Усередині справжнього будинку Януковича. Секретні фото легендарної "Хонки"

П'ятниця, 28 вересня 2012, 15:17

"Українська правда" вперше публікує фотографії, зроблені всередині найбільш засекреченого об'єкту сучасної України – справжнього маєтку Віктора Януковича в "Межигір'ї".

Це – легендарна "Хонка". Чотириповерховий палац, в якому мешкає президент, – найбільший в світі з дерев'яного брусу.

Минулого літа Янукович показав групі обраних тележурналістів один із будинків всередині резиденції. Обман полягав у тому, що продемонстрували гостьовий дім, в якому Янукович мешкав до 2011 року, поки будувалася "Хонка".

Реклама:

Навесні ж цього року ми вперше опублікували знімки дикої розкоші дебаркадера – комплексу відпочинку Януковича на воді, пришвартованого в затоці у "Межигір’ї", а також мисливського будинку Януковича в Сухолуччі.

Тепер на черзі – безпосередньо будинок, в якому зараз живе Янукович. За документами, "Хонка" належить фірмі "Танталіт", що контролюється родиною президента. Раніше цей палац перебував у балансі благодійного фонду "Відродження України" – ще однієї структури, на яку оформлюють майно Сім’ї. Але декілька років тому майно було переведено на компанію "Танталіт", яка транзитом через Австрію та Британію заховала своїх кінцевих власників у Ліхтенштейні.

"Українська правда" отримала фотографії від людини, яка в силу професійних обов’язків перебувала всередині "Хонки" на завершальному етапі оздоблювальних робіт. Наше джерело змогло хитрощами занести телефон всередину палацу Януковича та зняти побачене, від чого волосся стає дибки – як від уявної вартості робіт, так і від несмаку на межі з кітчем.

"Хонка" складається з чотирьох рівнів. З боку Київського моря там чотири поверхи, з фасадного, що виходить до в’їзду на територію "Межигір'я" – два.

 

Найнижчий – це мінус восьмий. Цифра означає, що рівень розташований мінус вісім метрів з боку фасаду. Фактично це – перший поверх, якщо дивитися з Київського моря.

Майже весь цей рівень займає так званий "лицарський зал" Януковича. Це величезне приміщення в лицарському стилі з фігурами в обмундируванні у повний зріст.

Крім того, стіни на цьому рівні прикрашають панно з римської мозаїки. Тут же розташований повноцінний приватний кінотеатр Януковича.

Поверхом вище – мінус четвертий рівень. Це значить, що він розташований на чотири метри нижче від рівня фасадного входу. Тут – гостьові кімнати, спальні, санвузли та зала з вітражами.

Далі – нульовий рівень, тобто центральне фойє "Хонки". Головний елемент тут – величезна зала площею понад 200 квадратних метрів, яка займає два поверхи. На підлозі – неймовірний паркет складної роботи, величний камін, основу якого становить мармур, а решта – складна різьба по дереву.

З нульового поверху тридцять сходів з італійського мармуру ведуть на останній, плюс п’ятий рівень. Це – зона господаря. Тут розташовані дві спальні Януковича з величезними лоджіями, звідки відкривається краєвид на Київське море.

Але це не все. На плюс п'ятому рівні також є… своя персональна каплиця Януковича з іконостасом із золота. Молитовна кімната президента поряд із його спальнею.

Фото з вікна "Хонки", зроблене нашим джерелом 

За словами джерела "Української правди", ще в цьому палаці є кімната Януковича, де зберігається його арсенал мисливської зброї.

Всередині будинку Януковича домінує деревина від німецької компанії класу люкс "Брюнольд", зокрема – ліванський кедр. На об’єкті працювала команда німецьких фахівців, яка інсталювала спеціальне обладнання, аби дорогоцінне оздоблення не попсувалося через просідання будинку. Також усі меблі, виготовлені на спецзамовлення, приїздили монтувати іноземці.

Загальновідомо, що в спецільних загонах у "Межигір'ї" живуть страуси, а історія про втечу кенгуру з його приватного зоопарку, попри всю анекдотичність, також є правдою. Але джерело розповіло іще одну невтішну новину: виявляється, одного року в озерах "Межигір’я" померла вся риба, яку там спеціально розводили – і довелося починати все спочатку.

Про масштаб забудови "Межигір’я" розповідає промовистий факт, що на піку робіт через контрольно-пропускні пункти могло заходити по 500 працівників щодня! Тільки кількість садівників вимірювалося понад сотнею осіб. Бригади працювали цілодобово.

Джерело розповідає, що за двадцять хвилин до виїзду Януковича з "Межигір'я" робітникам забороняли залишати свої місця. Попри те, що всі вони проходили нечувані заходи безпеки. Коли ж Янукович приходив з інспекцією на саму "Хонку" - ще в процесі її спорудження, то працівники мали за годину піти з об’єкту.

Ця ілюстрована подорож до світу фантазій Януковича не каже нічого нового про його смаки. Проте дозволяє уявити, які захмарні гроші пішли тільки на цей один об’єкт. І головне – вона показує, що Янукович навіть у найстрашніших фантазіях не допускає, що з "нажитим непосильною працею" доведеться колись розпрощатися. Хоча насправді це залежить тільки від нас.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді