Провал євроінтеграції. #Євромайдан і Мітинг ПР

П'ятниця, 29 листопада 2013, 07:58

Президент Віктор Янукович провалив саміт у Вільнюсі. Не було підписано жодної угоди, навіть Декларації про наміри, яка б мала засвідчити продовження підготовки до підписання угоди. На саміті з Януковичем ніхто не розмовляє.

А тим часом у Київ навезли купу автобусів на мітинг Партії регіонів на підтримку провалу саміту у Вільнюсі. Загалом навезли понад 100 автобусів з Одеси, Криму, Миколаївщини, Кривого рогу тощо. Пілся проведення акції вони розійшлися.

Крім того, до Києві звезли так званих Тітушок, які побили журналістів Громадського.ТВ.

Євромайдан також стоїть. Станом на 18:30 на Майдані Незалежності зібралися десятки тисяч  і вони підходять. Міліція перекрила рух Хрещатиком для транпорта, щоб там могли стояти люди.

Українські громадські діячі до громадян та світової спільноти. 29-го всі на #євромайдан

Сортувати
05:48

На території михайл. собору зібрались ті, хто "вижив" після зачистки/побиття і нам потрібні термоси з чаєм і мінімально хавки RT #Євромайдан

04:54
 
04:45

#євромайдан беркут розігнав весь майдан, били дівчат і бабусь, багатьох пов'язали поки ми співали гімн і кричали "міліція з народом"

03:22

Ребята, под утро будет жарко, нужна поддержка к 4:00. Суки будут штурмовать.Предлог:обустройство под Новый год...

21:46

Савік Шустер вийшов у прямий ефір.

Керівництво Інтера пояснило зупинку трансляції технічними проблемами.

21:13

Mustafa Nayyem

Началось. Прямой эфир Шустер LIVE прервали показом российского сериала. Это случилось, когда в студии появились лидеры оппозиции Арсений Яценюк, Виталий Кличко и Олег Тягнибок. Уже при выключенных камерах Савик Шустер заявил, что это вероятно его последний эфир на телеканале. 
21:08

Ірина Геращенко

На студіі Савіка - надзвичайна ситуація. Люди від ПР- кажуть, вони депутати, але мабуть рідко бувають в сесійній залі, я іх не знаю- не пускали в студію лідерів опозиціі. Вони заблокували вхідні двері і намагалися влаштувати штовханину. Це знімали іноземні журналісти. Савік прощається зі студією. Кажуть, це остання програма. Савік відмовляється працювати під цензурою.
 
21:07

Опозицію не допустили на ефір Шустера. Трансляцію перервано.

20:50

Руслана: ми не розходимось, поки ця влада не піде геть.

20:18
Фото Дмитра Ларіна 
Фото Дмитра Ларіна  
20:10

Лідер партії "УДАР" Віталій Кличко, виступаючи на Євромайдані, наголосив, що опозиційні сили зроблять все, щоб об'єднатися і перемогти на президентських виборах 2015 року.

20:06

РЕЗОЛЮЦІЯ #ЄВРОМАЙДАНУ

Ми, громадяни України, які об’єдналися на підтримку ідеї євроінтеграції, сьогодні заявляємо: ми продовжуємо боротьбу за європейську Україну й будемо активно діяти, аби наша головна вимога - підписання угоди про Асоціацію з ЄС - була виконана.

Ми констатуємо, що Віктор Янукович, до якого з євромайданів України та світу зверталися сотні тисяч людей, зігнорував нашу волю, зірвавши підписання угоди з ЄС. Замість того, аби вести країну в європейське майбутнє, як того хочуть мільйони українців, він розвертає країну в минуле.

Попри провал Януковича, ми, громадяни, які зібралися на ЄвроМайдані, показали йому і всьому світові: ми спроможні побороти розчарування та апатію, вміємо самоорганізовуватися, проводити мирні акції, об’єднуватися та діяти заради виконання спільних вимог. 
Ми Є. І ми - справжні Європейці.

Ми є сила, яка примусить з собою рахуватися всіх. ЄвроМайдан - це наш перший крок, і тепер завдання щодо реалізації європейських принципів в Україні стають ще складнішими.
Ми пропонуємо:

1. Сформувати координаційну раду Євромайдану з числа відомих експертів, громадських активістів, студентських організацій та представників парламентських опозиційних партій, аби забезпечити діалог між українським громадянським суспільством та європейською спільнотою. 

2. Констатувати, що Президент, Верховна Рада та Кабінет міністрів виявилися не спроможними забезпечити реалізацію стратегічного геополітичного курсу розвитку держави. Ми вимагаємо відставки Президента Віктора Януковича. 

Ми вимагаємо припинити практику політичних репресій проти активістів Євромадану, студентів, громадських активістів, опозиційних лідерів. 

Ми дякуємо главам держав та урядів країн-членів ЄС за всі зусилля, яких вони доклали задля реалізації наших європейських прагнень. І аплодуємо тим людям, зусиллями яких 8 днів у Києві та інших містах країни жили Євромайдани, які стали унікальними майданчиками для волевиявлення українських європейців.

1 грудня, в річницю Референдуму про незалежність України, о 12:00 ми прийдемо на Майдан, ми проведемо народне віче і спільно визначимо свої подальші дії. 

Це – початок очищення української влади. Ми прийдемо з віниками на віче і цим покажемо Януковичу, якщо він не піде, то ми його виметемо.

19:49
Тягнибок виступає на Євромайдані. 
Hromadske.TV Тягнибок: Влада не просто бандитська, вона - антиукраїнська, антиєвропейська, вона проти нас з вами!!!
19:36

Лідер фракції Батьківщина Арсеній Яценюк заявляє, що основною метою для України є підписання угоди про асоціацію, але заважає цьому президент Віктор Янукович.

Про це він заявив під час виступу на Євромайдані.

"Наша ціль – підписати угоди з ЄС. Друга наша ціль – виконати цю угоду і зробити уркїну європейською державою", - заявив він.

"На шляху у нас одна найбільша проблема – це Віктор Янукович", - заявив він.

"Перше завдання опозиції - зміщення "режиму Януковича", - наголосив Яценюк.

19:27

Юрій Луценко виступив на Евромайдані та озвучив свій план дій. Він пропонує вимогати відставку прем'єр-міністра Миколи Азарова та дострокові парламентські вибори.

19:21

Любомир Гузар: українцям на євромайданах слід уникнути насилля, а провоохоронні органи мусять захистити, а не провокувати, людей.

Про це йдеться у заяві блаженнійшого Любомира Гузара.

Він нагадав, що у влади було багато часу, щоб підготуватись до асоціації, але вона "старається оправдувати своє поступування аргументами про які не було мови впродовж минулого року".

Тому він підтримав молодь, яка вийшла на євромайдани, але застеріг від насильства.

19:15

"Українська правда" Один з учасників #євромайдан під час сьогоднішніх сутичок. Він стояв біля паркану, оточеного міліцією. 
Фото: Михайло Петях 
19:05

Лідери опозиції прибули на #Євромайдан.

19:04
На скандують "зека геть".
18:59
Фото Дмитра Ларіна
18:35

Спасибо Неравнодушным! ))) #євромайдан

 
18:29

Сполучені Штати застерігають українську владу від застосування сили проти мітингувальників у Києві і попереджають про серйозні наслідки для двосторонніх стосунків в разі розгону євромайдану, заявив посол США в Україні Джефрі Пайєтт в інтерв'ю українській службі "Голосу Америки".

18:25

На керівників навчальних закладів покладено особисту відповідальність за відвідування студентами пар, тобто вони мають слідкувати, щоб студенти не ходлили на акції протесту.

Про це йдеться у листі Департамента освіти і науки, молоді та спорту КМДА, який адресований начальникам райуправлінь освіти та керівникам навчальних закладів столиці.

"Покладаємо на керівників навчальних закладів особисту відповідальність за забезпечення стабільного функціонування навчального закладу та унеможливлення будь-яких спроб відволікання учнів, студентів та працівників від навчально-виховного процесу", - наголошується у листі.

17:53

У Києві міліція перекрила рух Хрещатиком. Люди, які підтримують Євромайдан, виходять на проїжджу частину 

 
17:46

Янукович: Потрібно побудувати нормальні відносини у форматі ЄС - Україна - Росія

17:41
Павел Шеремет 6 отчаянных белорусов из Молодого фронта третьи сутки на
17:38
Євромайдан Провокатори намагаються розсварити громадськість з опозицією. 
17:29

Європа просить українців уберегтись від насильства.

17:16

На Майдані Незалежності поряд із Лядськими воротами невідомі люди будують альтернативну сцену.

Її будують біля центрального фонтану.

 

Поряд із сценою стоять близько 100-150 людей без символіки, кажуть, що вони від донецьких шахтарів.

Люди, схожі на безпритульних, кажуть, що вони стоять "за добробут і щастя".

 
17:16

Луценко запропонував Євромайдану свій план дій. Він пропонує Євромайдану висунути вимогу відставки прем'єр-міністра Миколи Азарова та дострокових парламентських виборів. Про це йдеться в плані, який він запропонував на своїй сторінці у Facebook.

16:49

Ланцюг Євромайдану об’єднав Україну і Польщу.

 24tv.ua

Близько 500 тисяч людей взяли участь в "живий евроцепі" на підтримку євроінтеграції України на території Львівської області, повідомили Інтерфаксу організатори акції.

Водночас, у Головному управлінні МВС у Львівській області повідомили, що участь в акції взяли близько 15 тисяч людей.

24tv.ua 

За словами одного з координаторів заходу Христини Чорненької, ініціаторам акції вдалося об'єднати дві крайні точки області - кордон з Рівненською областю та кордон з Польщею.

"Учасники акції перетнули держкордон і, взявшись за руки з колегами на українській стороні, виконали державний гімн України", - сказала вона. За даними міліції, порушень громадського порядку під час акції не зафіксували.

Як зазначають організатори дійства, люди без проблем проходили кордон, прикордонники посприяли акції.

16:38
Фото Дмитра Ларіна 
16:37

#ЄвроМайдан і АнтиЄвроМайдан. 29 листопада. ФОТОРЕПОРТАЖ

Майдан Незалежності. Фото Дмитра Ларіна 
Європейська площа.  Фото Дмитра Ларіна 
16:30

На Майдані незалежності заблокували дві машини, які везли апаратуру на євромайдан.

Машина заблокована на Майдані з боку вулиці Костьольної і будинку Профсоюзів.

Після того, як правоохоронці заблокували машини, люди підійшли туди на допомогу.

 
Дмитро Ларін
16:24

Хтось кинув одну чи дві димові шашки. Правоохоронцям дана команда надягати шоломи.

16:19
"Анти-євромайдан" на Європейській площі, організований Партією регіонів завершився, учасники масово збираються у колони та залишають одну з центральних площ Києва.

Після завершення акції учасники мітингу направилися на станцію метро "Арсенальна". 

Разом з тим "тітушки", які також були присутні на Європейській площі, групами по 5-10 осіб лишаються у центральній частині міста, не прямуючи ані на Майдан Незалежності, ані на станцію метро. 

16:10

На Європейські площі вже немає прихильників Партії регіонів

15:36
Дмитро Ларін 
15:13

Партія регіонів вимагає від Європейського Союзу створити тристоронню комісію для вирішення торгово-економічних проблем України.

"Ми вимагаємо створити комісію в складі Євросоюзу, Російської Федерації й України для вирішення торгово-економічних проблем", - заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, зачитуючи резолюцію мітингу в п'ятницю в Києві.

 

15:10

15:08
5 канал  #Євромайдан: Сотні "тітушок":

14:41


Oleg Medunitsya

Щойно біля ВР, на оглядовому майданчику, сфотографував велику групу тітушек. Налаштоване дуже агресивно і рішуче, нервують коли їх знімають. Погрожували мені за те, що їх знімав. Набрав 102, викликав міліцію.
 
14:35

Палками та камінням кидають в знімальну групу "5 каналу" тітушки. У Маріїнському парку їх залишається кілька сотень.

Міліції поруч не видно. Нині "5-й канал" намагається від столичної міліції отримати коментар з приводу побиття та взагалі дій цих кремезних хлопців. 

14:13

На Європейську площу в Києві прийшли організовані групи дітей, які долучились до мітингу Партії регіонів "Збудуймо Європу в Україні", про це повідомляє УНИАН.

Дітям, які прийшли з вулиці Трьохсвятительської, на вигляд 13-15 років, майже усі вони тримають прапори з партійною та національною символікою.

На запитання, хто вони і звідки приїхали, діти відповідали, що вони - кияни і вчаться на 3-му курсі університету. Тільки одна дівчинка зізналась в тому, що вона школярка, вчиться у 9-му класі, а на мітинг прийшла, щоб прогуляти школу.

Зараз На Європейській площі їх кілька десятків. 

14:12
З'являються подробиці, яким чином збирали тітушок для провокацій.

Вранці в п'ятницю, 29 листопада, в Києві біля станції метро "Вокзальна" невідомі збирали осіб без певного місця проживання і жебраків, щоб залучати до побиття мітингувальників на Євромайдані.

Чоловік, використовуючи нецензурну лайку, скликає людей для організації провокацій.

"Куди збираємо? На площу. Будемо зараз за Януковича всіх сандалити, бл* , - відповідає "роботодавець" журналісту.

14:12

А тим часом у Вільнюсі після провалу саміту  Янукович вирішив сховатися від журналістів і скасував прес-конференцію. Він вирушає назад в Україну.

13:58

Viktor Shkrobot

На Борисп. Трасі зо 20-30 автобусів з людьми просто стоїть.. це чиї?

13:50

Українські громадські діячі до громадян та світової спільноти. 29-го всі на #євромайдан

13:31
Maryana Drach Запитують, чи Коморовський не відчуває себе ошуканим Януковичем. Відповідь: Україна це не тільки влада.
13:28
Оргкомітет ЄвроМайдану оголосив зібрання на Майдані Незалежності о 19:00, під час якого буде запропоновано подальший план дій.
13:18
Картина маслом: вышел из офиса на перекур - за углом стоят 4 привезенных "титушки" за Тайожный союз с бутылочкой 0,7 и мирно ее распивают. 
12:59

Тим часом на Першому Національному транслюють антієвромайдан у прямому ефірі.

 
12:48

Журналісти, які постраждали біля Маріїнського палацу, кажуть що "тітушки" побили також двох міліціонерів.  Про розповів побитий журналіст Дмитро Гнап в ефірі "Громадського телебачення".

Він і оператор Яков Любчич знайшли двох міліціонерів, яких попросили допомогти. Але, коли вони підійшли до Маріїнського палацу, "тітушки" побили й цих міліціонерів. Крім того міліційне керівництво, яке потім розшукали журналісти, пообіцяло побитим міліціонерам... звільнення. Тому що їх, мовляв, попереджали не чіпати "тітушків".

12:35
Маса тітушок перед президентським палацом.
 
12:31

Побитий журналіст Громадського телебачення прийшов у студію.

 "Перед президентським палацом величезна група "тітушок", готових йти на Майдан. Коли ми запитали, що ви тут робите, відповіді не було. "Вони стоять колонами – вся площа перед Маріїнським палацом. Ми багато чого бачили, але це справило враження. Їхні ватажки крикнули: "Вали их на землю, забирай камеру". Нападало близько 20-30. Решта 3-4 тисячі оточили нас и спострігали", - розповідає Гнапп.

За його словами, перед Маріїнським палацом зараз близько 4000 тітушок. 

 
12:22

Міліціонери біля ВР: "Нас тримали тітушки, коли били журналістів. Ще раз просимо - не ходіть до них, бо нічим не допоможем"

12:10

Учасники #Євромайдану вишикувались у живий ланцюг. Неймовірний євроланцюг у Львові таки відбувся!

Marjana Savka 

Marjana Savka 

Фото Ваня Джура 
11:50
Oleh Rybachuk 
11:49

В сторону Майдана передвигаются провокаторы вооруженные металлическими трубами.

 
11:45
за сценой провластного митинга против евроинтеграции стоят мерседесы и ауди.
 
11:38

В опозиції заявляють про підготовку владою сценарію силового розгону акцій протесту.

Про це заявив заступник лідера "Батьківщини" Олександр Турчинов у п’ятницю.

11:37
Roman Pelekh Только что видели огромную колону бабулек с флагами пр. Они идут с бул. Л. Украинки через ЦИК в сторону Арсенальной.
11:19

Біля Маріїнського палацу побили журналістів.  Кореспондентам Громадського телебачення Дмитрові Гнапу і Якову Любчичу розбили камеру і побили.

Про це повідомляється на сторінці "Громадського" у Facebook.

У журналістів також забрали флешку.

11:03

На Київ звезли понад 100 автобусів для участь в #антимайдані Партії регіонів. 

Вулиця Старонаводницька, Бульвар Дружби народів, бульвар Лесі Українки в Києві заповнені автобусами. З них виходять люди з прапорами Партії регіонів і національними прапорами.

 
11:02

11:00
Журавель Юрій
Журавель Юрій
10:59

У Вільнюсі відбулася церемонія підписання угод між ЄС та країнами Європейського партнерства, однак з Україною жодних угод підписано не було.

Також відомо, що Декларацію про наміри не було підписано, бо президент Віктор Янукович хоче продовжити переговори з ЄС лише за участі у них Російської Федерації.

Його посадили у самий кут поряд із представниками Білорусі. З ним ніхто не спілкується, зазначила у своєму Твіттері журналістка Крістіна Бержинських, яка перебуває у Вільнюсі.

 
10:32

У Києво-Могилянській академії, яка першою оголосила страйк у зв’язку з відмовою від підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом, проводять раптову перевірку.

Serhiy Kvit Зараз в Національному університеті "Києво-Могилянська академія" працює позачергова перевірка з Державної інспекції навчальних закладів, яка з'явилася без попередження. Це комплексна перевірка, яка цікавиться не лише навчальним процесом, але різною документацією.
10:00

На Євромайдані в Києві людей стає все більше. Біля монументу Незалежності зранку перебуває кількасот громадян України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді