Водохреща. Віче та штурм Грушевського

Неділя, 19 січня 2014, 16:24

На вулиці Грушевського, яка перекрита кордоном внутрішніх військ, зібралося кілька тисяч мітингарів з Євромайдану, які намагаються прорватися до Урядового кварталу.

Кордон ВВшників значно укріплено. Мітингувальники вже близько години намагаються пройти до Маріїнського парку та під Верховну Раду, як планували організатори Автомайдану. 

Не отримавши дозволу пройти, вони почали розгойдувати техніку, якою перекрито проїзд та відтягнули автобус внутрішніх військ. 

Народ скандує "Банду геть! Ганьба, ганьба!". 

Сортувати
08:44
Нова атака.Беркут стріляє з дробовиків,люди на них з коктейлями молотова
08:33
перекинута машина,погорілі автобуси,кілограми гільз і мозаїка з виколупаної бруківки на дорозі...кордони на схилах і стадіоні...Лобановського шкода
 Фото Oksana Denysova
 Фото Oksana Denysova
Фото Oksana Denysova

07:56
Деякі активісти пропонують на 2-3 години з європейки повернутись на майдан,більшість не хоче.
07:48

светало...на Грушевского тихо догорали автобусы

 

07:44

07:07

когда много,протестовать как-то легче...а ты попробуй попротестуй,когда тебя тут осталось полторы калеки!стань вчетвером и барабань до опупения,делая вид,что тебя тут много...а за кордоном-гранаты,фонтан и ничего не поменялось...утренний восторг!:))

 
06:49
менше тисячі людей...силовики на місці,але дискотеки,судячи з усього,слава Богу,сьогодні не буде...очевидно,мєнти зранку хочуть зняти картинку з "кладбіща погібших автобусів" на підтвердження екстремістських дій протестувальників для подальшої легалізації розгону...дорогие гестаповцы,после строителей с пулями в спинах,вы можете об эти автобусы хоть головой биться и не по-мо-жет!!!
06:41

Виталий Кличко пытается шапкой защититься от огнетушителя, который против него используют протестующие. Выходит, как видно из фотографии, так себе.

 

06:18

05:44

05:23

Міліція познущалася над двома будівельниками.

05:18

Один із постраждалих фотокорів - у ФБ Александр Брамс:

"в общем, я свое пока "отвоевал" и отработал... выбито правое плечо, гипс, все дела... месяц не понятно чего... обидно, что почти на ровном месте... ничего такого героического... из потенциальных ран около десяток дырок в штанах и штуки три осколка выковырял... не было бы защиты, было бы худо ранее и более... основные травмы сейчас там именно от гранат судя по медпункту и травме в 12-й".

Александр Брамс
Александр Брамс

05:15
У центрі двобою беркуту, внітрішніх військ і громадян, - новозбудований, ще не відкритий пам'ятник Лобановському От і відкриття! #євромайдан

05:11

Сліди від гумових куль в тілі будівельника,якого побили,розділи,облили водою Беркут.Навіщо?Сам в шоці...

 

05:07

Те, що лишилося від гранати. Фото Олексія Власова.

 

04:14
Частина опозиційних депутатів радяться у Будинку профспілок. На Грушевського продовжується протистояння
04:10


Терміново перепост! Беркут зловив двох хлопців на Грушевського. Їх роздягли, били, обливали водою, а потім пустили голими бігти через барикади до #євромайдану зараз їх вдягли і лікують в приміщенні інституту української мови.

 

04:06


Беркут озвірів до садизму!

Щойно, з-поміж автобусів від беркуту вибігли двоє повністю голих побитих до крові чоловіків. Вони повідомили, що їх роздягнули до гола та побили бійці беркуту. Наразі медслужба завела їх до будівлі Національної академії наук, в якій дислокуються активісти.

04:02

Протестувальники на вул. Грушевського в центрі Києва заготовляють биту тротуарну плитку і облаштовують тили на випадок атаки їх позицій бійцями спецпідрозділу "Беркут".

Зараз активного протистояння між мітингувальниками та правоохоронцями немає.

Час від часу групи протестувальників під прикриттям щитів вибігають вперед, закидають міліцію камінням і "коктейлями Молотова" і повертаються назад.

У свою чергу, міліція відповідає їм світлошумовими гранатами і стріляниною гумовими кулями.

03:59

 Ярослав Гончар, авто якого розтрощили силовики

 

03:53
Ну людей немало І картинка для Києва така вперше за всі протести Але і президент такий вперше
03:51
Міліція поливає з гідрантів бруківку на Грушевського перед собою, шоб вода замерзла на кригу Мабуть бояться, що #євромайдан піде на штурм
03:45
RT! ЗАРАЗ МЕДСЛУЖБІ ПОТРІБНІ У МАКСИМАЛЬНІЙ кількості РЕСПІРАТОРИ. Будинок профспілок, б.320. Телефон медслужби +38 (063) 197 0303.
03:44
З будинка на Музейному провулку в лави ВВ кинули коктейль Молотова - по суті, з тилу, це нагадує партизанську війну #євромайдан

03:42
за кордоном вв-шників шикується беркут...багато
03:30

США закликали Януковича вдатися до кроків, що применшать конфлікт з народом

03:09
2:55...кілька тисяч на безпечній від водометів відстані...незначні вилазки з підпалом вже погорілих автобусів...за автобусами збираються силовики...скоро...
 

03:00

Загони міліції на вулиці Грушевського в Києві просунулися на 15 -20м вперед і таким чином повернулися на лінію спалених автобусів.

Ведеться постійна стрільба гумовими кулями і світлошумовими гранатами в бік протестувальників, а також застосовується сльозогінний газ.

Крім того, незважаючи на те, що вся підпалена раніше техніка вже слузгала, брандспойти продовжують роботу; їх струмені направлені на активні групи протестувальників.

При цьому, оскільки в Києві мінусова температура повітря, вода на бруківці відразу ж перетворюється на лід.

Протестувальники зараз відійшли на 10 метрів назад від попередньої позиції, однак продовжують активне протистояння з міліцією.

02:49

Міліція затримала "близько десятка" активістів за заворушки.

02:41

Луценко закликає всіх українців виходити на Майдан: зараз у столиці вирішується, чи буде у нас Вільна Україна

02:28

#ЄвроМайдан Перша шпальта Financial Times 

 
02:14


Oleg Medunitsya

Не хотіли чути опозицію? Домовляйтеся тепер з вулицею!

01:56

 
 
01:55

Olga Chervakova

Обгорілі чорні скелети беркутівських автобусів стоять біля стадіону. Людей поменшало, але вони радикалізувалися. Близько 100 людей щойно стояли під струєю з водомету, не тікаючи. На вулиці температура - мінус 10. Це означає, що серед протестувпльників - ще мінус 100 людей. І водомет не вгамовується у своїх специфічних "водохрещах". На черзі - наступні 100.

01:53

Водомет працює в півсили, але прицільно обливає штурмовиків 

 

Продовжують поливати людей водою - це тортури за міжнародним правом

 
01:53
Ще раз про головне. 
Зараз у Києві вирішується не доля абсурдних янучарських законів про шоломи чи маски. Зараз у столиці вирішується, чи буде у нас Вільна Україна. 
Янукович розуміє тільки мову сили. Лідери опозиції зможуть добитися вимог Майдану лише в тому разі, якщо і в понеділок, і у вівторок і в середу в центрі української столиці будуть знаходитися сотні тисяч людей. Тоді політики будуть лише виконавцями вашої волі на перезавантаження країни. Тоді у Януковича вони ВИМАГАТИМУТЬ радикальних змін, а не приймуть участь в заміні Азарова на Арбузова. 
Тому в ці дні на Майдані має бути максимальна кількість громадян.
01:48

Блокада військової частини у Львові триває, ніч 20.01.2014

 
01:44


Sevgil Musaieva

Нет у меня слов. Только жалость. И к тем, и к другим. 

Были не только активисты "правого сектора" - были футбольные хулы, были и пожилые люди.. А по ту сторону - молодые ребята, лет по 20. Я подошла к ним вплотную - как раз летел булыжник - я, наверное, этого никогда не забуду - такое чувство страха и безнадежности.
Безумство. А человек, который довел мою страну до этого, завтра начнет переговоры.
 
01:42

Під час протистояння на вулиці Грушевського поранено депутата та коменданта Майдану Андрія Парубія.

Про це він повідомив Українській правді в ніч з неділі на понеділок.

"Так, у мене поранена рука, кілька осколків в нозі. На руці рвана рана, на нозі кілька осколкових поранень. Ходити я можу, правда трохи шкутильгаю", - розповів Парубій.

"Це сталося кілька годин тому, коли ми стояли на Грушевського. Але тільки нещодавно я потрапив у медпункт", - повідомив він.

"Мені зробили перев'язку, Я продовжую залишатися на майдані, бо є ризик штурму", - зазначив він.

Парубій додав, що під час сутичок постраждали близько 30-40 людей з самооборони Майдану.

01:40

Київ у вогні. вул. Грушевського. Хлопцю відірвало кисть

01:34
М-да, но для страны в центре Европы то, что НИ ОДИН центральный телеканал не прервал свои эфиры ради марафонов с места событий - это тоже приговор. А юмористы и концерты на некоторых из них - это уже и цинизм.
01:20
 
 
01:01

Andriy Kovalov

Щойно потрапив під обстріл гумовими кулями. Міліція кидає по позиціях#євромайдан коктелі молотова

 

Раніше знаходили інші патрони.

 
00:51
Народ, перший раз вживаю слова "максимальний репост". На Грушевського найбільший дефіцит - протигази (противогазы).
Я сиділа біля медпункту. Приходять люди, контужені газом. Вважаю, що найкращим місцем, щоб звозити протигази, є медпункт в Сушії на Грушевського. Ще раз, максимальний репост, бо організувати забезпечення цивільного населення протигазами в пів першого ночі не так то і просто.
00:42
В найважчий і найнебезпечніший час для народа України лише один лідер був із людьми на першій лінії фронту! Це Віталій Кличко! Справжні дії в найнеобхідніший момент варті набагато більше, ніж розмови, плани і стратегії. Автомайдан визначився з єдиним лідером супротиву і готовий підтримувати його в боротьбі із беззаконням, що пронизало всі гілки влади, в боротьбі за встановлення правової Держави із людськими цінностями. Із сьогоднішнього дня для нас Віталій Кличко - лідер супротиву.
00:41

Olga Chervakova

За переговори з ‪#‎євромайданом‬ від влади відповідає Андрій Клюєв? Яценюк реально, виголошуючи це зі сцени, вважав це проривом? Посередником-миротворцем призначено людину, яка є фігурантом заплутаної кримінальної справи, на яку вказали як на організатора побоїща 30 листопада!! ЙОГО призначено переговірником з людьми, яких він ненавидить і хотів "стабілізувати"?! Це глум і знущання не лише над людьми, що вийшли на протест, а й над самим здоровим глуздом. Здається, Арсен Петрович на радощах від того, що йому подзвонив Янукович, втратив зв'язок з реальністю. Остаточно. 

Перший раз за сьогодні це було, коли він відхрестився від протесту на Грушевського. Так, відбулася провокація. Але разом з тим - вибух народного гніву. Люди роззлючені. Дуже. "Де опозиція?" - кричав хтось в мегафон, коли міліція почала застосовувати гумові кулі, палав вже другий автобус Беркуту, а з натовпу виносили десятки поранених.
На барикадах - жінки в пальтах з песцовими комірами, власники і топ-менеджери компаній, айтішники, очкарики-пацифісти. 
Їх дістало. Їх дістали всі. І влада, яка ненавидить свою країну і розтоптала всі громадянські права, і опозиція, яка анонсує фейкові круглі столи як перемогу.
00:34

Грушевского сейчас.

 
 
00:26

Барикада на Петровській алеї, яка лівіше від епіцентру подій

 

Тепер Янукович зможе потрапити на роботу лише через Парк Слави.

00:21

Вот зачем нужна плитка :-)) Заготовка камней для метания на Грушевского.

 
00:09

Військовослужбовці в/ч 4114 у Львові отримали наказ виїхати до Києва. Їх заблокували львівьяни своїми машинами, їх близько 50, передає ZAXID.NET.

Інформація про ймовірність виїзду військових до Києва пошириася і у Івано-Франківську, з посиланням на заяву народного депутата Олександра Сича у фейсбуку. Місцеві ЗМІ повідомляють, що активісти власним автотранспортом блокують виїзди з військової частини на вул. Чорновола, 147 

00:09
 
23:59

Повідомляють про те, що силовики використовують гумові кулі проти протестувальників і особливо проти журналістів. Так, стрімеру зі СпільноТБ потрапили у руку.

23:52

Львів! На Стрийськiй неподалiк Рубчака машина вiйськового конвою вже готова на виїзд. Люди блокують своїми автiвками. Всi сюди! #євромайдан

23:48

ось такі гранати кидав Беркут

 
23:48

Янукович поручил Клюеву создать рабочую группу для решения политического кризиса – пресс-служба президента 

Киев. 19 января. ИНТЕРФАКС-УКРАИНА - Президент Украины Виктор Янукович поручил секретарю Совета национальной безопасности и обороны (СНБО) Андрею Клюеву создать рабочую группу при участии представителей Кабинета министров и администрации президента Украины для рассмотрения вопросов по урегулированию политического кризиса.

Как сообщает пресс-служба главы государства, Янукович также поручил провести встречу участников рабочей группы с представителями оппозиции в понедельник 20 января 2014 года.

23:42
More from Hrushevsky street
 
23:37


Леся Оробець

Друзі, треба впізнати затриманого на Грушевського. Якщо у когось є інформація - пишіть у приват, або на Євромайдан SOS. Час затримання - орієнтовно 19.00. Дякую Taras Volyanyuk за відео.

23:30

   Ольга Сніцарчук 

 
23:27

Масі Найєм сфотографував. Спалений автобус "Беркуту"

 
23:25

Лідер УДАРу Віталій Кличко розповів деякі подробиці про спілкування з Януковичем.

Він зазанчив, що вирішенням питання є відставка уряду і президента. "Янукович зробив вигляд, що "пропустил мимо ушей", - повдіомив він.

Водночас Кличко додав, що видно, що Янукович стурбований тими подіями, які наразі відбуваються.

 

Він також зазначив, що йому довелося взяти на себе відповідальність. "Я зрозумів, що мені доведеться або самоусунутись, або взяти на себе відповідальність", - сказав він. Водночас він зізнався, що не готовий взяти на себе відповідальність "за смерті десятків людей".

На питання про те, що буде якщо черговий круглий стіл буде схожим на ті, що були раніше, Клико зазначив, що тоді заговорить вулиця.

Він повідомив, що одразу після спілкування з Громадським ТВ, він вирушає на Грушевського, щоб влагодити ситуацію.
23:21


Mustafa Nayyem

На переговорах Виктор Янукович будет говорить с позиции силы. Никакого компромисса ждать не стоит. И не надо терять голову: независимо от результата переговоров в стране начнутся посадки, жестокие и беспощадные, без шуму и пыли. Пока мы были в шоке от новой реальности, они в ней работали и собирали материалы уголовных дел.

Надо думать как помогать арестованным. Понятно, что судам не верят, а карательная машина будет работать как часы. Но держаться вместе и не теряться - это сейчас важнее всего. В противном случае общество рано или поздно заразится вирусом страха, который подкосит протест куда эффективнее Беркута.

Простите за пессимизм

23:08


протестувальники виколупують бруківку з тротуарів на грушевського...складають у мішки і заносять на навколишні схили...мабуть щоб кидати під час сутичок...поки що складають нагорі
 
23:06
Щойно показали, чим влада стріляє в людей
 
22:55
никаких провокаторов на грушевского нет и не было. знаю точно. я видел как все начиналось и как продолжалось.
тем, кто думает, что беркут нужно было насмерть закормить бутербродами и запоить чаем, стоит помолчать и не нести малодушную хуйню.
люди, которые кладут душу и тело в том числе и за вашу свободу - не провокаторы, а герои.
да, их убеждения расходятся с убеждениями либерального фейсбука. но они воюют и за вас, даже если вы этого не понимаете.
22:46
 
 
22:44

Заручника сильно били, але він вирвався з автобусу беркута і втік. Слава богу живий! Щойно повернувся га місце події. Чекаємо швидку.

Йдеться про машину, на яку на Богатирській напав Беркут 20 хвилин тому.

22:38
По вулиці Інститутській йде величезна колона під прапорами Свободи у касках із палицями. На відповідь, куди йдуть, відповідать, до перемоги. Але повертають на Майдан.
22:38

Євромайдан SOS

На Європейській площі близько 100 людей перекрили проїзджу частину так, щоб автобуси не могли проїхати з боку Поштової площі. Чоловіки не захищені - не мають касок, не мають, форми, не мають щитів

22:34

Янукович відправив опозиції запрошення на круглий стіл двадцятьма п'ятьма автобусами Беркуту

Ivanna Kobernik

Янукович знову маладєц: Кличку пообіцяв завтра Комісію з врегулювання кризи, Яценюку - завтра Круглий стіл, а сьогодні 22 автобуси Беркуту на Європейську...

22:27
флешбек: "Французька аптека" на Лютеранській дві години тому. Черга з трьох людей, заходять ще хлопець з дівчиною:
— А у вас є маски...
Черга хором разом із провізором:
— "Пантенол" та термальна вода.
22:25

Олексій Гриценко

Итого 30 автобусов беркута заехали в центр. Это 600-700 чел. Весь Киев должен сегодня защищать Майдан!!!

22:22

Беркут варварськи розтрощив машину на Богатирській і взяв заручника в автобус.

 
 

22:21

Янукович пообіцяв, що завтра буде створена комісія врегулювання політичної кризи

22:14
Тих, хто зараз на Грушевського, я не можу ні підтримати ні засудити.
Сліпа агресія не може змінити ситуацію. Головними провокаторами силового протистояння є Янукович та депутати ПР і КПУ.
Ігнорування мільйонних протестів проти встановлення диктатури довело людей до відчаю і агресії. Єдиний вихід - рішення про перевибори Президента.
І хай вирішить все Його Величність Український Народ. 
22:10

ЛЮДИ!!! Плз, репост!!
Це не паніка, а реальна інфа. Щойно їхали Богатирською, а на зустріч нам, в напряму міста рухалася колона з 15 автобусів-пазів (пораховано) з Беркутом. Це не задля паніки, а задля мобілізації!
22:04

Олександр Бригинець‏@bryhynets

Щойно Яценюку позвонив Янукович і запропонував завтра провести круглий стіл.

Зараз Яценюк іде на сцену, щоб питати у Майдана чи вести переговори з Януковичем. Я вважаю, що коруглий стіл необхідний.

Після Януковича подзвонив Клюєв. Швидше за все саме Клюєв і буде на місці Льовочкіна. Саме Клюєв відповідає за ці переговори.

22:01

Підпалили ще один автобус, чи то віськова машина

 
 

21:56

@Yatsenyuk_AP from #EuroMaidan stage: '10 min ago I got call from #Yanukovych. He and govt are ready to start negotiations.'

Яценюк на сцені Євромайдану: "10 хвилин тому отримав дзвінок від Януковича. Він та уряд готові почати переговори".

21:51

Мітингувальники у Києві відбили атаку "Беркуту"

21:50

Беркут починає психологічну атаку: грюкає з-за автобуса

21:47
 
21:39

Друзі, о першій ночі можливий штурм Майдану ! 

Прошу підтягуватись на Майдан !
21:36


Леся Оробець

Далі веду переговори з оперативним начальством міліції на Грушевського. Вони розуміють, що треба залагоджувати ситуацію і чекають що політики почнуть переговори між собою. У них наказ стояти до кінця. Обіцяють тільки стояти, не прориватися і не йти вперед. Але щойно 120-150 беркутівців рушили в сторону лінії протистояння - чи то на підмогу, чи для інших цілей.

21:33


Sergei Hadzhynov с Олексій Гриценко

З Межигірря виїхало 15 автобусів беркуту. Нарешті можна тут насолодитись краєвидами. Ми вже тут. Підтягуйтесь!

21:31

Мітингувальники розгодували автобус і змогли його пересунути

 
 
21:29

Посольство США закликає до спокою і політичного діалогу

Посольство США закликає до припинення зіткнень між демонстрантами і поліцією в Києві. Ми закликаємо до спокою і спонукаємо всі сторони припинити будь-які дії, що провокують або мають своїм результатом насильство. Крім того, ми закликаємо уряд України негайно розпочати переговори з усіма сторонами, щоб вирішити проблему політичного протистояння, розглянути вимоги протестувальників і запобігти поширенню насильства. Насильство служить тільки нагнітанню страху і сум'яття та відволікає від необхідності політичного рішення, яке є найкращим способом виконати волю українського народу.

21:28
Пише мій знайомий, що працює в одній з державних структур США: "We were watching everything online. The USA will act. No more statements. I think strong action will be this week". Дуже хочеться на це сподіватися.
21:26
 
21:22

Передові загони Автомайдану вирушають на Мегажир'я! Прямо зараз! Оболонь, Троещина, Куренівка, Вишгород, приєднуйтесь!!!

21:16
В журналистов под стадионом "Динамо" попала светошумовая граната: двое пострадавших

Светошумовая граната попала на участок возле стадиона "Динамо" в Киеве, где расположились журналисты. В результате происшествия пострадали минимум два журналиста.
Как передает вечером в воскресенье корреспондент агентства "Интерфакс-Украина", одна журналистка получила травму лица в результате попадания осколка, вторым журналистом занимаются медики, с виду, у него контузия.
Между тем, противостояние протестующих и силовиков активизировалось, а география столкновений расширилась на всю ширину улицы. Стороны продолжают активно забрасывать друг друга "снарядами".

21:13
Леся Оробець 
Начальство "Беркуту" поширює серед своїх підлеглих на Грушевського чутку, що одного з їх колег поранили ножем і не можуть зупинити кров вже тривалий час. Такі розмови не сприяють погашенню протистояння. Тому далі і в одну і в іншу сторону летять світлові та звукові пітарди. Частина Беркуту перейшла у Маріїнський парк.
21:11

Водомети на Грушевського застосували для того, щоб погасити автобус МВС, який "мирні" мітингувальники підпалили – речник МВС Бурлаков.

Однак автобус -то в той час не палав! ..

21:11


Виктория Сюмар

Кажуть, Віталій Кличко п'є чай з Януковичем. Я кілька років щиро хотіла, аби він став політиком, реальним політиком. А сьогодні ввечері, зараз, щиро хочу, аби він був боксером. Саме там і саме з ним.

21:01

"В Украине - попытка американского сценария свержения власти" - зампред Партии регионов М.Чечетов. О как.

21:01

Леся Оробець

Міліція кидає звуко-шумові гранати, а потім намагається "зняти" журналістів з автобуса, перепаркувавши його. Двоє журналістів падає. Оператор, здається, 5 каналу незначні травми, пішов сам. Фотокор Віталій Терещенко так виглядає, переламав руку і ногу.

20:59
Всі на Майдан. Вночі буде контратака окупантів та штурм.
Бери з собою мішок цементу, піску, будсміття.
Автомобілісти! АВТОПОКРИШКИ! Везіть шини. Вкрай важливо для оборони.
Стягуйте будматеріали та машини до барикади біля ЦУМу.
20:54
 
20:47
 
20:45

Відео, як майже дві години тому використали водомети

20:41



#ЄвроМайдан На Грушевського біля Дому Офіцерів невелика колона активістів вишукалася перед беркутом - з цього боку забарикадованої влади люди намагаються переконати силовиків стати на бік правди
 
20:36


Olga Chervakova

Колона протестувальників підійшла до кордону міліції на Грушевського з боку метро Арсенальна. Вишиковуються вздовж автобусів Беркуту. Скандують "пропустіть!". Роза Грушевського і Кріпостного провулка.

 
20:34


Яценюк прийшов на Грушевську та звернувся до мітингуючи з проханням припинити радикальні дії та повернутися на майдан
20:32

ПІД ЧАС ПОДІЙ НА ЄВРОПЕЙСЬКІЙ ПЛОЩІ ПОСТРАЖДАЛО БІЛЬШЕ 30 ПРАВООХОРОНЦІВ (ОНОВЛЕНО)

У них діагностовано закриті черепно-мозкові травми, переломи, забиття та отруєння невідомими речовинами.
Більше десяти працівників органів внутрішніх справ госпіталізовані, 4 з них перебувають у важкому стані.

20:28
 
20:23

Ще не вмерла Украина! От души желаю украинцем победить уже сегодня ночью - http://www.youtube.com/watch?v=vCdNKA7wpzY&feature=share …. Когда-нибудь и у нас будет гимн, а не это

20:18


Тетяна Даниленко

У підсумку - трійці більше немає. Кличко із великим запізненням, але додумався приміряти роль лідера на себе. Зараз він нібито в Межигір'ї. Але час і авторитет були безнадійно втрачені. Якби опозиція не побоялася очолити протест, ніяких подій на Грушевського не було б. Станом на зараз відповідальність за те, що там відбувається, лежить рівною мірою як на владі, так і на опозиції.

20:16
Офіцерам міліції і СБУ, провладним депутатам та чиновникам, які не заплямували себе особливо тяжкими злочинами і бажають зупинити громадянську війну, ввійти в історію і гідно ростити дітей в Україні.
Я готова виступити посередником перед урядами США та ЄС з приводу отримання особистих гарантій безпеки в обмін на виконання Конституції України і невиконяння злочинних наказів і розпоряджень.
20:11

Oksana Denysova

вибивають залізні палиці з узбіччя на парковій...організована колона в касках іде в бік вертолітного майданчика

20:01

#ЄвроМайдан Силовики беруть щити і шикуються колонами.

20:00
Війна остаточно почалась. Вже ніякі закони не діють.
Годину тому я знімала на мобільний телефон роздачу гранат табуну Беркуту, голів зо 20. Гранати ці, нагадаю, зараз масово кидаються в українських громадян і викликають важкі осколкові поранення, хоча для Пшонки і Лутковської вони "світлошумові".
Я підійшла по Грушевського з боку Ради. Вони чудово знали знали, хто я. Я не нападала ні на кого, стояла на відкритому місці з телефоном. На мене накинулась зграя з мінімум п'ятьох здоровенних беркутівців в масках і обладунку, збили з ніг, я впала на бруківку і сильно вдарилась головою, шолом врятував.
Трьох моїх захисників - чоговіків побили жорстокіше, по голові і по корпусу, від тяжких травм врятували шоломи і шапки. Телефон вибили з рук, розбили і відібрали. На мої крики "Чого ви мене б'єте, я ж вам нічого не роблю" вони з гиденькими смішками казали: "А ми тебе не б'ємо, ми тебе відтісняємо".
Висновки:
- Війна вже повномасштабна. Не треба робити вигляд про суди, прокуратуру, вибори тощо.
- Врадіївку менти зрозуміли, посадили своїх. Врадіївка - це мінімально м'який формат, який Януковичу і його організованій злочинній групі зрозумілий.
- Перевертні з МВС отримали повний одобрямс на використання будь-яких методів захисту диктатури.
- Без Лідера спротиву протест має високі шанси втонути в крові, а держава - в диктатурі.
19:58
 
19:56

Кличка пропустили через кордон в Межигір'ї. Пішов до Януковича.#Euromaidan #Євромайдан #Кличко

19:53

1. До силового сценарію ніхто виявився не готовим. Ніхто не хоче очолювати революцію
2. Очевидно після цих подій більше не буде об'єднаної опозиції. Яценюк і Тягнибок залишилися на сцені, Кличко пішов на Грушевського.
3. Весь 2014 рік відбуватиметься судові процеси над тими, хто наважився на штурм
19:50


Olga Chervakova

Парубій - наше все! Повів колону людей по Парковій. Колона протестувальників іде по парковій. До титушок?

 
19:50

Протестувальники намагаються перевернути автобус

 
 
19:47

#ЄвроМайдан В міліцію кинули коктейлі молотова.

19:42

Двоє беркутівців, яких вихопили під час їхнього нападу на людей

Фото Сергія Дмитренка
Фото Влада Соделя
19:41

 

ЗВЕРНЕННЯ ДО УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ
Війна українцям оголошена!

Голосування 16 січня 2014 року у Верховній Раді поклало край сподіванням українців на мирне вирішення суспільно-політичної кризи, що розпочалася із захоплення та узурпації влади в Україні регіонально-комуністичною бандою ще у лютому 2010 року. Звіряче побиття студентів, події на Банковій, спроби штурму Майдану, повна нівеляція виборів, демонтаж державності, постійні репресії, побиття, підпали майна активістів – це той шлях, який пройшли українці за останні два місяці.

Мільйонні мирні акції повсталого народу на цей момент не допомогли вирішити жодного із тих злободенних питань, що стоять на черзі денній. І якщо на початку грудня минулого року режим внутрішньої окупації перебував в страху і не міг оговтатися від мільйонів вільних українців на вулицях столиці, то на цей час, перегрупувавшись і озброївшись різноманітними політичними технологіями він розпочав контрнаступ.

У зв’язку з вищесказаним, ми – українські націоналісти – звертаємося до опозиційних політичних партій, громадських організацій, активістів Автомайдану та Самооборони Майдану, всіх вільних людей України із закликом розглянути і прийняти до виконання наші пропозиції стосовно подальших дій повсталого народу....

...Януковича не визнавати Президентом України, а уряд Азарова вважати окупаційною адміністрацією, рішення якого не мають ніякої сили на території України;

Революція має вміти захищатися і нападати. Отже, на базі вже витворених структур Самооборони і "Правого сектору", у підпорядкуванні Революційного правління, розпочати створення Національної гвардії України, яка має виконувати функції революційних Збройних сил, Служби безпеки та Поліції. Гарантувати бійцям Національної гвардії після перемоги Революції певні пільги і преференції, застрахувати у міжнародних страхових компаніях їх життя та здоров’я.

"Правий сектор"

19:39



Постраждалих виносять з натовпу кожну хвилину.
 
19:28


Дмитро Гнап

Двох беркутівців протестувальники щойно захопили біля ст.Лобановського. Хотіли спочатку побити, але потім відвели їх до швидкої, яка їх і відвезла.
19:22
На площу біля стадіону атакуючі скидають дерев'яні піддони,споруджуючи щось на кшталт барикади...беркут одягає протигази...щас всьо буде...медведчуковський сценарій працює...я так розумію,що потім в меню-зачистка Майдану
19:22

так силовики тримають оборону на Грушевського

 
19:16

За кордоном ВВ снаряжают силовиков: противогазы, щиты. Взрывы не прекращаются-бросают с обеих сторон. Люди держат щиты,взятые из автобуса ВВ.

На Грушевского у входа на стадион в парке дерутся ультрас и Беркут. Когда силовики отступали, одного из них повалили, окружили и били ногами.

19:11
 

 

19:11

Віталій Кличко звернувся до Януковича

19:06

Те, що лишилося від автобуса. Вибухи гранат продовжуються. 

 
 
19:01


Oksana Denysova

кілька десятків радикалів з періодичністю раз на 2-3 хвилини атакують міліцейські автобуси біля стадіону...кидають запалювальну суміш...у відповідь-газ і гранати...чим завершиться?не хочеться навіть думати про це...беркут ще навіть не виходив :((

група провокаторів штурмує стадіон...кидають щось горюче в міліцейські автобуси біля стадіону

 
18:56
 
18:52

Силовики устроили тест-драйв водомету на Грушевского. Обдали митингующих. Потом выключили. Толпа немного отошла от кордона ВВшников

Фото @rozhkovsky 

18:49

Щодо заворушень на вул.Грушевського у Києві слідчі управління МВС Києва відкрили кримінальне провадження за ст. 294 Кримінального кодексу ("Масові заворушення").

Про це йдеться у повідомленні прес-служби МВС України.

"Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років", - нагадали в МВС.

18:47

Міліція застосовує водомети 

 
18:39


Тим часом вже більше чотирьох годин у центрі української столиці лунають вибухи. Народ відбив вже декілька атак спецпризначенців, які постійно закидують людей с/ш гранатами, але ніхто не розходиться. У місорів відібрали близько 20 щитів, якими перші ряди прикриваються. 

Україна таки не Росія.

18:27

ФОТОРЕПОРТАЖ ДМИТРА ЛАРІНА С ГРУШЕВСЬКОГО ДИВІТЬСЯ ТУТ

 
 
18:26
 На Грушевського з боку Арсенальн міліція пробує розігнати машини Автомайдану, щоб завезти автозаки.
18:17

Беркут формує колони, схоже збирається штурмувати. Гранати кидають спеціально у натовп, у журналістів

18:13

Вчора я провів 3 години в спілкуванні з лідерами парламентської опозиції. Мій план не був прийнятий. А в дієвість проголошеного сьогодні плану я не вірю. Архіпелаг Межигір'я не можна зупинити деклараціями та намірами. Тим більше - сліпою агресією в урядовому кварталі.

Іще раз підкреслю: інших лідерів у нас немає. Без їх єдності та відповідальності жоден план не працює, жодна перемога нездійсненна.

Фактором розколу я не буду. З'ясовувати стосунки на сцені вважаю неприпустимим. Діяти самостійно, без фракцій опозиції, є неможливим.

Тому сьогодні я був на Майдані як рядовий учасник протесту.

18:03

Ситуація наразі така, що треба бути готовими до штурму #Євромайдан

17:53

Ті, хто провокує насильство – не з нами, ми ніколи не допустимо війни в України, силового сценарію.

Про це заявив лідер "Батьківщини" Арсеній Яценюк на Майдані Незалежності.

 
17:50

Сергей Коба 

Хочу зробити офіційну заяву!!! Ніякого розколу серед лідерів автомайдану не має!!! Ми закликали до мирних дій, які нам передбачені конституцією!!! Тому прошу всіх побратимів відстоювати цю позицію і розповсюдити її скрізь!!! Ще раз закликаю до мирних але активних дій! Дякую лідерам і коллегам автомайданівцям за те що ми разом в цю хвилину! Тримаємось і слава Україні!!!
17:45
 
17:35

Автобус горить на Груевського 

 
17:23
Спільна зава Сергія Пояркова, Андрія Теліженка, Дмитра Булатова. 

Друзі, сьогодні сталась жахлива річ - координатори Автомайдану не дійшли згоди, окремі лідери закликали людей йти до Верховної Ради. Ми, Дмитро Булатов, Сергій Поярков та Андрій Теліженко, із самого початку були проти невмотивованого застосування сили, кровопролиття. Ми не закликали людей йти на вул. Грушевського, намагались переконати інших автомайданівців та мирних громадян, що долучились до нас, не піддаватись на провокації влади. Адже саме силові протистояння розв'яжуть криваві руки владі і зведуть нанівець репутацію Євромайдану у світовій спільноті. Ми закликаємо терміново припинити силові дії! Ми не бажаєм нести відповідальність за пролиту сьогодні кров і зруйновані долі.

16:31

Улица Грушевского. 19 января 2014 года. Автобус

15:56

Разом з тим з гучномовців лунають заклики з боку правоохоронців Київського управління МВС не порушувати громадський порядок та про відповідальність, яку мітингувальники понесуть у разі, якщо й  надали намагатимуться прорватися через кордон охорони. 

"Наближення до працівників міліції ближче ніж на 3 метри буде розглядатися як спроба замаху на життя та здоров'я працівника міліції", - заявляють у гучномовець. 

Трохи згодом мітингарі пішли у новий наступ. Наразі на вході до Маріїнського парку лунають постріли та вибухи, територію трохи задимлено. 

Невідомі у помаранчевих касках, які були у натовпі активістів, почали бити палками кордон охорони ВВшників. 

На місці присутній Віталій Кличко, який намається стати між ВВ та активістами. 

"Те, що ви зараз робите, це велика небезпека", - заявив Кличко, звертаючись до мітингарів. На це мітингарі кричали йому "Ганьба!" та обурилися на заклики піти з Грушевського. 

Окрім того хтось з мітингувальників обризкав Кличка з порошкового вогнегасника, на що у свою чергу обурився сам нардеп. 

Фото @Mikekomar
Фото Reuters
Фото з Facebook Євромайдан
Фото з Facebook "Євромайдан"
Фото Ольги Сніцарчук
Фото Ольги Сніцарчук
 
У активістів, які більше схожі на провокаторів, нізвідки взялися кийки. Ними мітингарі почали бити кордони ВВ. Стоп-кадр з трансляції
 Основна бійка - під стадіоном Динамо

Кличко облили з порошкового вогнегасника
Кличко облили з порошкового вогнегасника. Він закликав мітингарів піти з вул.Грушевського і не провокувати бійку.
 Мітингарі побили скло у кількох автобусах, один відтягнули, інший розгойдували. Стоп-кадр з трансляції
Проти мітингувальників неодноразово застосували газ. Стоп-кадр з трансляції
Проти мітингувальників неодноразово застосували газ. Стоп-кадр з трансляції
Фото Reuters
Фото Reuters
Фото з Twittera @Mikekomar
Фото з Twitter'a @Mikekomar
Палаючий автобус. Активісти заявляли, що підпалили його самі правоохоронці і це - провокація. Фото Ольги Червакової
Палаючий автобус. Активісти заявляли, що підпалили його самі правоохоронці і це - провокація. Фото Ольги Червакової

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді