26 грудня. ОНЛАЙН

Четвер, 26 грудня 2013, 10:09

Через напад на журналістку і активістку Евромайдана Тетяну Чорновол пройшли пікети біля будівлі МВС та біля дома Захарченко.

Сортувати
20:01
За події останнього місяця жовто-блакитна стрічка на вбранні вже стала для українців асоціюватися з підтримкою подій на Майдані Незалежності, а понад те - стала символом боротьби за свої права, знаком незгоди з режимом. Цієї суботи активісти прикрасять відому київську споруду жовто-блакитними стрічками, аби поділитися атмосферою Євромайдану з усім Києвом, винісши її за межі головної площі країни. Для початку учасники акції обрали міст Патона як велику транспортну точку та важливу культурно-історичну пам'ятку Києва, що з'єднує два береги Дніпра і дві частини України. Активісти продовжуватимуть оздоблювати столицю жовто-блакитними стрічками й надалі, адже жовто-блакитні стрічки, розвішані по Києву, мають підтримувати дух боротьби за гідне європейське майбутнє по всьому місту, а звідти поширювати його і на всю країну. 
18:48

Міліція затримала третього підозрюваного у справі про побиття журналістки Тетяни Чорновол. Як відомо, у розшуку перебував Сергій Котенко, 1984 року народження.

18:36

Журналістка Тетяна Чорновіл має кілька версій причин свого побиття. Серед них – нова резиденція президента Віктора Януковича, про яку їй вдалося дізнатися.

18:04

Журналісти та громадські активісти Волині виступили на захист Тетяни Чорновол та інших потерпілих євромайданівців. 

Активісти луцького Єромайдану прйшли під будівлю УМВС у Волинській області, аби мовчазним пікетом виступити на захист журналістів, зокрема Тетяни Чорновол, та усіх активістів Євромайдану, які фізично постраждали від правоохоронців та, так званих, тітушок.

17:33

Центральна виборча комісія визнала Віктора Пилипишина обраним народним депутатом.

Згідно з протоколом ЦВК, який підписали одноголосно 14 членів комісії, за лідера громадської організації Пилипишина в 223 -му окрузі проголосували 44,89 % виборців.

17:29

Директор "Національних інформаційних систем" Назім Бедіров, виконавчий директор Лаврентій Малазонія та  Ігор Шувалов пішли з каналу Інтер, крім них, з телеканалу йде журналіст Ольга Червакова.

Про це повідомляє Телекритика з посиланням на джерела, що працюють на каналі.

Як розповіли УП джерела на телеканалі Інтер, "фактично тепер новинами на каналі Інтер буде займатися команда Фірташа".

17:23

Богданові Бенюку за участь у Майдані влада заборонила проводити творчий вечір у Будинку офіцерів

17:04
Тут на провладних сайтах (УНН, полеміка та ін.) вкидається інформація про те,що у справі Чорновіл мене ніби-то викликають на допит через зв'язок з фігурантами справи. Це повна брехня і міліцейська смішна провокація . Офіційно заявляю,що нікого з фігурантів справи я особисто не знаю,з жодним з них ніколи не спілкувався. А Таню дуже поважаю і ціную,як чесну і порядну людину.
17:03

У справі  про напад на Тетяну Чорновол будуть допитані депутати Давид Жванія, Микола Княжицький та Віталій Ярема. Про це Українській правді розповів речник МВС Сергій Бурлаков.

"Продовжується розшук ще одного підозрюваного. Слідством встановлено, що він мав відношення до певних комерційних структур та керував підприємством, якому була підконтрольна телекомпанія ТВI", - додав він.

Крім того, як повідомляє прес-служба МВС, знайдена машина Porsche Cayenne "ретельно оглянута із залученням криміналістичної лабораторії, вилучені різноманітні сліди, призначено близько двох десятків експертиз".

Також вилучені відеозаписи з камер спостереження на АЗС та автодорозі, якою рухались автомобілі. Ці записи зараз аналізуються.

Вже допитана сама Тетяна Чорновіл, яка детально пояснила характер нанесення їй травм, у зв’язку з чим провадження додатково кваліфіковано за ч. 2 статті 121 КК України – нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

Допитано вже декілька десятків свідків, у тому числі батько потерпілої, який вказав, що відеореєстратор з авто доньки він передав народному депутатові Яремі.

Сам пристрій та повний запис слідству так і не були надані, що не дозволяє детально та повно встановити обставини події.

16:56

Чотири п'ятих учасників Євромайдану готові стояти на Майдані стільки, скільки буде потрібно.

Про це повідомляє Фонд "Демократичні ініціативи  імені  Ілька Кучеріва" з посиланням на опитування активістів.

16:50
 МВС України
Заступник Міністра внутрішніх справ України Віктор Ратушняк зустрівся із групою народних депутатів України, які прийшли до МВС, аби дізнатися про хід розслідування побиття громадської активістки Тетяни Чорновіл та причини того, що у центрі столиці знаходиться така велика кількість правоохоронців.

Віктор Ратушняк пояснив народним депутатам, що поки до органів внутрішніх справ буде надходити інформація про масові заходи із великою кількістю людей, а також про блокування адмінбудівель в урядовому кварталі столиці, допоки міліція буде працювати у посиленому режимі. Тим більше, що це прямо передбачено Законом України "Про міліцію".

Щодо розслідування інциденту за участі Тетяни Чорновіл, то заступник Міністра повідомив, що правоохоронцями проводиться досудове розслідування за двома статтями Кримінального кодексу України: ст..296 "Хуліганство" та ст..121 "Нанесення тяжкого тілесного ушкодження". Встановлено трьох осіб, причетних до вчинення цього злочину. Двоє з них затримані, ще одного оголошено в розшук. Автомобіль, на якому їхали нападники, міліціонери виявили у Броварах. Наразі призначено велику кількість експертиз стосовно цього авто.

- Ми розглядаємо усі можливі версії вчинення цього злочину. Це і хуліганство, і професійна діяльність, і особисті неприязні стосунки, і ДТП, - повідомив заступник Міністра.
У свою чергу заступник начальника Головного слідчого управління повідомив народних обранців, що перше що слідчі опрацьовують – це все можливе відео, на якому може бути зафіксована подія вчинення злочину.

- Слідчі уже допитали батька Тетяни Чорновіл. Він повідомив, що відеореєстратор, який був у машині його доньки він передав народному депутату України Віталію Яремі. А у слідства, на жаль, є неповне відео. А це не дає нам можливості встановити повної картини того дня. Ми намагаємося зараз зв’язатися із Віталієм Яремою, але він не відповідає на дзвінки. Слідчий викликав його повісткою на допит до міліції, - повідомив Олег Татаров.

Заступник Міністра внутрішніх справ України Віктор Ратушняк запевнив присутніх, що розслідування буде об’єктивним та буде проведено на найвищому рівні.

 
16:28

Колона з кількох сотень протестуючих прийшла з пікетом під будинок міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка.

 
 

На те, що цей дім належить главі МВС повідомила в переддень свого побиття журналістка Тетяна Чорновол.

Мітингарі прийшли до Захарченка з плакатами "Ката – геть!" та фото побитої журналістки.

 

З-за паркану до протестуючих визирнув який чоловік, який запевнив, що Захарченко тут не живе і попросив не пошкоджувати майна.

 

Учасники розклали перед парканом закривавлені портрети Захарченка та зробили великий напис "Тут живе кат!"

 Всі фото Дмира Ларіна

 ЄвроМайдан – EuroMaydan

#ЄвроМайдан До мітингувальників під будинков Захарченка приїхала міліція - нібито на виклик селян. Міліціянти переконалися, що мітинг відбувається у мирний спобів, та поїхали без пояснень.
16:21

Андрія Насіковського, який впустив переночувати підозрюваного у нападі на Тетяну Чорновол Сергія Котенка, перекваліфікували зі свідка на підозрюваного.

Відповідну підозру йому вручили у четвер близько 16 години, повідомили Українській проавді люди, які підтримують з ним контакт.

На телефонні дзвінки він більше не відповідає, хоча до цього завжди брав слухавку.

За інфомрацією УП, слідчий прийняв рішення про затримання Насіковського на три доби.

16:17

Гарний меседж міжнародній спільноті #євромайдан - спасибі тим, хто робить постери англійською

16:07

Міністерство внутрішніх справ перекваліфіковувало напад на журналістку Чорновол з хуліганства на нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

15:57

Янукович звинуватив уряд Азарова у поганому стані економіки.

"Ви (Уряд) особисто відповідальні за те, що непроста ситуація в реальному секторі ускладнила виконання бюджету і примусила нас брати додаткові кредитні кошти. Що це було? Прорахунки? Недопрацювання? Дайте мені відповідь на це питання", - зазначив Янукович.

15:41
 Олександр Бригинець
Висновок із зустрічі із першим заступником Захарченка Дубовиком: міліція може розблокувати вулицю Грушевського, оскільки реально у неї немає сил утримувати її далі. Міліціонери стомлені і бунтують. 

А от що стосується Тетяни Чорнорвол – ситуація гірша: слідство іде кволо. Головна версія – перешкоджання журналістській діяльності - міліцією не розглядається. 

Третього підозрюваного, який нібито проживає у Лос-Анджелесі, в міжнародний розшук не оголошено, бо, бачте, суди ще не прийняли відповідне рішення. 

Нагадаю, що коли судили майданівців, то суди працювали цілодобово. 

До того ж, за нашою інформацію машину Тетяни "пасли" дві машини. Щодо цього слідчий не дав нам ніяких пояснень.

Отже картина загалом сумна. Не впевнений у тому, що подальші переговори із МВС доцільні. Адже вони говорити готові, а діяти в інтересах громади ні.

15:03

Один з затриманих у справі Чорновол каже, що його взяли, бо у нього ночував Котенко, якого шукає МВС.

Про це "Українській правді" розповіли сам Насіковський та його матір Олена Насіковська, які наразі перебувають у Бориспільському РВВС.

За словами Насіковського, він проходить як свідок, але побоюється, що "справу намагаються повісити на нього і на Олександра Храмцова, на якого зареєстрована машина Porsche Cayenne". "Нам кажуть, що ми свідки, але нас не випускають, ми тут перебуваємо без їжі і води", - додав він.

Насіковський розповів, що в ніч з вівторка на середу, коли напали на Чорновол, він був вдома.

"Я ходив на курси англійської в Броварах. Курси закінчилися о 23:20. 15 хвилин звідти я добирався додому. Мене бачила консьєржка. Я зайшов у квартиру і був вдома. Звідти я дзвонив своїй дівчині, по скайпу розмовляв через відео з другом, він бачив, що я був вдома. У мене є алібі, я не знаю, що я тут роблю. Мене намагаються зробити крайнім", - сказав він.

Насіковський розповів УП, що Котенко подзвонив йому і попросився переночувати.

"Він ночував у мене вдома. Я живу в центрі Броварів. Він був у мене з першої години ночі і до 10 ранку. Потім я викликав йому таксі, і він поїхав на автовокзал. Він не говорив, куди збирався їхати", - сказав Насіковський.

За його словами, Котенко йому нічого не пояснював і на спроби дізнатися, що сталося, не відповідав.

"Він був дивний, не в собі, розгублений. Він ніколи не вживає алкоголь. Жодних слідів крові не було, руки були цілі. Він був спокійний, але засмучений. Я питав, як його справи  з його дівчиною. Він потім попросив у мене зубну щітку, пішов покурив і ліг спати", - додав Насіковський.

"Машину Porsche Cayenne він купив півроку тому за 24 тисячі. 17 він віддав одразу, але ще 7 мав віддати. Тому машина не була оформлена на нього, а зареєстрована на Храмцова", - сказав Насіковський.

14 годин тому, вже з відділку Насіковський написав звернення до Котенка на сторінці Facebook, у якому просив його прийти у міліцію і все розповісти.

 Клікніть для збільшення
15:02
 Олександр Бригинець
Рішення про перекриття вул. Грушевського прийняв керівник київської міліції. Беркут в Київ привезли з усієї України за наказом першого заступника міністра В. Дубовика.
14:59

 Олександр Бригинець

На зустріч з нардепами міністр Захарченко не прийшов. Прийшов лише його заступник - Дубовик.
14:56

Київська художниця Тамара розмалювала цей намет.

 
14:50

Более половины россиян не одобряют путинскую помощь Украине

14:00

Штаб национального сопротивления будет работать в Доме профсоюзов еще минимум месяц. "По состоянию на эти минуты ни одного документа о прекращении аренды нам никто не вручил", - сказал Кубив.

13:31

Президент Виктор Янукович пообещал не допустить проявлений сепаратизма в Украине. Об этом он заявил на заседании Совета регионов, говоря о том, что некоторые из облсоветов, в частности на западе страны, пытались взять на себя полномочия других органов государственной власти.

"Здесь присутствуют представители правоохранительных органов? Такие решения недопустимы", - подчеркнул президент.

"Как говорят, передайте им привет горячий от меня лично", - добавил он.

При этом Янукович пригрозил таким депутатам наказанием. 

13:23

Президент Виктор Янукович требует начать снижение цен на газ для потребителей с 1 января.

"Я просил бы в эти дни принять соответствующее решение совместно с Национальной комиссией по энергетике о последовательном снижении цены на газ для наших потребителей, чтобы с 1 января уже наши производители, наши потребители это почувствовали", - сказал президент.

Засідання Ради Регіонов. ФОТО М. Марківа
12:45

Защитник Юлии Тимошенко Сергей Власенко сообщил, что третьего января над ним начнут "беспрецедентное по своему цинизму политическое судилище". Об этом он сообщил в четверг на брифинге в Национальном штабе сопротивления.

По его словам, речь идет о "реанимировании" дела о якобы применении им физической силы против бывшей жены Натальи Окунской в 2008 и 2011 годах.

12:38

Президент Віктор Янукович вимагає, щоб підприємства та організації Києва до 30 грудня отримали кошти на виплату зарплат.

Про це він сказав під час вступного слова на засіданні Ради регіонів у четвер.

"Я хочу, щоб ви, як то кажуть, ноги придєлалі цим грошам, і щоб люди їх отримали", - сказав він.

12:21

Президент Віктор Янукович запевняє, що "не допустить потрясінь" в Україні. Він констатував, що "у людей різні настрої, і одна з ключових проблем – це порушення прав і свобод громадян, корупція".

11:25

У Рівному та Франківську пройшли пікети журналістів: "Усіх не переб'єте".

10:47

Біля будівлі МВС проходить пікет через напад на журналістку і активістку Евромайдана Тетяну Чорновол.

Як зазначає Інтерфакс-Україна, в пікеті беруть участь кілька сотень людей, які вимагають об'єктивного розслідування побиття активістки, а також в цілому - відставки нинішнього уряду і, зокрема, міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка .

Мітингувальники розташувалися на проїжджій частині, рух по вулиці Богомольця, де знаходиться будівля МВС, перекритий.

Кілька опозиційних нардепів від опозиції, в тому числі Володимир Яворівський та Юрій Одарченко ("Батьківщина") , зустрілися із заступником начальника Головного слідчого управління МВС України Олегом Татаровим.

 
 
Всі фото Оксани Коваленко, УП
Всі фото Оксани Коваленко, УП

ФОТОРЕПОРТАЖ Дмитра Ларіна Захарченка у відставку!

 
 
 
09:56

Саакашвілі офіційно не повідомляли про заборону в'їзду в Україну.

09:35

Ініціативна група кінематографістів BABYLON'13, яка знімає невеликі фільми-історії, розпочала серію відеороликів про Донбас.

09:29

Президія Федерації профспілок України відмовила мітингувальникам у подовженні оренди приміщень у будівлі ФПУ, термін якої сплив 25 грудня. 

Євромайданівців зобов’язали звільнити приміщення.

08:47

Активисты Евромайдана приставили охрану к дому Черновол.

00:39
 Andriy Kachor
УВАГА! ЩОЙНО В БРОВАРАХ ЗНАЙДЕНО АВТОМОБІЛЬ НАПАДНИКІВ НА ЧОРНОВОЛ! 
Сьогодні 25 грудня, близько 23:00 в м. Бровари Київської області знайдено Porshe Cayenne держ.номер АА 5399 ЕН, в якому перебували нападники під час жорстокого побиття відомої журналістки Тетяни Чорновол в ніч на 25 грудня. Автомобіль було виявлено на вул. Олімпійській у Броварах, зараз територія, де знайдено авто, очеплено правоохоронцями, на місці працюють фахівці, які намагаються відкрити двері автомобіля. Власника авто на місці не виявлено, присутні правоохоронці від коментарів відмовляються.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді