#Євромайдан. 5 грудня. ОНЛАЙН

Четвер, 5 грудня 2013, 13:12

Два тижні українці на #ЄвроМайдані. Чергова ніч на Майдані незалежності пройшла спокійно. У Василькові люди всю ніч блокували військову частину, в якій дислокуються спецпідрозділі МВС.
Станом на ранок колони мітингувальників вирушили до Адміністрації президента та Кабінету міністрів. Крім того, активісти пікетують Генпрокуратуру.

Сортувати
18:49
Iryna Bekeshkina Пропозиції влади сісти за стіл переговорів виглядають так: давайте обговоримо умови вашої капітуляції.
18:42

У рамках розслідування подій, що відбулися 1 грудня на вулиці Банковій біля Адміністрації Президента, затримані ще дві людини. Про це заявив заступник прокурора Києва Сергій Софієв, повідомляють Українські новини.

Прізвищ цих людей представник ГПУ не назвав, розповівши, однак, що один з них є членом громадської організації "Дорожній контроль".

18:08
ZN.UA В Одессе "евромайданщики" пикетировали генконсульство Китая.
 
17:54

У рамках розслідування кримінального провадження про перевищення повноважень міліцією під час розгону Євромайдану 30 листопада досі нікого не затримували, підозрюваних також немає. Про це заявив заступник генпрокурора України Анатолій Пришко, повідомляє Інтерфакс-Україна.

17:51
Yaryna Klyuchkovska. Друзі! Хоч це й неправильно з точки зору революційної доцільності, але не закликаю кидати роботу в офісі. Все розумію, сама така. Але є якийсь мінімум, що його навіть зайнятий офісний працівник, який працює у Києві, може зробити. Давайте спробуємо хоч так!
 
17:27

Лідеру партії "Братство" Дмитру Корчинському, через 4 дні, пред'явлено підозру за статтею щодо організації масових заворушень на вул. Банковій 1 грудня. Про це заявив заступник прокурора Києва Сергій Софієв, якого цитує "Інтерфакс-Україна".

17:21

sergii_leshchenko Два головних гасла сучасної України в одному кадрі на #євромайдан.
 
17:01

МВС заявили, що серед 14 затриманих за бійки з співробітниками спецпідрозділу "Беркут" є особи, які відбували покарання за вбивства. Про це в четвер повідомив заступник начальника Головного слідчого управління МВС Олег Татаров, переадет "Інтерфакс-Україна".

16:50
Carl Bildt ‏We started Kiev day with long and intense meeting with PM Azarov. Warned against any further use of violence.
Карл Бильдт закликав усі сторони протистояння в Україні уникати насильства.

Ситуація з розгоном Євромайдану є наочним прикладом порушення принципів ОБСЄ.

Про це заявив міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт, виступаючи під час засідання ради міністрів ОБСЄ в четвер у Києві.

"Насильство з боку правоохоронних органів в суботу - це наочний приклад порушення цінностей і принципів ОБСЄ, загальних для всіх нас. Я закликаю президента і уряд країни до забезпечення свободи вираження думки, зібрань, захисту цінностей і основ ОБСЄ", - сказав він.

16:43
Geoffrey Pyatt #SecKerry: Народ України повинен мати право вільно виражати свою думку і його лідерам потрібно дослухатися до нього.
16:41

Правоохоронці затримали чоловіка, що передав ключі від грейдера, що став учасником заворушень на вул. Банковій 1 грудня, іншій особі. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко на брифінгу в четвер.

16:29

Ініціативна група "Першого грудня" Академік Мирослав Попович щодня йде на Майдан. Учасник Ініціативної групи "Першого грудня" закликав не припиняти протести. Нагадаємо, сьогодні 5.12 крім блокування Кабміну та АП, активісти на 13:00 йдуть до МВС (вул. Богомольця,10) запитати в МВС "Де вони?", адже досі невідомо, де зникли 22 особи після силового свавілля міліції щодо мирних протестувальників.
16:25

Фотограф Олександр Пілюгін провів ніч у КМДА та поспілкувався з людьми, які відпочивали після денного чергування на #євромайдані.  ФОТОРЕПОРТАЖ

 
 
 
16:18
Mikekomar  Міс Україна Анна Заячківська також вийшла на #євромайдан.
16:11

НикВести ‏Участники автопробега в поддержку #євромайдан #Миколаїв

 
16:10

Кількасот мітингувальників освистали Міністерство внутрішніх справ, вимагаючи у міліції знайти зниклих безвісти студентів після бійні на Євромайдані. Активісти зачитали прізвища 17-х хлопців і дівчат, яких досі не можуть знайти рідні й близькі. Також вимагають відставки міністра Віталія Захарченка.

16:06

Українці навіть в метро співають гімн. Станція метро Площа Льва Толстого, за півгодини до мітингу проти Януковича.

15:59

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко заявляє, що не має наміру подавати у відставку у зв'язку з подіями, які відбуваються в країні. Про це він сказав в ході прес-конференції у Києві в четвер.

Tetiana Danylenko ‏"Ви не хочете піти у відставку?", - @StankoNastya до Захарченка. "Ні, не хочу, хочу у всьому розібратися". Довго розбирається.
Batkivshchyna ‏До відома Захарченка, який не піде, поки не розслідує провокації:"По делу о разгоне майдана нет задержанных и подозреваемых"- зам. Пшонки.
15:55
Власенко: Янукович розуміє мову санкцій і жорстких дій.
15:28

Дружина лідера "Братства" Дмитра Корчинського" Оксана заявляє про намір правоохоронців арештувати її чоловіка за підозрою в організації штурму Адміністрації президента 1 грудня. Про це вона сказала на прес-конференції, повідомляють "Українські новини".

"Зараз готуються матеріали, які монтуються в СБУ, МВС, Генпрокуратурі... Це будуть матеріали, за якими можна посадити Дмитра на роки", - заявила Оксана Корчинська.

Вона заперечує причетність чоловіка до організації безладь на вул. Банковій й біля Київської міської державної адміністрації 1 грудня.

15:21

Богдан Глоба Друг написав повідомлення: прилетів українським рейсом в Німеччину, на кордоні німецькі митники показово попросили українських громадян перейти до віконці "EU" ))) здається вся Європа стоїть з нами на майдані. 

15:18

Генпрокуратура почала розслідувати пропажу безвісти мітингувальників після розгону Євромайдану 30 листопада і зіткнень у АП 1 грудня

15:14

Прокуратура відкрила три кримінальні справи щодо дій міліції на недавніх акціях протесту

15:00
УКРІНФОРМ ‏

 
14:56
Serhii Andrushko ‏Революційна перукарня.
 
14:41

На Майдане составляют "люстрационный список", куда вносят чиновников, оказывавших давление на Евромайдан и правоохранителей, которые его разгоняли.

Предварительный вариант списка обнародовала пресс-служба партии УДАР.

Возглавляют "люстрационный" список лидеры нынешней власти Виктор Янукович, Николай Азаров, Виталий Захарченко и ряд других высокопоставленных чиновников.

После смены власти, обещают у Кличко, фигурантов списка люстрируют и осудят.

14:40

Алексей Нарышкин Стихийный митинг у здания киевской милиции
 
14:40

На підтримку дев'ятьох хлопців, яких "Беркут" побив і затримав після штурму Адміністрації президента 1 грудня мітингувальники "обняли" будівля Головного управління МВС у місті Києві на знак того, що затримані також були мирними мітингувальниками.

14:30
 
14:22

Євромайдан ‏Выделенный интернет в каждую палатку!

 Бухта оптико-волоконного кабеля. 
13:51
Kateryna Botanova В чергах на паспортний контроль народ обговорює, хто може і має стати наступним президентом України. Майдан everywhere.
13:35

Anna Babinets Right now in Vasylkiv. Близько 800 беркутівців пакуються на Київ. 
 

 

13:23

Фотограф Олександр Пілюгін фотографує суспільне життя на Євромайдані та охоче ділиться світлинами на своєму Facebook. Звін він и людей, які заважали Йолці. 

 За 28 хвилин "до зачистки". ФОТОРЕПОРТАЖ

 
13:22
В'ячеслав Кириленко Був у військовій частині у Василькові-спецназ внутрішніх військ 730 бійців 30 автобусів кийки газ щити,привезені із Криму і Харкова.
13:20
Белорусский партизан Народное творчество в отличной карикатуре на #евромайдан.
 
13:15

Судові пристави вимагають негайно розблокувати київську мерію. Вони пройшли до колонної зали, де озвучили рішення. Присутні в залі мітингувальники висловили своє несхвалення вигуками "Ганьба!", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

13:10
Євромайдан на колесах АвтоЄвроМайдан Ти киянин з авто і хочеш допомогти Євромайдану? Скинь свій номер телефону на tarasVR2012#gmail.com або 050-4266084. Якщо тобі до того вдасться укомплектувати п'ятірку з твоїх друзів-водіїв - це б було супер. Час - сьогодні, 05.12.13 до 16-00. 
 
13:04

Активістка руху "Стоп цензурі" Оксана Романюк передала представниці ОБСЄ з питань свободи медіа Дуні Міятович шолом з написом PRESS, пояснюючи, в яких умовах доводиться працювати українським медіа. Романюк звернулася із проханнням направити до України офіційного представника ОБСЄ з метою забезпечення безпеки роботи журналістів.

12:58
Содель ВладАнтимайдан. Спікер з Миколаївського осередку ПР закінчив свій спіч - "СЛАВА УКРАЇНІ!!!", ряди під сценою відгукнулись "ГЕРОЯМ СЛАВА!!!"...
12:38

Леся Оробець

Друзі, ви чарівники! Буквально щойно ми знайшли ще 3-є осіб зі списку зниклих, а саме Деревянко Любомир, Данілевський Євген і Лукащук Владислав. Є підтвердження того, що вони живі та здорові. Дяка Богу і вашій активності

12:19

"По цих демонстраціях на вулицях можна розпізнати серце України, воно б'ється по-європейськи..." - міністр закордонних справ Німеччини Ґідо Вестервелле  http://dw.de/p/1ASPM  via @dw_ukrainian

12:05

У Василькові під будівлею, де розташований Коледж авіаційного університету та військова частина, стоять близько 70 людей та 25 машин.

Серед них, за словами кореспондента ВВС Україна, щонайменше 5 священиків. Люди кажуть, що простояли тут всю ніч, блокуючи виїзд автобусів з правоохоронцями в напрямку Києва. Ці автобуси, на переконання людей, перебувають на території військової частини.

11:59

У Тернополі за фактом блокування будівлі облдержадміністрації відкрито кримінальне провадження.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на сектор громадських зв’язків обласного управління міліції.

11:54

Український уряд та опозиція мають розпочати політичний діалог за участі демократичних інституцій.

На цьому наголосив президент парламентської асамблеї ОБСЄ Ранко Крівокапіч, відкриваючи міністерську зустріч Організації безпеки і співробітництва Європи.

11:45

Коридори всередині Генпрокуратури поперегороджували бронедверями. Бояться!

11:42

11:40

Леся Оробець Маю приємну новину, друзі. Нам разом з активістами #ЄвромайданSOS вдалося віднайти 18 осіб зі списку 34, які вважалися зниклими після розгону Майдану 30 листопада. Вони живі, здорові, переважна більшість зараз з родичами, хоча є й такі які повернулися на Майдан і готові стояти до кінця. Але ми досі шукаємо 16 осіб, про яких досі немає достовірної інформації щодо їх місця перебування. Дуже віримо що ми їх теж знайдемо. Але потрібна ваша допомога по розшуку людей, які є у списку. Якщо маєте інформацію - пишіть чи в приваті, чи в коментарях, або дзвоніть за номером 097 653 19 89. П.С. Список постійно оновлюється, буду вас інформувати про нові, дуже сподіваюся, позитивні новини.

1 Роспутний В’ячеслав 30.11.2013 р. зник безвісти після розгону "Майдану". 22 роки.

2 Григорян Інна
30.11.2013 р. зник безвісти після розгону "Майдану". Житель м. Львова. 
Особа, що повідомила про зникнення: Олег 067 438 47 27 
3 Дерев’янко Любомир Любомирович 30.11.2013 р. зник безвісти після розгону "Майдану". Джерело: сайт Цензор.Нет. 1985 року народження, житель с. Солотвин, Івано-Франківської області. Епілептик
Сестра Ліля 0504330784. 
4 Гуменюк Денис 28.11.2013 р.
Джерело: репортаж на 112-ому каналі, 24-ому каналі; розміщено фото в соціальних мережах.
Вийшов з дому, сказавши, що йде на Майдан. З того моменту на зв'язок не виходив. На дзвінки не відповідає (телефон 0504348280 увімкнений) 
Повідомила про зникнення - Ілона Перевязко – сестра. 095 880 84 80https://www.facebook.com/profile.php?id=100007161939545

5 Мансіров Ельвін Самійлович 30.11.2013 р. зник безвісти після розгону "Майдану". Джерело: сайт Цензор.Нет. 097 132 18 56 сестра
Точно зник після розгрому Майдану, його забрали в 17ту лікарню – звідти була остання звістка
6 Цибоєва Марина 
30.11.2013 р. зникла безвісти після розгону "Майдану". Джерело: сайт Цензор.Нет, Вконтакте. 16 років, житель м. Бровари
Мама зниклої - Світлана (тел. 063 656 16 42, 0679579160).
7 Хачатурова Ліля 30.11.2013 р. зникла безвісти після розгону "Майдану". Кажуть, що її бачили 2 грудня.
Джерело: сайт Вконтакте. 18 років, житель м. Бровари 
Мама зниклої також подружки (в таблиці №6) - Світлана тел. 063 656 16 42, 0679579160.
8 Шинкарук Анатолий Андреевич 
24.11.2013 зник безвісти 24.04.1959 року народження, проживає за адресою м. Вінниця, вул. Космонавтів 35/8.
Останній раз його бачили 24.11.13 р. в новинах російського першого телеканалуhttp://www.1tv.ru/news/world/246847, запис на 2 хвилині 30 секунді (перебував на Майдані незалежності в купці осіб біля палатки). 
Мобільні телефони родичів зниклого: 0675371907, 0939968259, 0675371907, 0939968259
9 Ірина Бондар 30.11.2013 р. зникла безвісти після розгону "Майдану". Подруга мами (ім`я не відоме) бачила по телебаченню сюжет про те, як зниклу несли на простирадлах в карету швидкої допомоги.
10 Вокатюк Володимир Олександрович 30.11.2013 р. зник безвісти після розгону "Майдану". Житель м. Львова
11 Токарев Олександр 30.11.2013 р. зник безвісти після розгону "Майдану". Приїхав з Рівенської області
12 Данілевський Євген 30.11.2013 р. зник безвісти після розгону "Майдану". 
13 Луковніков Ярослав 30.11.2013 р. зник безвісти після розгону "Майдану". 
14 Бровко Олег Олегович Останні дані щодо його присутності – 26-28.11.2013 р. з його картки знімали гроші з банкомату на Хрещатику, неподалік "Майдану". Мати – Лариса Петрівна 067 880 58 22
15 Крайдун Володимир 30.11.2013 р. зник безвісти після розгону "Майдану". 
16 Лукащук Владислав 30.11.2013 р. зник безвісти після розгону "Майдану".

11:40

ОБСЄ сподівається на ретельне розслідування інцидентів із побиттям журналістів і притягнення винних до відповідальності.

Про це заявила представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович на брифінгу в рамках міністерського засідання ОБСЄ в четвер у Києві.

11:32

Лідер УДАРу Віталій Кличко готовий зустрітися з президентом України Віктором Януковичем, щоб обговорити вихід з політичної кризи, повідомляє Інтерфакс-Україна.

11:30

Ключова вимога до президента Януковича – дострокові президентські і парламентські вибори.

11:27

Міліція дала мітингуючим 5 днів для розблокування роботи Кабміну.  Представники виконавчої служби зачитали під Кабміном рішення суду про заборону блокування роботи уряду. Відповідне рішення зачитали через гучномовець під будівлею, пише "ЛігаБізнесІнформ".

У меня ощущение, что этого мента здесь сейчас порвут. Он реально очень нервничает.

Фото Олексій Наришкін ‏  
11:25

Громадський рух "Стоп цензурі!" закликав країни-учасниці ОБСЄ, делегації яких приїхали до Києва, направити в Україну спостерігачів, які б фіксували і давали оцінку подіям в Україні.

Крім того, рух оголосив свої вимоги до президента Віктора Януковича й Кабінету міністрів:

-       негайно відправити у відставку міністра внутрішніх справ Захарченка;

-       ідентифікувати та покарати винних у побитті учасників мирного зібрання  30 листопада та подій 1 грудня 2013. Зокрема, забезпечити притягнення до відповідальності бійців спецпідрозділу "Беркут", які порушили чинні Правила та Інструкції щодо застосування спеціальних засобів при охороні громадського порядку (Правила застосування спеціальних засобів при охороні громадського порядку затверджені від 27.02.1991 №49), а саме за нанесення ударів гумовими кийками по голові, шиї та животу;

-       ідентифікувати та покарати винних у побитті журналістів, фотографів та операторів, що висвітлювали події навколо акцій "Євромайдану", і не приймали жодної участі у силовому протистоянні;

-       запровадити видиму індивідуальну нумерацію шоломів бійців спецпідрозділу "Беркут", яка зробить можливою ідентифікацію бійця, і допоможе ліквідувати їхню безкарність за перевищення службових повноважень.

11:04

Опозиція зареєструвала законопроект, який має розпустити спецпідрозділ МВС "Беркут". Про це на брифінгу у Верховній Раді повідомив глава фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

11:02
Павел Шеремет ‏Елка еврореволюции
 
10:55

Полковник міліції Сергій Косюк, який нібито був один із провокаторів зіткнень біля Адміністрації президента, спростовує всі підозри.

Як заявив беркутівець ТСН.Ранок, під час штурму він знаходився у Кабінеті міністрів.

"То був не я. У той час я був у Кабінеті міністрів", - заявив Косюк.

Раніше деякі ЗМІ, спираючись на відео, припустили, що людиною, яка супроводжувала бульдозер, міг бути Косюк.

10:47

Ранком 5 грудня пікетування будівель Кабміну, Верховної Ради та Генпрокуратури противниками влади продовжилося.

За даними Українських новин, близько 9:00 Кабмін пікетували близько 700 антиурядових демонстрантів. Більшість мітингувальників - активісти партії Всеукраїнське об'єднання Свобода, вони тримають в руках партійну символіку, багато стоять з прапорами України. 10 людей б'ють у барабани.

Охорону біля будівлі не посилювали, біля входу і на території знаходяться близько 20 міліціонерів.

Пізніше УНІАН повідомило про кілька тисяч демонстрантів під Кабміном.

Близько трьох сотень мітингувальників, що виступають проти влади, пікетують будівлю Верховної Ради. До 100 осіб створили живий кордон, заблокувавши прохід до Ради з вулиці Садової. Ще близько 50 осіб заблокували прохід до Ради з вулиці Шовковичної .

Проходи також заблоковані автобусами мітингувальників. На вулиці Грушевського розмістилися ще 100 чоловік, рух перекрито автобусами правоохоронців.

Близько 100 осіб перебувають у Маріїнському парку по периметру Ради. Охорону будівлі незначно посилили біля входу.

Водночас 400 осіб мітингують на підтримку політики влади на території Верховної Ради. Провладні демонстранти тримають прапори Партії регіонів і державні прапори .

На території ВР знаходиться сцена, на якій виступають депутати ПР. Також зі сцени звучить музика радянських часів.

10:32

Азаров вже говорить, що будівлі захопили екстремісти. Про це він сказав, виступаючи на міністерському засіданні ОБСЄ в четвер у Києві.

Азаров утверждает, что админ.строения захватили экстремисты. Правда. И довольно давно. Где-то в феврале 2010 года.

10:31

 ТСН оприлюднила відеозапис, який їм надав однин із співробітників Беркуту. На запису - співробітникі Беркута, яких  в ніч з неділі на понеділок замкнули у приміщенні Кабміну без їжі і води.

08:26

Гриценко має записи Беркута: Наказ розігнати Євромайдан дали з високої гори. Про це депутат від Батьківщини Анатолій Гриценко пише у своєму блозі на Українській правді. 

08:10

Ніч на Майдані незалежності пройшла спокійно. Станом на ранок колони мітингувальників вирушили до адміністрації президента та Кабінету міністрів.

Крім того, активісти Демальянсу пікетують Генпрокуратура. У Василькові люди всю ніч блокували військову частину, в якій дислокуються спецпідрозділі МВС.

00:46

Автомобілісти блокували базу "Беркуту" на Червонозоряному проспекті в Києві, щоб не пустити на Майдан.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді