11 грудня. 21-й день спротиву. Онлайн

Середа, 11 грудня 2013, 15:14

Мітингувальники відстояли будівлю Київської міської держадміністрації, "Беркут" відступив і з Майдану Незалежності. У Києві в Маріїнському парку та на площі Конституції біля Верховної Ради "мітингують" прибічники нинішньої влади. 

ВСЕ ПРО ШТУРМ ЄВРОМАЙДАНУ І КМДА 11 ГРУДНЯ. НІЧ ТА РАНОК СПРОТИВУ 

Сортувати
12:55
Oleksandr Khomenko 12 грудня. Пів на четверту ранку. Хлопці з охорони тренуються перед можливими зіткненнями із Беркутом.
 
12:47

У Києві на вулиці Банкові, де знаходиться Адміністрація президента, барикад мітингувальників немає. Установу охороняють бійці внутрішніх військ України повідомляє ТСН.

Силовики змінюють один одного кожні дві години. Їм заборонено грітися чаєм та кавою. Проте вони не ухиляються від спілкування с пресою та мітингувальниками.

На питання, що найважче для них, вони зізналися, що для них найважче "стояти проти народу". Днями Євромайдан під КМДА закликав силовиків згадати присягу на вірність українському народу.  

12:38

Леся Оробець

Цікаво, а по якому праву майно громадян, яке коштує десятки і сотні тисяч гривень (намети, особисті речі, генератори, медикаменти тощо), невідомі особи в присутності міліції знищили або повантажили і вкрали? Якщо це вилучення, то в рамках якої справи, де поняті, адвокати, опис, підписання протоколу? Якщо це грабунок, то чого міліція це організовує? 

Зрозуміло, смішні питання, на фоні читання "рішення суду" в першій ночі (при тому, що рішення суду з 22 до 6 години виконувати не можна і наступного штурму Будинку профспілок, з яким підписано договір оренди - "для розчищення проїжджої частини". Словом, професіоналізм, куди там Арбузову в його "переговорах" з ЄС і МВФ.

Так от, а які емоції виникнуть у Попова, якщо до нього прибіжить табун здорових лобів у масках, візьме його машину, зімне її кувалдами в нього на очах, закине на КРАЗ і кудись повезе? Ні, можна навіть "постанову суду" почитати - злочинна машина забруднює атмосферу і взагалі пожежо- і вибухонебезпечна, тому Попова треба негайно посадити на 60 днів за незаконне зберігання цього предмета. А якщо його ще і відходять гумовим кийком так, щоб стояти не міг, і говорити не дуже. А що - явний же злочинець, он, 50 кілограм вибухової речовини в цій машині зберігає, гляньте Вікіпедію про бензин.

Це так, раптом вони не розуміють, чому викликають таку люту нелюбов в українців.

А тепер по справі: ми (Оробець, Степан КубівВалерій Пацкан) готові ініціювати відкриття кримінальної справи щодо крадіжки майна громадян. Для цього нам потрібні відео і фотодокази. Як згрібали, забирали, сунули за пазуху. Обличчя, номери машин, все, що є. Буду дуже вдячна за допомогу. Кидайте сюди або в приват.

07:03

#ЄвроМайдан 6:00 Майдан Незалежності співає гімн України. Ця ніч обійшлась без штурму. Чим більше нас буде сьогодні й завтра вночі - тим менше шанси, що влада спробує повторити штурм. Приходьте на Майдан!
07:01

5 ранку, Банкова з боку Лютеранської. На перехресті 12 автобусів, які закривають собою весь периметр. Пройти Лютеранською можна лише з паспортом, який підтверджує твою реєстрацію на цій вулиці. Сонні ВВ-шники закривають собою шпарини між автобусами. А на Хрещатику життя б"є через край. Люди зчищають сніг та відвозять його на барикади. На Інститутській - навчання зі спротиву атакам "Беркуту". На#ЄвроМайдан - дискотека під проводом Руслани. Загалом у центрі в цей час мінімум 10 тисяч осіб.

05:30

Коломийська міська рада підтверджує революційне реноме. Після штурму Майдану у повному складі виїхали на Київ - це вже 3 'виїзна сесія'

05:28

Українська співачка Руслана Лижичко закликала мітингувальників залишатися на Майдані Незалежності в Києві мінімум до 17 грудня.

"Шість днів ми простоїмо, я впевнена", - сказала вона, звертаючись в четвер вночі зі сцени до мітингувальників, які в свою чергу схвально відгукнулися на такий заклик.

05:07
 
 
 
05:01

Anton Baibakov

Приехали люди из Тернополя, ящики с противогазами привезли:)

03:51

Середина ночі- а на #євромайдані феєрична атмосфера.Підозрюю, в новорічну ніч Хрещатиком менше люду. Молитви, пісні, снігові мішки, барикади

03:12
Сегодня все по настоящему, сварка, например.
 
01:36

Сергій Грішин: Ну что, на Майдане куча народу, десятки тисяч. Много приехали, но еще больше киевлян. Плевок в лицо не стерпели, Киев на Майдане. Люблю вас всех)

01:29

У міліції підрахували, що вночі з 11 на 12 грудня на Майдані Незалежності мітингують понад 5 тисяч людей.

00:53

На вулицях Богомольця і Лютеранській - міліція, де-не-де прогрівають мотори.

Лютеранська біля адміністрації президента перекрита автобусами. На Хрещатику багато людей, чимало йдуть від метро до Майдану, щойно приїхали. І зі станції Майдан Незалежності виходять багато. Поки на центральних станціях тих, хто прибуває за кількістю більше, ніж тих, хто їде звідти.

Євромайданівці перекрили барикадами прохід з вулиці Городецького, прохід на Майдан (із Хрещатика) біля Поштамту. На Майдані, за барикадами, людей багато.

00:41

Близько 2 тисяч "тітушок" зібралося біля Маріїнського парку, повідомляє "Удар".

Фото прес-служби Удару
Фото прес-служби "Удару"
Фото прес-служби Удару
Фото прес-служби "Удару"
23:52

Александр Голубов

На Городецкого собралась группа провокаторов. Людей инструктируют: "Вы поняли, что вы из партии "УДАР"?"

 
23:37

Євромайдан готують до оборони 

Майдан готують до оборони. Фото Олександра Хоменка
Майдан готують до оборони. Фото Олександра Хоменка
23:32

Гриценко каже, що його джерела не підтверджують чутки про військових у Києві. І взагалі "яким чином люди могли впізнати, що ця колона належить до Міністерства оборони, а не до МВС".

23:24

Автомобілісти-протестувальники так і не змогли проїхати другий кордон силовиків поблизу Межигір'я, тож розвернулися на Київ.

22:56

Мешканці Криму записали відповідь на закиди російських ЗМІ про те, що Крим не підтримує дії Євромайдану.

22:50

Автомобілісти знаходяться за декількасот метрів від Межигір’я. Судовий виконавець зачитав ухвалу суду про заборону мирних акцій під резиденцією Януковича. На місці знаходяться багато силовиків та їхніх автобусів, які заважають проїзду активістів.

Однак ДАІ звинувачує мітингувальників в тому, що це саме вони перекрили дорогу, що веде до президентської резиденції.

22:25

44 автомобілі здійснили автопробіг до Межтигір'я. Але ДАІ перекрила дорогу в Нових Петрівцях, яка веде до резиденції Януковича. Активісти намагаються домовитися з ДАІ, щоб пропустили.

22:23


Oksana Denysova

21:45...по вулицях рояль возили. Піаніно, яке колись стояло на Банковій, вже під КМДА. Антуанетта грає класику... а ще - по Хрещатику ходить дядько з пересувною дискотекою у вигляді двох колонок, примотаних до возика :)) 

"Антуанетто, ти крута!:)" - фото Оксани Денисової 
22:00

Вулиця Лютеранська перекрита з обох сторін. Там стоїть 7 автобусів силовиків. Ще 16 автобусів поїхало від Лютеранської в бік Шовковичної.

20:30

Oksana Denysova

На Хрещатику в бік Михайлівської-нові військові намети та непідйомні двоповерхові барикади...знизу-мішки зі снігом,зверзу-металеві щити,дроти та їжаки...все це заливається водою і перетворюється на кригу.
 
 

Oksana Denysova

На Інститутській також нові красівєнькі барикади...

 
 

Oksana Denysova

На Майдані-орієнтовно кілька десятків тисяч

 

20:30

Києвом рухаються автобуси з військовими, повідомляють очевидці подій.

"Колону побачив мій друг Олег, вона рухалася до Нивок з Житомирської траси", - сказав співрозмовник "Української правди".

"На чолі їхала машина з мигалками, далі їхали 3 автобуси з тонованими вікнами, з солдатами", - зазначив він.

"Далі йшли військові машини – друг нарахував перші 5, кінця колони не побачив, бо вже темнішало і інші машини заважали", - додав співрозмовник.

20:18

Від студента Університету фізичного виховання та спорту: Всіх хлопців Університету фізичного виховання та спорту агітують за гроші(300грн) іти на мітинг в Маріїнський, закликаючи, що це мітинг на підтримку ЄС.

20:13

Шевченківський райсуд Києва заарештував на два місяці студента Романа Тесленка. Про це повідомляє "Тиждень.ua".

Міліція затримала Тесленка 10 грудня за місцем проживання. В його квартирі правоохоронці провели обшук. Студенту інкримінується правопорушення за трьома статтями ККУ, зокрема, щодо організації  масових заворушень, побиття та опору працівникам міліції біля КМДА.

В залі суду були присутні депутати від опозиції, троє з них запропонували взяти Тесленка на поруки.

Також судді надали документи, що хлопець має гостру виразку шлунку, і потребує дієтичного харчування.

Однак суддя відхилила прохання захисту та постановила арештувати Тесленка на час досудового слідства.

20:11

Суд арештував на 2 місяці студента за штурм КМДА.

20:08

11 грудня у 20 містах світу проходять акції солідарності з українським Євромайданом. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Мітингувальники зачитують одне і те ж звернення, перекладене різними мовами світу. У ньому вони, зокрема, засуджують застосування сили проти мирних демонстрантів у Києві.

Підписанти звернення переконані, що ситуація в Україні "загострюється з кожним днем та може мати непередбачувані наслідки, включаючи масову розправу над мирними людьми".

Активісти закликають Раду Європи, Організацію з безпеки і співробітництва в Європі, Організацію Об'єднаних Націй та інші міжнародні організації та національний парламент засудити дії українського президента та уряду, притягнути винних у розправі над мирними мітингувальниками 30 листопада і 1 грудня до відповідальності.

Звернення пролунало зокрема у Празі, Римі, Барселоні, Брюсселі, Москві та інших європейських столицях.

Його автори хочуть звільнити 13 осіб, арештованих у рамках розслідування справи про заворушення 1 грудня.

20:06

Рішення про те, чи буде Євромайдан мирним або замішаним на крові залежить від міністра юстиції Олени Лукаш. Про це йдеться у заяві партії УДАР. 

У політсилі зазначають, що "виконавча служба, якою весь час "прикриває" свої дії Міністерство внутрішніх справ, підпорядковується Міністерству юстиції".

19:48

На Крещатике

ФОТО Natasha Kravchuk 
19:43

У опозиції заявляють, що не підуть на переговори з владою без згоди на це учасників Євромайдану та доки силовики не будуть виведені за межі Києва.   

Тягнибок запевнив, що опозиція поки не веде переговори з владою.

 
19:40

Апеляційний суд Києва залишив під вартою, арештованого на 60 днів за судовим рішенням депутата райради від партії "Всеукраїнське об'єднання "Свобода" Олександра Солоненка. Про це повідомили в ефірі "Громадського телебачення".

Його звинувачують у хуліганських діях під час масових акцій протесту біля пам'ятника Леніну 1 грудня в Києві.

19:07

Печерський райсуд Києва визнав винним у причетності до масових заворушень на Банковій 1 грудня водія-далекобійника Владислава Загоровка і звільнив з-під варти. Про це повідомляє київська прокуратура, передає "Інтерфакс-Україна".

Заговорку присудили покарання у вигляді штрафу у розмірі 850 грн.

18:56

Влада за допомогою армії готує 200-тисячний мітинг - джерело.  Керівництво країни поставило перед Міністерством оборони та іншими відомствами завдання забезпечити проведення масштабного провладного мітингу на противагу Євромайдану. Про це повідомляє ZN.UA, посилаючись на джерело в Раді національної безпеки та оборони.

18:50

Польська газета "Факт" на знак підтримки ЄвроМайдану вийшла українською мовою.

Про це повідомляє програма "Час-Time" Голосу Америки на своїй сторінці у Facebook.

Там же наводиться перша шпальта цієї газети. 

Польська газета Факт на знак підтримки ЄвроМайдану вийшла українською
Польська газета "Факт" на знак підтримки ЄвроМайдану вийшла українською
18:36

Ми вистояли. 11 грудня в ФОТОРЕПОРТАЖІ Дмитра Ларіна.

 
 
 
18:30


Спасибо таким моментам истории за то, что все становятся такими естественными, так всех видно, будто голыми ходят. Все. От охранника в офисе и таксиста - до президента.
17:57

Президент Віктор Янукович запросив представників усіх політичних сил, святих отців, представників громадськості до загальнонаціонального діалогу. Про це йдеться у його зверненні, яке поширила пресс-служба АП.

Янукович підкреслив, що "дії всіх сторін мають відбуватися виключно в рамках законів і Конституції України".

17:47
 
17:44

На Майдані Незалежності у Києві у середу ввечері триває багатолюдний мітинг. Як повідомляє "Інтерфакс-Україна" зараз там кілька тисяч мітингуальників.

На сцені виступають українські виконавці, присутні зігріваються танцями, а також стоять навколо бочок із вогнищами.

Надвечір майданівці зміцнили барикади за периметром території, де відбувається акція.

При цьому вздовж вулиці Хрещатик встановлено два "кордони" барикад: на перетині вул. Богдана Хмельницького та Хрещатика, а також перед майданом Незалежності.

Зі сцени учасників акції запрошують почастуватися козацьким борщем.

Перед будівлею Київської мерії протестувальники розчищають сніг і розбивають лід на тротуарі.

Крім того, один з активістів повідомив присутнім, що до Майдану прибув трактор для прибирання снігу, й закликав не панікувати у зв'язку з цим.

Біля Лядських воріт навколо невеликої сцени з написом "Відкритий університет Майдану" зібралося кількадесят учасників акції, які ведуть у своєму колі інтелектуальні бесіди.

17:43

"Барикади зміцнюють їжаками з арматур! Протипіхотний варіант!", - повідомив  Vadym Onyschenko близько 16:40 у Facebook.

Барикади на Майдані зміцнюють їжаками з арматур
Барикади на Майдані зміцнюють їжаками з арматур

Турчинов заявив, що в опозиції готові до нових атак на Майдан і зміцнюють барикади.

17:41
MolodPlus Аштон на пресці: мають бути відпущені затримані після протестів.
17:36

Фракція Партії регіонів у Львівській міськраді припинила своє існування, оскільки її члени  з неї вийшли. Про це повідомляє прес-служба ЛМР. За словами секретаря ЛМР Василя Павлюка, таке рішення депутатів стало реакцією на події в країн

17:36

Суд відпустив під особисте зобов’язання Сергія Нужненка, одного затриманих 1 грудня на Банковій. Про це повідомляє кореспондент "Української правди".

Адвокат зазначив, що на відео його підсудного не було і при ньому не було знайдено жодних небезпечних речей.

Суддя дозволила Нужненко не вставати. Пройшло 11днів із часу сутичок, але на ньому досі видно великі гематоми. Він пересувається за допомогою милиць.

17:35


Ivanna Kobernik

Сергій Нужненко вже не в клітці. Відпустили під підписку (особисте зобов'язання). Пересувається ледь-ледь з милицею
 
17:23
Ольга Москаленко Унікальний ми народ, українці!!! От таке диво зробили протягом дня після кількагодинного нічного штурму!!! Пишаюся!
ФОТО Дмитра Ларіна 
17:18

Генпрокуратура вимагає персональні дані журналістів каналу "24", які висвітлювали події 30 листопада та 1 грудня в Києві, і "запросила" ген директора на допит. Про це йдеться в заяві каналу на його сайті.

17:09

На "столі Кравчука" МВС заявило, що люди нападали на міліцію, а Піховшек лякав вибухівкою.

Леонід Кравчук, який головує на засіданні круглого столу, поставив на голосування питання про продовження роботи круглого столу, й усі проголосували за її продовження.

Екс-президент Леонід Кучма висловив думку, що без участі в круглому столі представників опозиції та Майдану стіл не матиме жодних прав щодо вирішення проблем, які існують.

 
17:05

Президент Віктор Янукович пообіцяв верховному представникові ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон протягом доби вжити заходів для вирішення кризової ситуації в Україні. Про це вона повідомила на прес-конференції у Києві.

"З того, що я почула від пана президента, протягом 24 годин має бути щось зроблено", - зазначила вона.

17:01
Tetiana Danylenko Була під Кабміном - МНС та ВВ загородили Грушевського ЗІЛами. Багато техніки і бійців.
16:59

У МВС не виключають можливості подальшого застосування силового варіанту демонтажу барикад в центральній частині Києва. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

16:58

Термінал D у "Борисполі" та залізничний вокзал у Києві відновили роботу.

16:58

В опозиції готові до нових атак і зміцнюють барикади.

16:56


Ivanna Kobernik Я знову ненавиджу Беркут. Сергій Нужненко не може навіть стояти. Суддя (а вони у всіх трьох апеляціях ведуть себе як няшечки) дозволила йому не вставати. Величезні гематоми на руках видно неозброєним оком - це при тому що в БСП ім активно колять розсмоктуючі препарати, щоб зменшити наслідки побиття. Адвокат зачитує медичну довідку - у Сергія жодного живого місця на тілі! Беркут треба перейменувати в підрозділ "Скажені собаки"

16:55
ФОТО Содель Влад 
16:50
Аеропорт Київ вновь заработал. Информация о заминировании не подтвердилась. Обстановка спокойная. Началась регистрация на рейсы.
16:41


Mariana Pietsukh

Щогодини у львівських церквах битимуть у дзвони Як повідомив капелан Львівської міської ради отець Павло Дроздяк, архієпископ і митрополит Львівський Ігор (Возьняк) поблагословив ініціативу священиків, які запропонували кожної години бити у дзвони міських церков. Відтак, передзвін лунатиме кожної години протягом п’яти хвилин.

16:41
Andrei Santarovich Этой ночью на Майдан опять свезли штурмовиков из Крыма. Это бойцы Штурмового взвода роты спецназначения крымского Беркута. Личный состав не патрулирует улицы как обычный Беркут, а готовится к борьбе с террористами и особо опасными преступниками.
 
16:35
Аеропорт Київ - Аэропорт Киев Жуляны Эвакуированные пассажиры ожидают открытия аэропорта в автобусах. В терминалах работает группа взрывотехников с собакой. Терминал А уже проверен.
 
16:33

Суд відпустив на поруки Геннадія Черевка, одного затриманих 1 грудня на Банковій.

На поруки його взяли народні депутати Геннадій Зубко, Павло Петренко, Олександра Кужель і Валерій Пацкан. Крім того, на поруки його взяв міський голова міста Лубни.

Крім цього, в Лубнах пройшов мітинг і було звернення до суду від громади міста із проханням звільнити його з-під варти.

Черевко має проживати за місцем реєстрації (м. Лубни) і приїжджати до Києва для слідчих дій.

Inna Nerodyk Для Черевка прокурори клопотали заставу в понад 36 тис грн.Суд відпустив під особисте зобов'язання.
16:26

У Палаці спорту в Києві готують приміщення для ночівлі декількох тисяч працівників міліцейського "Беркуту".

Про це повідомив "Українській правді" Юрій Луценко з посиланням на "дані контррозвідки".  

16:09

Адвоката Дзінзі заарештували за бійку в суді.  Дніпровський райсуд Києва заарештував Віктора Смолія за підозрою в замаху на життя судді Шевченківського суду на два місяці. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Дніпровський районний суд обрав адвокату Дзіндзі запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці. Він підозрюється у замаху на суддю Шевченківського райсуду в ході обрання його підзахисному запобіжного заходу" , - заявили в ГУ МВС України в Києві.

16:04
Inna Nerodyk Даже прокурори не проти відеозйомки на розгляді апеляції Черевка. Суд знов заборонив.
15:53

МВС України Міліція отримала повідомлення про замінування аеропортів та залізничних вокзалів у Києві. На лінію 102 зателефонував невідомий на повідомив про замінування аеропортів "Бориспіль" та "Жуляни" , а також Центрального та Південного залізничних вокзалів.

Наразі міліцією там здійснюються усі необхідні заходи.

15:51
 

15:50

Спецпідрозділи внутрішніх військ та спецпідрозділу міліції "Беркут" готували штурм Евромайдану з боку Європейської площі під прикриттям групи снайперів. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

За словами джерела, снайпери були підпорядковані безпосередньо "дуже високим командирам". Також джерело повідомило, що о 9.30 їм надійшла команда залишити позиції.  

Фото: УНІАН
Фото: УНІАН

"Як тільки снайпери з'явилися на вулиці, ми зрозуміли, що скоро надійде команда і нам на відхід", - розповів кореспонденту на місці один з керівників "Беркуту".

Після цього команда на відхід надійшла близько 300 бійцям "Беркута", які вже перебували в 40 метрах від сцени Евромайдану, на перехресті вулиць Інституцькій та Хрещатика.

Після чого вони швидко сіли в автобуси, які стояли поруч і покинули вулицю Хрещатик з боку Європейської площі.

15:48

Лідер "Батьківщини" і екс-прем’єр Юлія Тимошенко закликає українців не домовлятися з представниками влади.

15:43

Karpa Irena

Отже, 3 коломийки - надихнуто й скомпільовано з народною творчості. В місцях Капс локу або співати капс лок, або дудіти багатозначно))

Посадив собі ялинку

А виросла Йолка

Президент став Підарештом
Нема з него толку

Кажуть, станемо всі геї
Як будем Європов
А самого Підарешта 
Путін грає в...СОЧІ

Посадив собі смереку
А виросла туя
Ше не було в нас такого
Президента...СУПЕР

15:34
Роман Зварич УВАГA! Перер готелем Національний на вул. Липській та Інститутські формується велика колона тітушок з ПРапорами регионалів. Невідомо куди зібрались.
 
15:26

Ще одному активісту Євромайдану присудили домашній арешт. Апеляційний суд Києва присудив відпустити з-під варти активіста Євромайдану Миколу Лазаревського, арештованого під час мітингу біля Адміністрації президента 1 грудня і призначив як запобіжний захід - домашній арешт.

Про це повідомляє кореспондент Української правди.

Згідно з приписом, він має перебувати вдома з 8 вечора до 7 ранку.

15:20

У різних містах України відбуваються акції із закликом до людей їхати до Києва на Євромайдан.

Депутати Тернопільської міськради на позачерговому засіданні вирішили їхати на Київський Майдан. 

В Івано-Франківську провели останнє народне віче під ОДА. Керівник регіонального штабу нацспротиву Василь Попович наголосив, що сьогодні люди потрібні у Києві, тому він їде до столиці та закликає прикарпатських чоловіків відстояти своє право на майдані, пише news.if.

Чернівецький Євромайдан також переїжджає до Києва. 

У Дніпропетровську близько 30 машин роз'їхалися всім містом із закликом виїхати до Києва для підтримки учасників мирної акції на Майдані Незалежності.

Колона автомобілістіву складі кількох десятків автомобілів їздить івулицями Рівного. Учасники автопробігу закликають рівнян підтримати людей, які в ці хвилини перебувають на Майдані Незалежності столиці

Раніше про переорієнтацію на Київ заявили уже Львівський та Луцький Євромайдани.

15:16

Їдемо в апеляційний суд Києва. Там зараз розглядаються справи інших затриманих на Банковій.

15:13

|ЄвроМайдан 
Інформація з Тернополя. Olena Levandovska: "У Тернополі з 8 ранку гуділа сирена. Мер міста Сергій Надал закликав мешканців на центральну площу і закликав усіх їхати у Київ. Зараз масово закриваються підприємства, офіси. Найбільший ринок автозапчастин тощо "Мотор" - зачинений. Люди їдуть сюди!"
15:04


Адвокати Лазаревського попросили відпустити на поруки народних депутатів. А цей прокурор (прізвище здається Мельник) вимагає домашнього арешту. Депутати кричали Ганьба. Суд в дорадчій кімнаті
 
15:03

Суд оштрафував одного затриманих 1 грудня на Банковій 39-річного Юрія Болотова і відпустив його із-під варти. Таке рішення ухвалив Апеляційний суд Києва у середу.

Болотов - приватний підприємець, колишній менеджер "Океану Ельзи".

Прес-служба прокуратури Києва уточнила, що "суд визнав його винним в активній участі в масових заворушеннях та призначив покарання у вигляді штрафу в розмірі 50 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян (850 гривень) і відпустив підсудного з-під варти в залі суду".

14:59

Суд над Юрою Болотовим таємниче перенесли на Хрещатик, 42. Спішимо туди як можемо.

Перша маленька перемога! Юрій Болотов на свободі!!!!!

14:56
ЄвроМайдан Студенти Києво-Могилянської академії разом з ректором та викладачами прийшли на Майдан Незалежності у Києві.
Вони підійшли до будівлі консерваторії та скандують: "Брат за брата, сестра за сестру, студент за студента!"
Студенти звернулись до керівництва Національної музичної академії ім. П. Чайковського з проханням дозволити розташувати в приміщенні Академії "Всеукраїнський студентський кампус".

14:50

У Києві розпочав роботу загальнонаціональний круглий стіл щодо врегулювання ситуації в країні.

Про це передає агентство Інтерфакс-Україна".

Засідання проводить перший президент України Леонід Кравчук.

У засіданні беруть участь другий президент України Леонід Кучма, голова Верховної Ради Володимир Рибак, голова КМДА Олександр Попов, міністр юстиції Олена Лукаш, віце-прем'єр Олександр Вілкул, міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова, лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, голова Компартії України Петро Симоненко, екс-спікер парламенту Володимир Литвин.

Також присутні глава УПЦ-КП Філарет, намісник Києво-Печерської Лаври, митрополит Вишгородський і Чорнобильський УПЦ Павел (Лебідь).

У роботі круглого столу беруть участь представники близько 10 громадських організацій.

Представників опозиції на круглий стіл не з'явилися.

 
14:44

А тим часом, МВС почала реанімувати імідж "Буркуту" - видали видразу три повідомлення про їх геройства

 
14:42


"Пекельна кухня", хтось пожартував на табличці над вікном видачі їжі волонтерам, які далі розносять її по Майдану
Бачила там свого знайомого старенького дідуся, який цього разу голосно вигукував "Розійдйться, гаряче!" бо ніс чай
 
14:41
maglov Вы помните кто победил?
 
14:39

Опозиція планує провести велику маніфестацію цими вихідними. Про це повідомив журналістам у середу в Києві лідер руху "Третя Українська Республіка" Юрій Луценко, передає "Інтерфакс-Україна".

14:37

У МВС спростовували інформацію ЗМІ про відмову "Беркута" виконувати завдання з охорони правопорядку.

За твердженням відомства, інформація про 220 співробітників кіровоградського "Беркута", які нібито відмовляються їхати в Київ для "розгону" мітингувальників, "не відповідає дійсності хоча б тому, що в Кіровоградському обласному управлінні міліції не існує такої великої кількості бійців спецпризначення".

14:22


Ivanna Kobernik

Вся охорона клітки в якій знаходиться Лазаревський тримає руки на кобурах з пістолетами. В суд прийшли представники посольств. Десь 15 депутатів написали заяви про взяття Лазаревського на поруки. А ще тут десант депутатів від ПР.

Вести відеозйомку заборонили, фото і диктофони дозволили

Депутатів з ПР багато - Щербань, Макеєнко, Брайко, Березкін, Зац, Поляков, Сальдо. Початку суду чекали в Солом'янській броварні.

Ппц - слідчий Козлов виявляється оголошував Лазаревському підозру про злочин, коли той, побитий Беркутом до струсу мозку, спав...

14:21
Апеляційний суд почав розглядади апеляція Лазаревського.
Inna Nerodyk Відеозйомку суд заборонив під час розгляду апеляції Лазаревського,затриманого під АП
14:17
Hromadske.TV Кравчук і Кучма поїхали на черговий круглий стіл, Ющенко відмовився, бо там не буде опозиції
14:13

В української влади все ще є можливість повести країну по шляху європейського майбутнього. Таку думку озвучила заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд у середу в коментарі журналістам після зустрічі з президентом Віктором Януковичем.

У той же час, вона підкреслила, що для того, щоб здійснити цю мету, українська влада повинна негайно вжити заходів щодо забезпечення безпеки, відновити переговори з Європою та Міжнародним валютним фондом.

14:11

Екс-президент Віктор ЮЩЕНКО відмовився брати участь в круглому столі чотирьох президентів,ініційованому Леонідом Кравчуком.

Своє рішення він пояснив тим, що на круглому столі відсутні представники опозиції та громадськості.

"Там повинна бути представлена сторона опозиції. Інакше з ким вести діалог? Влада з владою?" – обурився він і додав, що на круглий стіл не поїде.

14:08


Олександр Положинський
 

Друзі, які зараз на Майдані будують нові барикади, просять про допомогу: "Напиши, будь ласка, в себе на стіні, що зараз дуже потрібна фізична допомога для укріплення барикад. Потрібні інструменти: лопати, тачки, потрібні матеріали: піддони, щити, стовпи, будь-який мотлох. Треба мобілізувати людей. Дякую!". Передайте своїм друзям, які зараз на Майдані або туди прямують.

14:06

Екс-президент ЛЕОНІД КУЧМА розкритикував дії владі вночі.  "Коли треба розрулівать, до таких дій не треба доводити", - сказав він

14:04

Народні депутати закликали спалити автобуси "Беркуту", а тоді поливати їх водою. Про це заявляє прес-служба МВС. 

Подібні заклики, нібито, пролунали від депутатів-свободівців Андрія Мохника та Едуарда Леонова під час спроби силовиків захопити КМДА.

У відомстві вважають, що "своїми незаконними діями активісти політсили провокували співробітників міліції до прийняття силових заходів самооборони".

Ще у відомстві є інформація, що депутати "УДАРу" закликали захоплювати адмінбудівлі столичних районних адміністрацій.

У свою чергу, міліція просить громадян утриматися від подібних протиправних дій і вкотре нагадує, що вони підлягають кримінальному покаранню.

13:57
Inna Nerodyk ‏Прокурори заявили,що клопотатимуть про обрання м'якшої!!! міри зап заходу для затриманих за 1 грудня під АП
13:51

Від виконання наказів Президента і Уряду щойно відмовилась Тернопільська міськрада

45 депутатів "за" і Тернопільська міська рада вирішила не виконувати нормативних документів Президента України, Кабінету Міністрів та їх представництв на місцях, якщо вони суперечать законодавству, передають 7 ДНІВ УКРАЇНА.

Також Тернопільська міськрада звернулась до правоохоронців із закликом не виконувати злочинних наказів влади.

13:51

Oleksa Shkatov Три головних враження ночи. Перше -- барикади, а точніше їх захисники. Це вже говорилося вчора, сьогодні ж можу лише підтвердити: ті хлопці, що втримали кордон на Інститутській, що не дали пробитися "Беркуту" перед Профспілками, а ВВшникам з Михайлівської -- справжні герої! Кілька годин стримувати тьмару силовиків важко, але вони змогли. 

Друге -- вилазка "Беркуту" під КМДА. Нафіг вони туди прилетіли, заблокувавши вхід автобусами, незрозуміло, але менше з тим. Такого згущення народної ненависті -- на щастя, котра перелила через край лише раз, і то ненадовго -- я ще в житті не бачив! 
Третє: самоорганізація та шалена взаємодопомога. Всюди, на кожному кроці. Це було неймовірно.
13:41
ЄвроМайдан 4 грудня - мирний протест у Сіднеї (Австралія) - молитва за Україну.

13:37

Грузинські депутати побилися у парламенті через Україну.

13:29
Ксения Собчак ‏Сегодня на Дожде в 20.00 #собчакживьем в ПРЯМОМ ЭФИРЕ ИЗ КИЕВА С ВИТАЛИЕМ КЛИЧКО!!! Не пропустите !
13:27
Луценко дає брифінг: Звертаюсь до батьків курсантів МВС : забирайте своїх дітей, їх кидають, як шматки мяса
13:19
Inna Nerodyk Кількасот активістів колоною йдуть по Урицького до Апеляційного суду.На підтримку заарештованих за події під АП
13:15

Царьов приїхав рятувати Майдан не підготовлений. Довелося одягати. Поспілкувався з людьми, зрозумів, чим незадоволені. Обіцяв не обманювати очікування людей

Олег Царев Сегодня ночью я узнал, что на Майдане вероятны силовые акции. Для меня это стало неожиданностью. Я сразу же поехал на Майдан – проконтролировать, чтобы никто не пострадал, не дай Бог! Чтобы не случилось очередное дежавю.  

Люди у нас добрые. Мне подарили перчатки и предложили валенки, но я от них отказался. Арсен Аваков отдал свою шапку, сам остался в капюшоне. 

Люди, в основном, возмущены пятничным разгоном майдана – излишне жестким, с их точки зрения и тем, что никто не был наказан. Вопросы евроинтеграции отошли на второй план. Люди на Майдане жаловались мне на беспредел на местах, коррупцию, бедность.

Мы не имеем права обмануть людей.

13:11

Олена Зварич Ось ці два різних номера "Вєстєй", які, судячи з одного варіанту першої шпальти, знали про нічний розгін Майдану ще ввечері.

 
 
13:07

Кіровоградський "Беркут" відмовився їхати на Київ у вівторок ввечері.

Про це повідомляє місцеве видання Рідний Кіровоград.

"Як стало відомо, у вівторок о 23.00,  бійці кіровоградського "Беркуту" відмовилися вантажитися в автобуси та їхати в Київ для участі в розгоні майдану", - пише видання.

"Ми прийняли спільне рішення відмовитися від застосування сили до мирних мітингувальників. Не заважаючи на погрози та можливі санкції проти нас, весь особовий склад – 220 бійців, відмовилися вантажитися в автобуси. 6 автобусів  в ночі не виїхали на Київ", - розповів однин з командирів "Беркуту".

Командири підрозділів за неофіційно інформацією відстороненні від виконання обов’язків.  

13:04

Екс-президент Віктор Ющенко каже, що не хоче піаритися своєю присутністю на Майдані незалежності. Про це він заявив у інтерв’ю Мустафі Найєму. "Я постійно із Майданом", - запевнив він.

12:53
ФБ Александр Панченко 
12:47

Біля Клубу Кабміну на Інституцькій із автобусів висадили близько 50 бійців внутрішніх військ, повідомляє кореспондент "Української правди". Зміна караулу?

12:46

Olga Khomenko

Один з героїв сьогоднішнього дня для мене - це машиніст на червоній лініі метро, який, поки поїзд їхав з Хрещатику до Театральної, розповідав людям про те, що сьогодні вночі відбувалось на майдані, та закликав усіх, хто може, виходити на театральній та йти підтримувати наш Народ.
12:45

Український уряд має розпочати реальний діалог з народом, а не зачищати Майдан від протестувальників. Про це заявив глава МЗС Німеччини Гідо Вестервеллє у середу.

Вестервеллє закликав владу утриматися від насильства у будь-якій формі.

12:41

У Києві сконцентровані практично всі силові структури, які виконують функції з охорони громадського порядку. Про це на брифінгу в середу заявив народний депутат від "Батьківщини" колишній глава київської міліції Віталій Ярема, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Підмоги чекати нізвідки.

12:38

Опозиція оголошує мобілізацію.

"Ми закликаємо приїжджати на Майдан. Дорога Україно, тут твориться доля країни, тут розгортаються основні події. Від кожного з нас залежить майбутнє України. приїжджайте сюди. Ми маємо підтримувати одне одного. Ми маємо стояти поруч одне біля одного так, як ми стояли цієї ночі. І ми таки встояли", - закликав Яценюк учасників ЄвроМайдану після нічної спроби розгону Майдану.

12:37

Канада буде уважно стежити за розвитком подій в Україні та розглядати усі можливі методи реагування, які є у розпорядженні.

Про це йдеться у заяві прем’єра Канади Стівена Гарпера щодо ситуації в Україні.

12:33

Виктор Викторович Янукович:
"Я хорошо помню события оранжевой революции, после которых, страна погрузилась в хаос. И мне очень обидно, что сегодня происходит тоже самое. Я уже ни раз повторял, что ни одна политическая идея не стоит человеческих жертв. Но к сожалению, некоторые политические силы готовы идти на них, обманывая людей фальшивыми лозунгами и непонятными призывами ради своих выгод. Вчера, за круглым столом, были найдены пути урегулирования ситуации, которая сложилась. Есть четкая позиция касательно разрешения политического кризиса, в основе которой лежит принцип не применения силы. Поэтому, я очень прошу всех сохранять спокойствие и ни в коем случае не становиться ведомыми организаторами очередных провокаций, которые пытаются усугубить и без того не простую ситуацию в стране! Мы не должны идти на поводу у других государств! Мы сами в состоянии строить нашу страну!"

12:33

Anastasiya Leukhina

Я в Литве. Не спала всю ночь. Это, конечно, не то же самое, что не спать на майдане. К нашей делегации подошла литовка постарше и со слезами на глазах говорила о поддержке, о своей гордости за украинцев, о том, что путь это нелегкий, но он того стоит. Потому, что это путь к свободе. В ответ на отличное от ее мнение таксиста, сказала, что во все времена есть люди, которых все устраивает, и что все мы привыкли слишком много жаловаться и ворчать вместо того, чтоб использовать даные нам возможности. Я растрогана. Растрогана готовностью чужих людей из других стран сопереживать боль и гордость, которые испытываю я.

12:27

Пропала людина Олексій Бойко, оргнізовував автопробіги, о 00:39, надіслав відео, зняте на іphone, в якому його видно, що його зупинили ДАІ

12:22

В урядовому кварталі знову багато євромайданцівців

12:13

Після довготривалого протистояння з Беркутом і Внутрішніми військами і пілся того, як силовики залишили територі, люди стали наводити лад на Майдані

Kristina Berdinskikh Генеральная уборка Майдана.
 
12:01
Mustafa Nayyem Прямо зараз Верховний представник Європейського союзу із зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон обговорює події минулої ночі в Києві з послами 25 країн Європейського Союзу.
 
11:48
Сегодня со мной случилось три вещи.

1. Я поверил в бога.
Когда беркут прорвался за баррикады и начал оттеснять людей, когда женщин и детей собрали на сцене, а тех кто не мог там уместится - вокруг. И люди молились и держались из последних сил - чтобы не заплакать от бессилия и страха. Когда вдруг в ночи раздался колокольный звон. И этот звон означал надежду. В этот момент я поверил в бога.

2. Я стал националистом.
Когда я увидел этих солдат - моих соотечественников, тех кто должен олицетворять закон, тех на кто должен защищать закон в моей стране. Выполняя тупой чудовищный приказ защищающий интересы только одного человека - президента соседней державы (нашего президента в этой стране, все равно никто не признает)они шли на мирных демонстрантов - детей, женщин, стариков,и им было все равно. 

Когда со сцены раздался крик - "нас почули! З усього Київа до нас їдуть люди!". Когда я оглянулся и на месте пустыря увидел нескончаемый поток людей - украинцев, неравнодушных к судьбе своих сограждан. Простых соотечественников вышедших на защиту мирного населения. 
В этот момент я стал националистом.

3. Я освободился от страха. 

Когда они со всех сторон окружили площадь и теснили нас. Когда их сил не хватило, когда мы навалившись толпой смогли дать им отпор, и если не оттеснить, то хотя бы удержать поток этих тварей.
В этот момент я освободился от страха.

Поверь, я далеко не самый смелый или безрассудный в этой стране. 
Но сегодня я снова выйду на Майдан. За эту ночь, за этих людей, за гордость быть единой сплоченной нацией - за ту гордость которую мы отстояли сегодня ночью. 
И я призываю тебя избавится от сомнений и страха и выйти со мной. 

С нами бог, с нами честь и сила, с нами ЛЮДИ! С нами - Украина.

Вместе - к победе! Разом до перемоги! 

И еще - 

Слава Украине!

11:44
Крістіна Бердинських ‏Потрясающая атмосфера на Майдане. Спокойно и почти без милиции.
 
11:35

Станции "Майдан Независимости" и "Крещатик" открыты для пассажиров.

Об этом сообщает пресс-служба метрополитена.

11:32

10 автобусів зі співробітниками спецпідрозділу "Беркут", які виїхали із Майдану, розташувалися біля Палацу спорту у Києві.

Більшість із співробітників "Беркута" знаходяться в самому Палаці спорту, деякі з них сидять у автобусах.

"У нас відпочинок і перекус", - цитують "Українські новини" одного зі співробітників "Беркуту".

11:18

Києво-Могилянська академія оголосила мобілізацію студентів, щоб вирушити на Майдан Незалежності.

Serhiy Kvit Це оголошення від Студентської координаційної ради. Заліки та заняття другої половини сьогоднішнього дня будуть перенесені. Прошу нашим студентським організаціям приєднатися, щоб подбати про належний рівень і безпеку заходу.

ДО УВАГИ СТУДЕНТІВ НаУКМА! Всі, хто ще не на Майдані, збираються сьогодні о 13.00 на Першому плацу. Всі організовано рушаємо на Майдан Незалежності. Ми плануємо не просто стояти, а остаточно облаштувати студентський кампус навколо і всередині Консерваторії.

11:16
Андрій Парубій Євромайдан. Українці! Побратими! Ми перемогли! Ми вигнали "Беркут" з Майдану. Ми відновлюєм барикади. В Київ під'їжджають і під'їжджають люди, підходять кияни. Ввечері нас тут має бути мільйон. Слава Україні!
10:35

Глава Міністерства внутрішніх справ Віталій Захарченко у середу заявив, що силового розгону акції протесту на Майдані Незалежності не буде.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді