22 СІЧНЯ. ДЕНЬ СОБОРНОСТІ. ПЕРШІ ЖЕРТВИ

Четвер, 23 січня 2014, 09:26

У сутичках на вулиці Грушевського в місті Києві, що тривають з 19 січня, загинули вже 5 осіб. У 4 з цих осіб, як стверджують лікарі, можна було чітко визначити поранення від вогнепальної зброї від пострілів в грудну клітку, шию и голову. 

Також під час сутичок на Грушевського із колонади біля стадіону Динамо впало двоє чоловіків, один з яких помер у лікарні від отриманих травм

У Бориспільському районі, куди раніше викрадачі вивезли Ігоря Луценка, виявлено два трупи зі слідами тортур.

Відомі імена трьох загиблих: Сергій НигоянМихаило ЖизневськийЮрій Вербицький.

Сортувати
09:42

Неспокійна ніч на Грушевскьго

00:41

Під лікарнею швидкою допомоги на побитих активістіх чатували 5 машин міліції і три автобуси "Беркуту" в автобусах без номерних знаків. Щойно побачили журналістів - міліція поїхала, а "Беркут" увімкнув фари, щоб не було видно, хто сидить всередині. 

Активістів з Майдану під лікарнею більшає.

00:29

На Грушевського намагалась пройти крізь барикаду ближче до подій, щоб сфотографувати.

Але там мене зупинив молодий чоловік, який сказав, що мені туди не можна. Я навіть обурилась, спорбувала пояснити, що журналіст і хотіла сфотографувати. Він подивився на мене - а на мені ані шолома, ані іншого захисту - і сказав: "Після сьогоднішніх смертей вам, дівчатам, туди ходити не треба. Залишайтеся тут, а там - місце для чоловіків"...

 
00:22

Хто як може, так і захищається.

 
Нові Барикади на Грушевського, навпроти Парламентської бібліотеки
Нові Барикади на Грушевського, навпроти Парламентської бібліотеки
00:07
Є інфа від Автомайдану, що під БСП - Лікарня швидкої допомоги (вул. Братиславська, 3, лівий берег) бійка між беркутівцями і активістами. Останні не дають вивозити поранених у невідомому напрямку. Їду туди. Хто поруч - підтягуйтесь.
23:46

Такий напис зустріне Беркут, якщо вони йтимуть штурмувати Майдан з боку Грушевського

 
23:36

За останні три дні протистояння на вулиці Грушевського від рук правоохоронців постраждали щонайменше 42 журналісти.

23:32
ДО СПИСКУ ЗАТРИМАНИХ В СВЯТОШИНСЬКОМУ РАЙВІДДІЛКУ! РЕПОСТ!
Щойно телефонували. Підтвердили, що в райвідділку перебувають такі особи:
ГАЛИЦЬКИЙ
СЕЛІН
КОСТУР
Наразі ми не знаємо, в якому стані перебувають ці люди, чи знають родичі про їх затримання, тому просимо терміново тих, хто знає рідних затриманих осіб повідомити їм про затримання та попросити родичів ТЕРМІНОВО зв’язатися з Євромайдан SOS!!!
23:27

Ввечері на Майдані Незалежності готуються захищатися від можливого штурму: укріплюють барикади, гтують каміння. Жінки та дівчата активно допомагають.

Сніг збирають у мішки, а з них будують барикади 
 Всі фото Оксани Коваленко, УП
Барикади з мішків зі снігом
Барикади з мішків зі снігом
 
23:12
Щойно на умовах анонімності мені повідомили таку інформацію: спецпідрозділи навмисно підпалили будинок на Грушевського, для того, щоб підігнати пожежки і загасити ними колеса, що горять і зменшують огляд поля атаки. Не вперше влада сама влаштовує теракти. Нагадаю, Гітлер підпалив Рейстаг і т.д.
23:11

Народну Раду очолили Кличко, Тягнибок і Яценюк

23:08

Деснянський райсуд Києва обрав запобіжний захід трьом активістам, "безпосереднім учасникам жорстких протистоянь, що почалися 19 січня у центрі столиці" - тримання під вартою.

Оболонський райсуд ухвалив вирок двом студентам інституту ім.Карпенка-Карого: 2 місяці домашнього арешту

22:51

Янукович дав нагороди секретарю Київради Галині Герезі, дружині Віктора Пшонки - Ользі, "ударівцю" та міліціонерам

22:24

Протестувальники укріплюють барикади за допомогою бетонних блоків.  Київ, 22:00. Фото Reuters

 
22:14

Вулиця  Грушевського біля стадіону Динамо  - повна мітингарів. На трубі зіграли гімн України, народ підспівував. За барикадами палають вогні.

 
 Лінія барикади з мітингувальниками. Скрін-шот прямої трансляції
21:57

21 затриманого на Грушевського замість міліції вивезли невідомо куди і побили.

21:51

Київська влада заявляє про напад на приміщення телекомпанії "Київ".

Як повідомили співробітники телекомпанії, які на той момент знаходились у приміщенні, близько двадцяти осіб проникли до студійного комплексу телеканалу та почали руйнувати технічне оснащення.

В.о. голови КМДА Анатолій Голубченко звернувся до правоохоронних органів з проханням вжити всіх можливих заходів реагування відповідно до чинного законодавства.

21:47

Сьогодні беркут схопив та побив хлопця з м. Івано-Франківськ. 1992 року народження, студент 5 курсу факультету матаматики та інформатики ПНУ імені Василя Стефаника. Костур Олександр Олесьович.

При допиті Олександр в кишені набрав номер тітки, вона близько години слухала його розмову з правоохоронцями. Після допиту Олександра посадили у автомобіль і повезли у невідомому напрямку. Через кілька годин тітка подзвонила йому, він дуже тихо сказав, що не може говорити. Ніхто не знає де він.

 
21:38
Що таке Україна?
Це коли футбольні фани різних клубів забувають принципову ворожнечу і стають Великою Армією Обурених і від того стає страшно гопнікам в погонах і без.
Це коли духовний лідер мусульман передає вітання і слова поваги духовном улідеру Греко-Католиків. 
Це коли знаменита актриса із безмежно добрими очима кличе дружин, матерів і бабусь стати перед силовиками, аби матері кликали своїх дітей у формі схаменутись і перейти до людей.
Це коли затриманий за заворушення, на псевдо суді, перед перспективою 15 років тюрми молодий чоловік надиктовує друзям недописану дитячу книжку!
Це коли мер міста гарантує постраждалим , що їх будуть цілком безпечно лікувати за 600 кілометрів від місця битви, якщо в столиці лікарям бракує совісті, серця, сміливості...
Це коли бійці внутрішнії військ із вдячністю що їх заблокували і вони не їдуть воювати з власним народом, виносять блокуючим дрова...
Це коли незрячі люди із поводирем тримають тацю із канапками і пригощають протестувальників - вони також допомогають, вони також корисні!
Це коли маленька красива дівчина-актриса із шаленим вогником в очах розповідає як вона боронила на Грушевського людей від нелюдей. А в неї, маленьку, що сиділа на ліхтарному стовпі, бикота у формі кидала гранати.
Це коли власники вогнепальної зброї прозоро натякають очільнику ОЗУ МВС - дядько не засіваю бурю - жнивам не зрадієш.
Це коли мешканці за одну ніч організовують дружини самооборони і відловлюють посередміста завезених бандитів.
Це коли моя дитина подивившись новини зустрічає ранком після нічної зміни питанням: "Тато хто напав на наш Майдан?" і проводжає словами "Ти на Майдан чи на роботу?"
Я не знаю скількох із нас посадять, побють, викрадуть (чи Боже Борони гірше). Я не знаю візьме гору народ саме зараз, чи це буде трохи згодом. Але не перемогти він не може. Нас усіх Господь (байдуже яким іменем хто його називає і як до нього звертається) вже поцілував у тімячко. 
Бо Україна, це коли ти до нестями ненавидиш державну машину, але до сліз любиш усіх цих неймовірних людей.
21:37

На Грушевського близько Парламентської бібліотеки побудували нові барикади.

 
21:33

Близько 200 осіб провело мітинг на центральній Соборній площі Черкас, під час якого організували молебень за Україну.

21:02
Тим часом зараз у Вінниці!

Місто стоїть! Облдержадміністрація заблокована!

Фото: Вікторія Шевченко
Фото: Вікторія Шевченко

20:48

Глава Української православної церкви Київського патріархату Філарет відмовився від ордену, яким його нагородив Віктор Янукович.

20:18

Яценюк заявив, що готовий іти з людьми під кулі.

20:11

Учасники Всесвітнього економічного форуму в Давосі бойкотують українського прем'єра Миколи Азарова.
Про це повідомляє BuzzFeed.
Як повідомляють джерела видання, форум відкликав запрошення прем'єр-міністра України виступити за засіданні в п'ятницю вдень на фоні ескалації насилля в Києві.

20:07

Лідер Удара Віталій Кличко заявляє, що на переговорах в Адміністрації президента не почули від Віктора Януковича ніякої реакції на вимоги Майдана.

"Завтра, якщо президент не піде на зустріч, ми підемо в наступ. Іншого виходу ні", - заявив Кличко.

20:04

 Олександр Бригинець

Біля Оболонського суду кілька десятків студентів чекають вироку своїм друзям. Міліції, яка відгороджує їх від суддів, не менше, а то і більше. 

Хлопець Андрій, якого я хочу взяти на поруки, росте в родині без батька. Мати в нього інвалід третьої групи, а сам він талановий оператор, який на Майдані знімав матеріали для свого фільму. 
Дуже розумію ситацію, оскільки у мене у самого син і оператор, і режисер. І теж робить фільми. 
Оператори фільмів, так само як і журналісти, так само як і оператори телеканалів, як і фотожурналісти і фоторепортери завжди у самому пеклі, якщо вони справді фахівці, чи хочуть бути фахівцями. За це їх не судити треба, а забезпечувати високооплачуваною роботою і давати можливість доности реалії життя до глядачів. 
Сподаваюся, суд мене почує. І звільнить Андрія Котляра з-під варти. 
Крім мене ще троє викладачів хочуть взяти його на поруки. 
Приблизно та ж ситуація і з іншими чотирма студентами. 
Стосовно ще двох студентів: суди по ним вже відбулися у Деснянському райсуді, де прийняли рішення залишити їх під вартою на 30 діб. Вкрай неприємне рішення.
19:58

Тіло, знайдене у бориспільській лісосмузі, належить Юрію Вербицькому, якого викрадали разом з Луценком. 

 
19:48
Кличко на сцені
19:47

Dariya Orlova

Тітушків звезли під посольство США. На око - кілька сотень. Просто зараз.

 
19:46

Тягныбок рассказал о создании Нар.рады и народного Центризбиркома. Говорит о необх.единства.

 
19:42
 
19:33

Народна Рада оголосила підготовку до голосування про недовіру Януковичу та "регіоналам".

19:32

США готові розглядати санкції і закликають скасувати "диктаторські закони".

Сполучені Штати Америки рішуче засуджують зростання насильства на вулицях Києва і заявляють, що готові розглядати додаткові кроки у відповідь на насильство, крім відкликання віз для ряду осіб.

Мова про це йде в заяві Державного департаменту США, озвученійу Марі Харф, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

США готові розглядати санкції і закликають скасувати "диктаторські закони".

Сполучені Штати Америки рішуче засуджують зростання насильства на вулицях Києва і заявляють, що готові розглядати додаткові кроки у відповідь на насильство, крім відкликання віз для ряду осіб.

Мова про це йде в заяві Державного департаменту США, озвученійу Марі Харф, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Також Німеччина й Великобританія закликала Януковича не застосовувати насильство.

19:17
 На Хрещатику прибирають сніг 
18:48

Тягнибок: Переговоры с Януковичем закончились ничем.

18:47

На установчих зборах Народної ради України затвердили Декларацію про проголошення Народної ради України.

Народна Рада України є органом представництва народних депутатів із захисту Конституції, повідомив депутат "Батьківщини" Андрій Пишний.

До об'єднання входять народні депутати-опозиціонери та позафракційні, які залишаються на позиції захисту Конституції, конституційного ладу, демократії, парламентаризму і виступають проти диктатури і узурпації влади режимом Януковича.

Декларація про створення Народної ради України
Декларація про створення Народної ради України
18:44
Президія Народної ради 
18:14

Телеканал ДОЖДЬ
tvrain Телеканал ДОЖДЬ
На Майдане становится заметно больше людей. Корреспондент BBC говорит о десятках тысяч http://tvrain.ru/live/
 
18:10

У сутичках на вулиці Грушевського в місті Києві, що тривають з 19 січня, ЗАГИНУЛИ ВЖЕ 5 ОСІБ.

Про це Громадському радіо повідомив Олег Мусій, координатор медичної служби штабу національного спротиву.

"Вбитих наразі 5 осіб. З 00:00 сьогоднішнього дня постраждалих близько 300", - розповів він.

У 4 з цих осіб, стверджує Мусій, можна було чітко визначити поранення від вогнепальної зброї від пострілів в грудну клітку, шию и голову.

За його словами, 2 з них, які були при смерті, лікарі не змогли надати допомогу, оскільки Беркут якраз розпочав свій наступ.

Зараз постраждалим надають допомогу в Будинку профспілок, оскільки, за його словами, Беркут підірвав медпункт на Грушевського – там зараз вибиті вікна і двері.

"Вчора були здійснені три напади і стрілянина в бік медиків, постраждали наші лікарі", - розповів активіст.

За його словами вчора, 21 січня, коли волонтер з червоним хрестом на одязі надавав допомогу пораненому йому тричі вистрелили в спину.

Також Мусій запевняє, що Беркут використовує новий тип газу, що викликає більш серйозне отруєння.

Як повідомлялося, під час сутичок на Грушевського із колонади біля стадіону Динамо впало двоє чоловіків, один з яких помер у лікарні від отриманих травм. ГПУ офіційно підтвердила загибель ще двох чоловіків від вогнепальних поранень.

17:48

Затримання людей, беркутівець зриває з людини оберіг, бо йому здалося, що то свастика 

17:36
Арсенал боєприпасів, який застосував Беркут. Гумові кулі, металеві кульки та газова граната "Терен"
 
17:35

У сутичках на вулиці Грушевського в місті Києві, що тривають з 19 січня, загинули вже 5 осіб.

Про це повідомив Олег Мусій, координатор медичної служби штабу національного спротиву.

"Вбитих наразі 5 осіб. З 00:00 сьогоднішнього дня постраждалих близько 300", - розповів він.

У 4 з цих осіб, стверджує Мусій, можна було чітко визначити поранення від вогнепальної зброї від пострілів в грудну клітку, шию и голову.

За його словами, 2 з них, які були при смерті, лікарі не змогли надати допомогу, оскільки Беркут якраз розпочав свій наступ.

Зараз постраждалим надають допомогу в Будинку профспілок, оскільки, за його словами, Беркут зруйнував медпункт на Грушевського – там зараз вибиті вікна і двері.

Як повідомлялося, під час сутичок на Грушевського із колонади біля стадіону Динамо впало двоє чоловіків, один з яких помер у лікарні від отриманих травм

"Вчора були здійснені три напади і стрілянина в бік медиків, постраждали наші лікарі", - розповів активіст.

За його словами вчора, 21 січня, коли волонтер з червоним хрестом на одязі надавав допомогу пораненому йому тричі вистрелили в спину.

Також Мусій запевняє, що Беркут використовує новий тип газу, що викликає більш серйозне отруєння.

Як повідомлялося, під час сутичок на Грушевського із колонади біля стадіону Динамо впало двоє чоловіків, один з яких помер у лікарні від отриманих травм. ГПУ офіційно підтвердила загибель ще двох чоловіків від вогнепальних поранень.

17:33

Снег на . Как в кино про войну.

 
17:32

У Штабі національного спротиву кажуть про чотирьох загиблих через події в Києві

17:29

Європейський Союз може припинити офіційні відносини з Україною, якщо підтвердиться, що міліція стріляла в демонстрантів вогнепальною зброєю.

17:27

Кабмін дозволив міліції блокувати урядовий квартал.

17:24

Лідери опозиції залишили Адміністрацію президента без коментарів.

Вони відмовились давати будь-які коментарі, повідомляє ТСН.

"Все ми зможемо сказати трошки пізніше", - сказав лідер УДАРу Віталій Кличко.

"Всі коментарі будуть на народному віче", - додав він.

А лідер Батьківщини Арсеній Яценюк зазначив, що всі коментарі будуть у будинку Профспілок на брифінгу.

17:20

Збройні сили не підуть проти протестувальників - Міноборони

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на представника відомства.

"ЗСУ проти мітингувальників не застосовуватимуть. Усі військовослужбовці й техніка перебувають у місцях постійної дислокації", - розповів він.

17:15
На Грушевського в Києві в ці хвилини (Фото @vasilymaximo)

16:58

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) закликала припинити насильство в Україні провести широку зустріч церковників, опозиції та президента.

Про це йдеться у комюніке за результатами екстрене засідання 22 січня. 

16:53

Суд заарештував уже 10 активістів, яким "шиють" погроми на Грушевського.

16:45

22 січня. Початок. ФОТОРЕПОРТАЖ ДМИТРА ЛАРІНА ДИВІТЬСЯ ТУТ

 
16:41

Заява

"Пане Президенте,

Ініціативна група Першого грудня публічно і непублічно зверталася до Вас з пропозицією діалогу задля країни і для виходу з кризи. Ви не почули.

Можливо, це наше останнє звернення.

Закликаємо і вимагаємо: зупиніться і зупиніть сценарій катастрофи для України.

Припиніть кривавий план. Припиніть вбивства та викрадання людей. Перестаньте використовувати бандитів для збереження влади.

Ви поклялися на Біблії та Конституції. Ви ламаєте присягу перед Богом і народом. Це може стати початком великої темряви.
Жодна влада не дається для того, щоб вбивати та калічити своїх громадян.

Ви взяли на себе всю повноту влади і несете всю повноту відповідальності перед людьми і перед Богом.

Зупиніть безум. Це вимагає Український народ."

16:37

Большая часть магазинов, кафе и банков между Европейской площадью и Майданом Незалежности закрылись.

16:37

на Всемирном экономическом форуме в Давосе - минута молчания в память о погибших в Украине

16:32
Євромайдан SOS

От такі "листи щастя" про екстримізм почали отримувати українці, зокрема, ті, хто допомагають модерувати сторінку Євромайдан SOS
 
16:27

Тем временем на баррикаде майдана со стороны европейской площади.

 

16:19
 Ruslana Lyzhychko
При посадці в літак мене відстежувала міліція "в штатському". Про це мені повідомили стюардеси, а також це помітив адвокат. Адвокат переконаний, що функція цих осіб полягала в тому, щоб переконатися, що я сіла в літак і повідомити це далі. 
Вони стояли біля літака і чекали мене, навіть не приховуючи цього. Я впевнена, це було стеження за мною. Це навіть була не міліція, а спецслужби - надто характерна зовнішність.
16:14

Евакуація і на Богдана Хмельницького 

 
16:11

Ukrainian riot police using molotov cocktails.

Беркут підпалює "Коктейлі молотова"
16:04
 
16:00

У Верховній Раді відпустили усіх працівників з 13 години додому.

 

Учасників Антимайдану із Маріїнського парку також централізовано виводять.

Фото: Ірина Геращенко
Фото: Ірина Геращенко

15:54
Внимание! Мой отец сейчас в плену у Беркута. Кто знает чем помочь? 
 
15:51

Протестувальники кидають коктейлі Молотова на вул. Лютеранській у Києві, поряд з Адміністрацією президента.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", біля кордону міліції на вул. Лютеранській, прилеглій до вул. Банкової, з натовпу невідомі кинули кілька коктейлів Молотова.

Вулиця Лютеранська з боку Банкової оповита димом.

15:47

Чоловік, який упав із колонади стадіону імені Лобановського на Грушевського, живий.

Про це повідомив "Українській правді" головний лікар Київської міської клінічної лікарні №17 Микола Дьомін.

"Живий і навіть ходить", - сказав головний лікар.  

Цей чоловік, якому 43 роки, зараз перебуває в лікарні.

"Він майже у задовільному стані", - сказав головний лікар.

Ім’я постраждалого він не назвав, пославшись на конфіденційність інформації та лікарську таємницю.

15:44

На Старонаводницькій близько 70 автобусів з прихильниками ПР. Кажуть: нам набридло те, що відбувається в Києві.

 
15:44

 

 

15:42

Автомайдан має інформацію про те  що в Австрії готують арешт активів секретаря РНБО Андрія Клюєва.

Про це з посиланням на джерела повідомив один з лідерів Автомайдану Сергій Хаджинов.

15:34

Сходили в урядовий портал - з будівель масово виходять люди

15:26
 
15:17
Михайлівський Золотоверхий монастир у Києві почав бити у дзвони!!! Закликаємо всі храми України проганяти всяке зло і насильство з людських душ цим звуком!
 
15:14

За інформацією ZN.UA , в околицях села Гнідин Бориспільського району Київської області, куди раніше було вивезено Ігоря Луценка, було, виявлено два трупи зі слідами тортур та обмотаними скотчем головами.

Для перевірки цієї інформації ZN.UA зв'язалося з сільським дільничним Олександром Здором.

Правоохоронець підтвердив виявлення лише одного тіла, повідомивши, що на ньому дійсно присутні сліди тортур. 

15:14

Медсанчасть развернута в лагере афганцев под Стеллой. К городским службам обращаемся в крайних случаях.
15:11

Постраждалі під час ранкової сутички між протестувальниками та силами "Беркут".

15:09

А так виглядає розгромлений медпункт на Грушевського

 
15:04

22 січня на вул. Грушевського в Києві після другої атаки «Беркута», відтіснивши мітингувальників, 6 спецпризначенців зайшли в приміщення Червоного Хреста, де перебували медики і постраждалі.

«Беркутівці» почали трощити вітрини. Далі вони кинули в приміщення декілька світло-шумових гранат і пустили сльозогінний газ, після чого медики змушені були тікати, залишивши там всі медикаменти.

Зайшовши... в приміщення, боєць "Беркута" вистрілив в одного з працівників, який намагався вивести постраждалого.

Спецпризначенець відкрив вогонь, незважаючи на те, що на медбратові була червона жилетка із символікою Червоного Хреста і він показав своє посвідчення.

Постраждалий розповів, що в нього стріляли спеціяльно: "Спочатку він цілився мені в обличчя, однак, опустивши зброю, вистрілив у ногу. Звичайно, вони потім можуть сказати, що це випадково, але він дивився мені в очі. Це було зроблено умисно".

Від вибуху світло-шумових гранат повилітало майже все скло з вікон та дверей приміщення.

Як прокоментував медбрат, «беркутівці» не зважають на гуманітарну та захисну діяльність Червоного Христа і називають злочинцями всіх -- і медиків, і пресу, і звичайний народ.

15:03
 
15:03

Луценко на Грушевського звертається через мегафон до беркутів:Зупиніться, це не наша війна!Завтра ви будете в Чечні,а не на параді перемоги!

15:02

Щойно беркутівці атакували Жовтневий Палац. Закидали димовухами, стріляли картеччу. Активісти відбили напад.

15:01
 
14:54

Один з убитих у середу в Києві - білорус Жизневський Михайло Михайлович.

 

Про це білоруській редакції Радіо Свобода повідомили в Штабі національного спротиву.

У посольстві Білорусі в Києві відмовляються говорити на цю тему.

Ще один загиблий на вулиці Грушевського Сергій Нігоян, є вірменином за національністю, повідомляє "Інтерфакс-Україна". В МЗС Вірменії наразі перевіряють його громадянство.

 
14:52

В центрі працівників держустанов просять залишити робочі місця до 16.00

14:43
 
14:37
Сейчас вакуировали детей со школы возле верхнего выхода из метро Крещатик, перекроют метро, и сразу начинают. все ближайшие школы эвакуируют детей
14:31

Почалися пострілі з боку силовиків, повідомляє кор ГромадськогоТВ.

14:29
Грушевського після останнього штурму.
 
14:26
ЗІЛИ на Глибочицькій. ФОТО Светлана Юрьевна AUTOMAIDAN 
14:26

За джерелами Української правди, всім держслужбовцям, які перебувають в урядовому кварталі, дали вказівку залиши місце роботи до 15 години.

14:21

Наша журналистка Виолетта вернулась с поля боя с донецкими регионалами вся в красном.

 
14:18

"Беркут" жорстоко побив 20 лікарів-добровольців, які нандавали допомогу на Грушевського.

14:12

Зустріч президента Віктора Януковича та учасників робочої групи з регулювання політичної кризи з лідерами опозиції проходить в даний час в адміністрації президента.

Про це повідомляє прес -служба президента.

У зустрічі беруть участь секретар Ради національної безпеки і оборони , керівник робочої групи Андрій Клюєв , радник президента Андрій Портнов, міністр юстиції Олена Лукаш, лідер фракції партії "УДАР" Віталій Кличко, лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, лідер фракції "Свобода" Олег Тягнибок.

14:10

Через густий дим на Грушевського темно, як уночі.

 
14:06

Кабінет Міністрів розширив перелік дозволених для використання правоохоронцями спецзасобів при охороні правопорядку.

Про це сказано в розпорядженнях №№ 13,14 від 22 січня.

Так, правоохоронцям дозволено використовувати ручні аерозольні гранати "Дрейф-2", а також світлошумові гранати світлозвукової дії; одноелементні - "Смолоскип-З", "Зоря-2", і багатоелементні "Смолоскип".

Крім того, при спецопераціях правоохоронцям дозволено використовувати ручні димові гранати.

Крім того, розпорядженням №13 затверджено порядок використання водометів, при якому вони застосовуються працівниками міліції для припинення масових безладів і групових порушень громадського порядку, відбиття нападу на будівлі, приміщення, споруди й транспортні засоби незалежно від їхньої приналежності, захисту громадян і самозахисту від нападу й інших дій, що створюють загрозу їх життю, здоров'ю, житлу або майну.

14:05

Riot police in Kiev have deployed an APC. Via

 
14:02

Луценко: новий уряд України має очолити Кличко.

13:59

Бтром оттягивают сгоревший автобус
13:56
Євромайдан SOS · 38 988 это нравится
УВАГА!!
Передайте інформацію всім, хто має доступ до опозиції та сцени!
Нам на Гарячу лінію зателефонували з Державного радіо, яке знаходиться на Хрещатику біля кафе "Шоколадниця". Працівникам радіо сказали, що вони мають покинути приміщення до 16:00 - БО БУДЕ ЗАЧИСТКА ВСЬОГО МАЙДАНУ!!!
13:54

Лікарі-волонтери Євромайдану просять фахових лікарів про допомогу у зв’язку з подіями на вулиці Грушевського в столиці.

"Медична служба Євромайдану, в зв’язку з подіями на вулиці Грушевського, гостро потребує допомоги кваліфікованих фахівців: реаніматологів та хірургів", – йдеться у зверненні лікарів, повідомляє "Радіо Свобода".

Фахівців чекають у Будинку профспілок, де розташований Штаб національного спротиву.

Тим часом, офтальмологічний медичний центр найвищої категорії АИЛАЗ висловив  готовність допомогти всім потерпілим із травмами очей, повідомляє ЄвроМайдан – EuroMaydan.

Усіх, хто був під впливом сльозогінного газу, закликають звертатися до офтальмолога, навіть якщо здається, що "усе обійшлося". 

13:52

"Беркут" розгромив медпункт на Грушевського

13:45

БТР на Грушевського - у напрямку Європейської площі


На Грушевського БТР. Вони хіба не у віданні армії? Схоже, в Києві де-факто вже надзвичайний стан!
Фото Sevgil Musaieva 
13:42

#Євромайдан, 13:25. Много тысяч. Справа - скопление у баррикады со стороны Европейской и #Грушевського

 
13:33

 
13:25

"Доблесна" міліція на грушевського. 

Фото Валерії Івашкіної 
13:19

Після кількох атак Беркутівців протестувальники запалили шини на Грушевського.

 
13:17

Суд арестовал счета Евромайдана и Автомайдана.

В рамках рассмотрения иска Федерации профсоюзов судом арестованы банковские счета, на которых собирались средства для Евромайдана и Автомайдана.

13:12
 
13:12
звонят из МК - и в форме вопроса втирают про евробандеровцев, пытающих в подвалах Майдана мирных донецких граждан. Формирующие вопросы способ известный , но выбран странный объект пропаганды: я)
13:08

Беркут знову атакував. Захопили людей.

13:06
 
13:01

на початку #Грушевського підпалили шини

 
12:48

В Киеве снайпер попал в лоб фотографу Рейтер из Минска Васи Федосенко. Счастье, что пуля была резиновая. Отстреливают фото и видеооператоров

12:47
12.42 Силовики відходять назад, люди рухаються за ними
12.43 Перед силовиками зіщитами рухаються кілька "Беркутівців", не ховаючись стріляють в людей.
12.56 Під час кожного штурму перед щитами йде кілька "беркутівців", які стріляють в людей.
 
12:45

Беркут знову відступає. Люди йдуть на Грушевського.

Беркут відстрілюється. Зупинився за Парламентською бібліотекою.

Фото Оксани Денисової  
12:44
 Людину забирає швидка. В неї поранення голови. 
12:41

Опозиція попросила забрати увечері з Майдану жінок і дітей.

"Попри звірячі дії влади ми не скасовуємо засідання Народноїї ради та віче на Майдані сьогодні ввечері. Однак просимо жінок та дітей не приходити на Майдан", - сказав Олександр Турчинов

За його словами, опозиція має іфномацію про подальші наміри влади нападати на активістів та організаторів акцій протесту.

12:39

Станом на 12:39 Люди підтягуються до Європейської площі, кидають каміння. Беркут зупинився.

12:37

Станом на 12:30 Беркут вже пройшов автобуси і продовжує просуватись.

Черепаха" "Беркута" вирушила вперед на протестувальників. 

Активісти відступаючи кидають каміння З боку міліції летять гранати.

Станом на 12:34 Беркут біжить і завертає на Хрещатик. Люди біжать на Євромайдан, або сховатися за барикадами.

Беркут, відтіснивши людей з Грушевського зупинився на розі з Хрещатиком. Вони стали кордоном біля готелю Дніпро.

Фото Оксани Денисової 
12:26

Беркут відтіснив  людей до автобусів, загородилися щитами.

Станом на 12:25 вони вже розібрали барикаду і підступили до автобусів.

 
12:25

Беркут подошел "черепахой" и кропотливо разбирает новую баррикаду. Бойцы #євромайдан не сопротивляются, отошли. #Грушевського

12:23

"Тітушки" збираються патрулювати по Києву.

На території наметового містечка, де знаходиться провладний мітинг в Маріїнському парку в Києві, можна потрапити тільки через один вхід, який посилено охороняють самі мітингувальники з боку Кріпосного провулка.

Як розповів журналістам комендант Антимайдану Олександр Зінченко, плани мітингувальників останнім часом змінилися у зв'язку із загостренням ситуації в столиці.

"Вчора наших людей почали бити бейсбольними битами на "Арсенальній", - заявив він.

У зв'язку з цим, за його словами, учасники АнтиМайдану патрулюватимуть місця, де знаходяться автобуси з їх активістами, що прибувають з регіонів.

"Зараз тут близько 10 тисяч осіб , по одній тисячі чоловік будуть патрулювати по Києву" , - розповів він про плани мітингувальників.

12:20

Почалась нова атака Беркута на Грушевського .

12:13

СБУи заборонила в'їзд в Україну одному із лідерів польського руху "Солідарність" Збігнєву Буяку, який підтримував Євромайдан.

12:11

Силовики підходять бо барикад, зубдованих протестувальниками.

 
12:03

ГПУ звинувачує мітингувальників в екстремізмі та викраденні "тітушок".

Протягом ночі було викрадено більше 50 людей. За свідченнями очевидців, їх жорстоко били і вивозили у невідомому напрямку. Деякі з них зараз знаходяться у приміщеннях КМДА і Будинку профспілок. Місцеперебування решти громадян не відомо", - заявили у відомстві Пшонки.

На Майдані, однак, озвучують іншу версію того, що сталося вночі. За словами народного депутата та коменданта Майдану Андрія Парубія, в ніч на 22 січня активісти, які влаштували патрулювання і затримали більше 150 "тітушок", що влаштовували безлад на вулицях Києва.

11:57

Колись вірменин Параджанов зняв фільм, який став символом українців. Сьогодні вірменин Нігоян віддав життя, яке стало символом України.

11:53

У Пшонки ПІДТВЕРДИЛИ,  ЩО ДВОХ АКТИВІСТІВ ЗАСТРЕЛИЛИ з вогнепальної зброї.

22 січня о 6:25 міліцію подзвинив невідомий і розповів, що у приміщенні бібліотеки Національної академії наук знаходиться труп чоловіка. Правоохоронці дійсно виявили тіло у холі бібліотеки. У загиблого є два вогнепальних поранення (в голову та груди), розповіли в прокуратурі.

"Крім того, близько 9 години ранку, у приміщенні бібліотеки було виявлено ще одного чоловіка з вогнепальними пораненнями, який перебував без свідомості. Останній загинув", - повідомили у ГПУ.

11:51

Працівників міліції у регіонах керівництво викликає телеграмами до Києва.

 
11:51

У МЗС Польщі заявили, що смерті на Майдані – це перехід межі.

11:48

Szturm Berkutu

11:46

"Майданутых на нары", скандируют бойцы беркута

11:43
#ЄвроМайдан 11.38 На Грушевського зараз зіткнень немає. Силовики стоять на своїх позиціях. Постійно лунає запис, який закликає громадян не підходити до працівників міліції ближче ніж на 3 метри. Тим не менше, частина протестувальників стоїть до внутрішніх військ майже впритул.
Трохи далі швидко росте нова барикада.
11:42

Глава МЗС Литви думає, що прийшов час для санкцій.

11:41

Відкликані візи США. Сподіваюся, візи відкликали в достойників :)

11:33

Здивований, що міністр закордонних справ #України не надав часу вислухати думки представників інших урядів під час брифінгу вранці ...та розпочати серйозний конструктивний діалог, обравши демократичний -- а не анти-демократичний -- шлях.

Дехто з нас, тим не менш, закликав владу #України зосередитись на головних причинах незадоволення, а не лише на його симптомах

11:09

Опозиція оголосила повну мобілізацію та скликає на 18:00 середи на Майдан Незалежності у Києві опонентів влади.

"100-відсоткова загальнонаціональна мобілізація. Всі на Київ, всі на Майдан! Сьогодні остаточно вирішується доля держави!", - заявив Олег Тягнибок, якого цитують у Твіттері ВО "Свобода".

Тягнибок також заявив: "Смерті мітингувальників - на особистій відповідальності та совісті (міністра внутрішніх справ) Захарченка".

"Свобода" також поширила спільну заяву із "Батьківщиною" та УДАРом, у якій відповідальність за те, що "каральні органи перейшли межу", покладено на президента.

 
11:04

"У відповідь на дії проти людей на #Майдані у лист.-гр.2013 ПосольствоСША скасувало візи кількох громадян України,пов'язаних із застоc.сили"

10:59

Від  поранення загинув ще один протестувальник, його ім'я поки не відоме.

Про це "Українській правді" повідомив черговий лікар Микола Сівак.

Молодий чоловік віком 20-25 років.

Він був застрелений, поранення в грудну клітину в області серця.

Він поступив у медчастину близько 8 години ранку вже без пульсу.

Тіло загиблого знаходиться у медчастині на Грушевського, яку розгорнули в одній з будівель.

Наразі там працює міліція, триває упізнання.

Станом на 10:58 тіло вже вивезли з медчастини.

10:45
 
10:39

Посли Великобританії і Німеччини розкритикували міністра закордонних справ Леоніда Кожару за поведінку на зустрічі з дипломатами і інформацію щодо події у Києві.   

"Я такого ще не бачив. Обурені посли Британії і Німеччини відверто розкритикували Кожару і Лукаш", - написав Азад Сафаров у себе в Facebook

"Ви нам тут голлівудські фільми показуєте, а ми навіть слова не можемо сказати. Ви 67 хвилин виступали, але жодного разу не висловили жалю щодо смерті 2 людей", - переповів він слова дипломатів.

10:33

Цей смугастий шакал навіть не приховує обличчя.
 
10:28

Де ж ті санкції, що пов'язували із застосуванням сили проти громадян, чи їм мало крові? Треба, шоб півкраїни лягло?

10:28

Люди спілкуються з Беркутом. А той у відповідь періодично гримає щитами.

 
 
10:21
 
10:06

Президент Віктор Янукович привітав українців із Днем Соборності та Свободи України, тоді як у столиці триває протистояння силовиків та протестувальників проти влади.

За словами Януковича, "в основі нашої політики були і залишаються національні інтереси, геополітична зваженість та гуманістичні цінності, наша мета - справедливість, добробут, вільне життя у вільній країні".

10:00
 
09:48
В цих колонах немає жодноі жінки. Тільки хлопці спортивноі зовнішності і вишколу. Йдуть воєнізованими строями. Друзі, це не тітушки, а вишколом вище. Тим часом тільки- но телефонувала колега по фракціі. Ій з 3 ночі почали телефонувати з грубими погрозами, 20 дзвінків за ніч з різних телефонних нумерів. Ми входимо в полосу жорсткого терору, коли жити в краіні Януковича, якщо ти не з клану і не належиш до банди, стає просто небезпечно.
 
09:40

Влада не залишить без реакції порушення протестувальників.

"На сьогодні в Україні відбувається порушення чинного законодавства з боку радикальних сил", - заявив Кожара.

"І уряд України, держвлада не залишить такі серйозні правопорушення без належної правової оцінки й реагування", - пригрозив міністр.

09:40

Майдан готується до штурму. До епіцентру подій стягують "тітушок".

На барикадах від вулиці Інститутської і Хрещатик з боку Європейської площі станом на 8:30 перебувало декілька сотень активістів з палицями і в касках.

У той же час на Майдані Незалежності йшов молебень.

Зовсім поруч, на вулиці Грушевського триває протистояння протестувальників проти влади та сил "Беркуту". Спепризначенці у середу вранці атакували протестувальників. 

Між тим, повідомляється про масовий заїзд автобусів під Родіною-матір’ю.

Автобуси розташовані по всьому Києву, багато з них рухаються в бік Маріїнського парку та вулиці Грушевського. Імовірно, в них везуть так званих "тітушок"

Ірина Геращенко По Печерську йдуть тисячі титушок. Організованими колонами.

А до кінотеатру "Зоряний" звезли правоохоронців, повідомляє "Еспрессо-tv". 

09:18

МВД заперечує застосування вогнепальної зброї на вулиці Грушевського.

За словами начальника Управління зв’язків з громадськістю МВС України Сергія Бурлакова "міліція охороняє громадський порядок без використання вогнепальної зброї".

"ЇЇ там (на Грушевського - ред.) взагалі немає", - запевнив він.

 

Фото: Евромайдан

09:08

Стрілянина і жертви на Грушевського

09:02
ЄвроМайдан "8:00. На Грушевського Беркут пішов в атаку. Почав розбирати барикаду".
"Беркутівці" затримують людей, б'ють та затягують на свою території.  Один з силовиків забрав український прапор мітингувальників.
 

Вулиця до готелю "Дніпро" вже зачищена. Люди перегрупувалися і відтісняють "Беркут" вверх по вулиці.

8:29 люди пішли в контратаку. Силовики відступили на лінію автобусів.

Мітингувальники повернулися на свої позиції. Кидають камінням. Беркут втигнув розібрати одну з барикад.

Міліція через гучномовець закликає до спокою. Силовики застосовують газ.

Багато поранених під час наступу. Не вистачає карет швидких. 

"Беркут" на тій самій лінії, на якій був до атаки.

Еспресо ТВ повідомляє, що до Зоряного звозять автобуси з "тітушками" та "Беркутом".

 

Активісти на Грушевського кажуть, що по пресі силовики "кидають більше, ніж по всіх інших".

Після того, як заспівали гімн, активісти з білим прапором пішли на переговори до силовиків. Однак ті згуртувалися, нібт готуючись до атаки.

Силовики, які не хочуть переговорів, грюкають щитами, щоб не чути слова протестувальників.

ФОТО З МІСЦЯ ПОДІЙ ДИВІТЬСЯ ТУТ

06:42

НА ГРУШЕВСЬКОГО ВБИТО ПРОТЕСТУВАЛЬНИКА. Уже друга смерть.

Молодим чоловіком, якого застрелили на вулиці Грушевського є Сергій Нігоян.

 Сергій Нігоян

За словами джерела, він отримав одне кульове поранення в шию, одне – в голову. За іншими даними, поранень було 4.

Невідомо, які саме кулі було використано, бо це з'ясують лише після розтину.

Загиблому активісту Сергію Нігояну почали надавати медичну допомогу тоді, коли він вже був непритопний.

Як повідомив Громадському телебаченню лікар, який перший оглянув активіста, мітингувальник потрапив до медиків вже непритомний.

Його рани не оглядали, почали одразу робити реанімацію, неперервний масаж серця, однак це не допомогло.

Раніше, в грудні, з Сергієм записали відео на фоні барикад, де він читає Шевченка. Сергій, 20-річний вірменин з Дніропетровська, був одним з охоронців Євромайдану.

Сергій народився і жив в Україні, у селі Березнуватівка Дніпропетровської області. На Євромайдан приїхав 8 грудня.

В проекті Єлюди він розповідав, що із самого початку дивився по ТВ новини про Майдан і не міг спати ночами.

7-го грудня сусід із села підвіз його до Дніпропетровська. Сергій шукав, де у Дніпропетровську збираються люди, щоб підтримати київський Євромайдан. Шукав, шукав і не знайшов. Тоді поїхав на вокзал. Купив квиток на потяг до Києва. Батькам зателефонував уже з Майдану. "Батько запитав, ти куди зник?", - переказував розмову хлопець. Коли дізнався, де син, дуже розхвилювався, просив бути обережним. 

Сергій спав у наметі або у будинку профспілок. На питання, чому приїхав на Майдан, відповідав:  "Це моє майбутнє теж. Мені жити у цій країні". 

Джерела також підтвердили СМЕРТЬ ЩЕ ОДНІЄЇ ЛЮДИНИ, яка напередодні впала з 13-метрової колонади стадіону Динамо. Він загинув у реанімації.

00:34

В Україні офіційно з’явилися "в’язні Грушевського".

Суд залишив під вартою затриманих активістів Євромайдану Юхима Дишканта, Артура Ковальчука та Дмитра Москальця, яким "шиють" організацію масових заворушень.

Суддя Дарницького райсуду Кириченко Наталя залишила Дишканта під вартою на 60 діб.

Юхим Дишкант. Фото: Олекса Бик
Юхим Дишкант. Фото: Олекса Бик

Суд відмовився заслуховувати свідків захисту, натомість взяв до уваги свідків обвинувачення, якими виступили троє "беркутівців".

Свідчення двох із них, як розповідають очевидці, були "написані, як під копірку", натомість третій свідок багато в чому заперечив слова перших двох.

Артура Ковальчука у Голосіївському райсуді залишили під вартою теж на 60 днів. Поки що Ковальчук, якому тітушки зламали носа, перебуватиме у лікарні.

Дмитро Москалець. Фото: Леонід Ємець
Дмитро Москалець. Фото: Леонід Ємець

У суді над Москалцем допитали усіх свідків. Суд пішов до нарадчої кімнати і оголосив рішення: 2 місяці тримання під вартою.

 
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді