Вибори під час неоголошеної війни. Тур перший і останній

Неділя, 25 травня 2014, 09:25

Згідно з останніми данними ЦВК, дострокові вибори президента України відбулися в один тур.

Кандидат у президенти Петро Порошенко набрав майже 54% голосів виборців.

Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський оголосив, що явка виборців на позачергових виборах президента України склала більше 60%.

Сортувати
10:44

Кандидат у президенти Петро Порошенко набрав понад 54% голосів виборців за результатами обробки 40% протоколів у електронному вигляді.

09:49

Бойовики на Донеччині не дали проголосувати 80% населення

За підрахунками місцевого Комітету виборців України, на президентських виборах не змогли проголосувати близько 599 тисяч осіб.

08:26

У штабі Порошенка не бачать ані найменших перешкод для встановлення результатів виборів президента в найкоротші терміни і прикинули, що інавгурацію можна провести 9-10 червня.

04:12

Вибори президента обійшлися кандидату в президенти Петру Порошенку в 90 мільйонів гривень.

03:59

Центральній виборчій комісії не відомо, чи брав участь у голосуванні на президентських виборах екс-президент Віктор Янукович та інші колишні високопосадовці, які зараз перебувають у Росії. 

Для того, щоб бути включеними в список треба перебувати на консульському обліку.

03:46

Подавляющее большинство заключенных одесских тюрем проголосовало за Юлию Тимошенко.

Об этом сообщает Думская.

Так, в 51-й колонии бывшего премьер-министра поддержали 650 сидельцев, Петра Порошенко — 167. В 14-й колонии за Юлию Владимировну отдали голоса 886 человек, за Порошенко — всего 97. В 74 колонии за Тимошенко — 277, за Порошенко — 168. В СИЗО у лидеров гонки — 412 и 201 голос соответственно.

03:18

У "Батьківщині" порадили Порошенку зайти на виставку "скарбів Межигір’я" щоб зрозуміти, чим може закінчуватися погане президентство.

У партії Юлії Тимошенко почекають офіційних результатів виборів, але заявляють про готовність співпрацювати з новим президентом.

02:54
 Вперше в історії України вибори Президента не розділили країну навпіл в ставленні до переможця виборів. Вперше!
02:02
 Скажу лише одне. Пам'ятай, МІЙ президент, булава - це перш за все відповідальність...
 
01:51

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд привітав український народ із президентськими виборами, що відбулися, і лідера президентської гонки Петра Порошенка.

01:49

Мер Львова Андрій Садовий зазначив, що українці обирають "не месію, а менеджера, який повинен дуже важко і жертовно працювати для України".

01:27

Офіційна влада невизнаного Придністров'я, на території якого проживає до 90% зареєстрованих у Молдові українських виборців, відверто блокувала їх голосування.

Про це заявив посол України у Молдові Сергій Пирожков, передаєУкрінформ.

Незважаючи на це, у виборах взяли участь 470 чоловік з регіону, що, на думку українського дипломата, є позитивним результатом.

00:51
 Данные по Луганской области:
округ 115:
Порошенко - 32,8%
Тигипко - 13,9%
Тимошенко - 6,8%
округ 114:
Порошенко - 29%
Тигипко - 16,5%
Тимошенко - 9,8%
Общий по области:
Порошенко - 30,9%
Тигипко - 15,2%
Тимошенко - 8,2%
00:46

Кандидат в президенти Петро Порошенко виступає за проведення парламентських виборів цього року, однак після припинення військових дій.

00:38

Кличко: Якщо ВР не об'єднає посади мера і голови КМДА, це може зробити президент.

"Мені було дуже дивно, коли наші партнери по коаліції не голосували в цьому напрямку, я  знову буду піднімати це питання і звертатися до них. Якщо ні, то президент має всі повноваження призначити мера, обраного киянами, головою міської адміністрації", - сказав він.

00:24

Найнижчу явку на виборах за кордоном показав Ростов-на-Дону - місто, що Віктор Янукович обрав для проведення своїх прес-конференцій.
Самого Януковича серед 31 голосуючих не було.

00:22
  ‏Чекали на такі вибори.штаби кандидатів:небагато ажіотажу,святкування не відчувається.
 
00:17

У Херсоні за результатами екзіт-пола перемогу на виборах мера одержав Володимир Миколаєнко – представник "Батьківщини" з результатом 43,9%.

 
00:10
Автор невідомий 
00:09
  ЦВК зареєструвала 346 журналістів з Росії (усього іноземних 925), а вони передають в Росію, що у нас обрали Яроша. Не дійшли до ЦВК?
00:08

Петро Порошенко планує продати свій бізнес і подати приклад для розділення бізнесу і політики в країні.

"Я дав доручення зараз терміново знайти інвестиційного банкіра–консультанта, який вже з наступного тижня розпочне процесс пошуку покупця на мої бізнес активи", - заявив Порошенко.

00:05

Центральна виборча комісія констатує, що позачергові вибори президента України відбулися

"Вибори президента відбулися, і це треба сприймати як факт", - заявив  перший заступник голови ЦВК Андрій Магера на брифінгу в неділю.

00:03
 
23:53
 
23:51
    Шановні і любимі друзі! Чуда не трапилося... Я не зміг скласти конкуренцію політикам. Зробив, мабуть, замало. Система діє далі. Але, для мене і моїх побратимів - боротьба продовжується. 
Буду робити для свого народу все, що в моїх силах. Щиро дякую всім за підтримку! Без всіх вас немає сенсу жити! 
Сьогодні - знову на Схід. Після війни, якщо доживу, розповім всю правду про те, що зробили і робимо. Вам не буде соромно за мене і моїх побратимів... 
Все тільки починається! Разом - переможемо! 
Слава Україні!
23:35

Російське телебачення представило своїм глядачам лідера "Правого сектору" Дмитра Яроша як лідера президентської гонки.

23:31

У Києві станом на 23:00 закрито лише 395 виборчих дільниць із 1083. 

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Київської міської організації партії "ВО "Батьківщина".

23:27
 
23:17

Уточнені дані національного екзит-полу.

 
23:13

Після офіційного закриття виборчих дільниць у Києві, деякі вимушені були продовжити роботу.

"Значна кількість громадян забажала виконати своє волевиявлення у вечірній час. У зв’язку з цим після 20:00 деякі територіальні комісії прийняли рішення продовжити роботу, впустивши бажаючих осіб у приміщення дільниць", - повідомили у МВС.

22:58
 Омельченко Кличку тіки шо: я з 1-го числа звільняюся з Ради і йду до тебе на роботу.
22:57
  4 часа, чтобы проголосовать. я лично горжусь и восхищаюсь своим папой. он не переносит ни больших скоплений людей, ни очередей. ему от них обычно становится плохо как эмоционально, так и физически. но он не ушел, а дождался, чтобы поставить свои четыре галочки. мой главный донецкий бандеровец.
22:51

Порошенко: Із тими, хто хоче Сомалі на Донбасі, переговорів не буде.

"Тим, хто готові будуть готові скласти зброї, якщо на них немає крові, ми готові гарантувати широку амністію", – сказав Порошенко.

При цьому він наголосив, що цьому має передувати роззброєння.

"Тим, хто хоче побудувати на Донбасі Сомалі, які не стоять ні за захист прав, ні за федералізацію, ні за захист російської мови, які хочуть  залишити собі право вбивати та грабувати, із цими людьми жодних переговорів бути не може", - сказав Порошенко.

22:51

 На конкурс від Стоп Цензурі надіслали малюнок "на злобу дня" http://www.stop-censorship.net/ 

 
22:46

Станом на 20:00 явка на виборах президента України становить 60,64%.

За даними Центрвиборчкому, ЦВК отримала дані з 125 територіальних виборчих округів (всього - 189, де реально проходило голосування, з 213). 

22:42
 Друзі, я вдячна вам - тим, хто голосував за мене по всій Україні. Найважливіше для мене - рівна підтримка в усіх регіонах, тому що я відчуваю рідними усіх українців. Була приємно здивована, що всі регіони однаково мене сприймають, сприймають боротьбу за гідне життя, сприймають зміну системи влади і побудову нової країни. Дякую також усім волонтерам - моїй команді - які допомогали та, впевнена, продовжать свою роботу на благо України. І це тільки початок нашого шляху. Слава Україні!
22:41

Невідомі люди спортивної зовнішності заблокували на виборчий дільниці №480752 у м. Миколаєві, за адресою вул. Паризької Комуни, 9, двох спостерігачів Міжнародної місії Cвітового Конґресу Українців. Про це повідомляє прес-служба організації.

22:38
 Меж тем Рабинович набрал больше голосов, чем Тягнибок. Вот вам и фашисто-бендеровцы
22:35
   Ярош сегодня же вечером выезжает на восток Украины, говорит, чтобы помогать силовым структурам формировать батальоны
 
22:34

"Я думав, що виграю ці президентські вибори і чекав кращих результатів екзит-полів", - заявив кандидат у президенти України Олег Ляшко.

"Зараз потрібні радикальні дії, мене цікавить, щоб Україна була цілісна", - сказав він.

Ляшко підкреслив, що завданням номер один для президента зараз - "вигнати ворога з країни".

22:33
  если россия ну совсем не может жить без яроша, предлагаю назначить его послом в рф.
22:30
   Нужно стремиться у принципу №1 политики США. Разногласия между властью и оппозицией допустимы только во внутренней политике, во внешней - нет. Враг у страны сегодня понятен, друзья тоже.
22:27
  Така черга була за 15 хвилин до закриття на моїй дільниці, коли я сама вийшла з кабінки для голосування. Люди набилися в залу, щоб проголосувати таки (хто зайшов до закриття, обіцяли дати проголосувати). Хоча боюся, що там роботи ще години на 1,5 мінімум було. Мені пощастило: батьки стояли в черзі години 1,5 й зайняли мені місце, тож у мене це відібрало хвилин 40. Дехто нервувася, але загалом люди були терплячі і піднесені, дехто жартував…
За "президентським" бюлетенем перед нами було лише 1-2 людини і ми ще пропустили молоду сім’ю: мама і Соломійка молодша року були у вишиванках. Узагалі у вишиванках було багато людей, навіть член комісії, який видавав нам "київські" бюлетені. І ще в нас була неймовірна голова комісії – вишукана, виважена (хоч і молода), з добрими іскристими очима, м’яким голосом і, здається, ліановими нервами… І попри напружений день, у мене відчуття світле – і хочеться заряджати ним інших…
 
22:24

 - столько восторга. На самом деле мы просто наняли очередного менеджера. Велика вероятность, что нанятого чиновника в годовщину Майдана попросим уйти. Именно с таким настроением нужно подходить к свершившемуся. Теперь - жесткий контроль. Иначе мы получим нового януковича. Янукович - это наше коллегиальное безразличие и попустительство. Ни шагу в сторону. Наша задача - уничтожить Порошенко. Его задача - доказать поступками, что мы неправы и он классный парень. Посмотрим, кто окажется прав. Поехали

22:15
 А тем временем в начались активные боевые действия. Со всех сторон".
22:12

Антитерористична операція в день виборів в Україні не проводилася.

Про це розповів міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, який в неділю ввечері прихав у штаб Юлії Тимошенко.

22:04

Екзит-пол: У Київради за списками пройшли 8 партій:  УДАР, Радикальна партія Ляшка, Свобода, Об'єднання Самопоміч, Садовий, Батьківщина, Нове життя, Демальянс підтримали, Українська партія Єдність.

Такими є результати екзит-полу, проведеного "Савік-Шустер студією".

 
 
22:01
 Инсайд: Международный советник Меркель Кристоф Хойсген уже позвонил и осторожно поздравил Порошенко
21:58

Гриценко привітав Порошенка смскою.  

Анатолій Гриценко також в ефірі телеканалу "Інтер" наголосив, що "дострокові вибори  Верховної Ради – це одне з найперших завдань нового президента".

21:56

Зварич: Ми опрацювали 12% паралельного підрахунку. Порошенко - 52%

21:53

Президент США Барак Обама привітав українців з виборами, що відбулися 25 травня.

 President Obama: US remains committed to working #Ukraine and partners to find a peaceful resolution to the conflict. http://go.usa.gov/8RKz 
21:51

На підставі інформації, що надходить з усіх областей, міст, сіл та селищ нашої країни, можна впевнено констатувати, що президентські вибори відбулись у всіх регіонах України.

Про це заявив виконуючий обов'язки президента України Олександр Турчинов у заяві, яку розміщено на його офіційному сайті.

21:44

Народний депутат Микола Томенко найбільшими несподіванками виборів вважає високі результати Олег Ляшка та Вадима Рабиновича.

21:41

На виборах мера Києва за данними екзит-пулів перемогу одержав Віталій Кличко.

Про це йдеться в оприлюдненому екзит-полі студії "ШустерLive" на Першому національному.

"За результатами нашого екзит-полу, рейтинг на пост мера Києва такий - Віталій Кличко - 57,4%, Леся Оробець - 10,3%, Володимир Бондаренко - 8,2%, Олександр Омельченко - 6,1%, Микола Катеринчук - 5,2%, Андрій Іллєнко - 3,1%, Юрій Молчанов - 2,2%, Геннадій Балашов - 2,2%", - йдеться у повідомленні. 

21:36
  Підозрюю, ми перша країна в світі, де більшість виборців обрала президента в першому турі, і одразу перейшла до нього в опозицію:)
21:17
   Вы только не смейтесь, но Первый канала действительно это передаё
 
21:14
 Наш штаб визнає результати #виборів. У нас державницька позиція - #Україна має йти вперед.
21:13
 Треба дочекатися офіційних результатів,але абсолютно осевидно,що українці зробили свій вибір - Яценюк при вході до штабу Тимошенко.
21:08
 Сейчас на участке по Ванды Василевской 24. Полагаю, что 'новая' послемайдановская власть сделала все возможное и немножко невозможного, чтобы в очередной раз поиздеваться над своим народом, а полный непрофессионализм главы участка 800999 и неспособность действовать в экстренных ситуациях довершили картину. Я восхищаюсь самосознательностью наших избирателей: 2-5 часов в очереди это подвиг. У тех, кто сейчас остался в душном помещении, сдают нервы, ситуация накалена до предела. Молчу уже про многочисленные нарушения Закона о выборах. И - спасибо девочкам, которые весь день без перерыва выдают бюллетени, у них железная выдержка! По моим оценкам осталось обслужить еще около 70-100 (!) человек. Глава комиссии мужественно прячется в переговорной комнате. Все конфликты пытается разрешить секретарь Игорь и наблюдатели.
У нас потрясающие люди. Слава Украiiнi!!!
 В 20.00 всю очередь запустили на второй этаж, и они оттуда теперь идут и идут... кошмар, выключите свет
21:08
 ааааааа! Первый канал объявил, что у Яроша 37%
21:02

Кандидат у президенти лідер "Правого сектора" Дмитро Ярош запевнив, що його партія зробить усе, аби восени відбулися перевибори до Верховної Ради і буде брати в них участь.

21:00
 Тепер ми країна, де 

президент, прем"єр та міністри запросто говорять англійською,

виборці терпляче вистояли багатодинні черги, щоб виконати громадянський обо"язок

і де суперники на президентських виборах вітають одне одного з перемогою.

21:00
 Ті люди, які здали #Крим і допустили загострення на сході, повинні бути відстороненні і віддані під суд.
20:58
Respect to Юлия Тимошенко за признание результатов выборов, теперь она может собираться с силами на следующую битву: Петр Порошенко пообещал, что досрочные парламентские выборы пройдут уже в этом году. Президенту без партии будет сложнее, чем Юле Тимошенко с многолетним опытом партийной работы.
Теперь главное не повторить 2005-й...
20:53

   Невже ми нарешті стаємо дорослою нацією?! Якщо так, вітаю нас із цим складним дорослішанням, із тим, що ми таки йдемо вперед. І хоч найближчим часом буде і далі безмежно тяжко, ми готові до боротьби за країну, ми справді хочемо жити по-новому, і віримо, що зможемо і зуміємо! Відповідальність кожного з нас - як забезпечувати контроль за виконанням обіцянок, так і долучатися до їх реалізації! Осторонь будівництва нової країни ми не стоятимемо - ми ж вже навчені гірким досвідом виборів 2004-2005 років.

20:48

Довірена особа кандидата в президенти Петра Порошенка Юрій Луценко вважає, що дані екзит-полів є "перемогою всієї країни".

"Думаю, що це перемога всієї країни, тому що насправді для свідомих політиків і для свідомих виборців на цих виборах був один опонент - кремлівський план війни в Україні", - сказав він.

20:41

   І про Юлю. Я не розумію злорадства деяких людей: "так тобі й треба, сучка..." Це, як мінімум, негарно... У неї сьогодні свій суровий урок, їй погано й без наших оцінок... Я знаю Юлю 18 років. Далеко не найгірша людина в українській політиці. Вона трохи помилилася. Вона думала, що країна зобов'язана їй. Виявилось, що ні... Часи й тренди змінюються... Але, як казав один ізвєсний український політик "Не спешите их хоронить"... Вона ще випливе, і значно скоріше ніж здається... На країну чекає нелегкий період... Єдина порада: давайте сначала розберемося з врагами Україин, а вже потім почнемо з'ясовувати стосунки поміж собою...

20:38

  Подякувала всім і пішла з брифінгу без запитань

 
20:32

Кандидат в президенти Юлія Тимошенко визнала результати виборів і  заявила  у своєму штабі, що зробить все, щоб допомогти всім гілкам влади будувати європейську Україну.

"Я переконана, що наша команда, і я особисто, ми зробимо все можливе, щоб допомогти всім гілкам влади в Україні будувати європейську сильну Україну, щоб нарешті провести референдум щодо членства в НАТО і захистити Україну саме повноправним членством України в ЄС і в колективних системах безпеки і оборони глобального світу.

20:29
 
20:28
  Владимир Путин сегодня ночью не уснет. Epic fail российской пропаганды:

Вадим Рабинович - 1,9%
Олег Тягнибок 1,3%
Дмитрий Ярош - 0,9%

20:24
   Только засилье фашистов и бендеровцев на Украине может объяснить тот факт, что кандидат Рабинович обогнал кандидатов Яроша и Тягнибока.
20:22
   Петро Порошенко: дякую українському народу за виконання свого громадянського обов'язку. 
Україні дуже потрібні дострокові парламентські вибори, адже існує парламентська криза. Впевнений, вони мають пройти в цьому році.
Свобода слова та захист журналістів - пріоритетне завдання для нас під час побудови правової держави.
Ті, хто брав зброю та вбивав українців - це терористи, вони мають бути покарані.
Україні дуже потрібні дострокові парламентські вибори, адже існує парламентська криза. Впевнений, вони мають пройти в цьому році.
По-перше, Україна ніколи не визнає окупацію Криму та нелегітимний референдум.
З перших же днів ми починаємо робити рішучі кроки по боротьбі з корупцією!
Потрібно закінчити війну та безлад і принести мир в Україну. Я впевнений, що наші рішучі дії вже дуже швидко наведуть порядок.
1) 90% українців підтримали соборність, єдність України - за це я дуже дякую.
2) 85% українців - підтримали європейський вибір в Україні.
3) По мешканцям Криму - тисячі кримчан взяли участь в голосуванні і підтримали наш вибір. Голосувала вся Україна.
20:15

    Я знаю Олега Ляшка років двадцять, мабуть. Яркій пацан. Без принципів, без моралі, без цінностей, без ідей... Без нічого... У нього була непогана кампанія: хороші борди, удачні роліки, понятні слогани... Але... Третє місце на виборах - це плювок Україні самі собій в обличчя. Ну, може, так і треба...

20:01
 
19:41
   Так, більше години в черзі. Стримуючи сльози від зворушення. Я живу в колишньому військовому містечку, тому тут завжди була перевага російськомовних і вищий за середній по Києву відсоток за ПР. А сьогодні - крім незвичних черг, купа людей у вишиванках, якщо хтось і дратується - то мовчки. Дітей (змучених чергою) заспокоюють дуже спокійно і доброзичливо. Вагітна жінка побачила старшого чоловіка з паличкою - і повела без черги. І дуже-дуже багато молоді - містечко наше заселялося в 1995 році, тому багатьох я пам'ятаю дітьми (дітьми віськових, нагадаю). Сьогодні вони стоять навколо мене, і в розкритих іхніх паспортах я бачу місця іхнього народження - Алма-Ата, Грозний, Дрезден... Стоять і обговорюють своє майбутнє в єдиній Україні...
19:34

   Черги на дільницях - це сильніший удар по Путіну, ніж його кулеметні черги в сторону України. Весь народ вийшов продемонструвати - ми самі за себе вирішуємо

19:09
 День выборов 19:05 очередь на избирательный участок под моим домом. До восьми явно не успеют... 
Киев, Оболонь, Героев Сталинграда,43а
18:56
  Є відомий анекдот. Подружжя, яке прожило купу років разом, лише після відвідин лікаря з'ясувало, що те, що вони вважали оргазмом є насправді астмою. Це про сьогоднішній день виборів. Всі пишуть про надзвичайно активне голосування, але цифри цього не підтверджують.
На 15.00 проголосували 40,44% українців. До прикладу на цей же час 2010 року - 49,85%. Отже, проблема не в суперявці, а в меншій кількості людей у виборчих комісіях.
18:46

Співробітники Служби безпеки України затримали в неділю групу хакерів в Києві. Зловмисники мали намір за допомогою спеціалізованого обладнання фальсифікувати результати виборів.

"СБУ протягом дня було попереджено низку хакерських атак на інформаційні ресурси ЦВК, зокрема на офіційний веб-сайт і систему вибори", - розповів заступник глави СБУ Віктор Ягун

Крім того, він підтвердив, що затримана група хакерів, за оперативними даними, здійснювала підготовку до розладу роботи інформаційних ресурсів ЦВК.

18:42
   Pro-Russian separatists's understanding of democracy MT @skystallard In Makeevka - bonfire of ballot papers #Ukraine. Видение демократии глазами пророссийских сепаратистов в Макеевке.
 
  
18:35

Голосування Мустафи Джемілєва

Мустафа Джемілєв, лідер кримськотатарського народу, народний депутат України, проголосував на позачергових виборах Президента України та виборах до місцевих органів влади.
Голосування відбулось на дільниці у Києві на лівому березі.

18:15

Донецькі прихильники простосійських терористів з вигуками "У нас своя республика! Мы еще на выборы не готовы!" розгромили кілька урн для голосування перед входом до захопленої Донецьої облдержадміністрації.

18:04
 Наплив виборців на дільниці виглядає як похід на бій. Люди згуртувалися.
17:57

Бородай виступив перед натовпом і заявив: "Об'єкт (резиденція Ахметова) взято під охорону  силами "Оплоту", відповідальний за охорону - воєнний комендант ДНР Захарченко".

Broadcast live streaming video on Ustream

17:47
  Есть следующие цифры от наблюдателей/членов комиссий в Киеве. В столице из-за заполнения четырех полей в бюллетенях и отрывных "пропускная способность" сейчас - около 100 человек в час. Поэтому, например, при потенциале к этому времени на уровне 1400 в реальности голосуют не более 700. На некоторых участках уже говорят о том, что все желающие проголосовать не успеют. В области, даже в крупных селах, такой проблемы по понятным причинам нет.
17:41
 В новоайдарському районі захопили 4 дільниці. В самому Новоайдарі йде жорсткий бій між військовими та сепаратистами.
17:38
 На Троещине (жилмассив в Киеве) такие вот предупреждения на избирательных участках.
 
17:36
 На Донетчине количество открытых избиркомов увеличилось до 528.
17:28

    Пришел проголосовать на свой участок #800638, Подольский район, поликлиника на Волошской. Люди все возмущены, дышать нечем, обливаются потом, стоят в очереди по четыре часа. Что происходит - непонятно, но в 2006, когда нам тоже давали четыре бюллетеня на руки, все было нормально.

17:24

Бойовики продовжують жорстоко зривати президентські вибори

Терористи зламали руку заступнику голови дільничної виборчої комісії на Донбасі, повідомила заступник глави ЦВК Жанна Усенко-Чорна.

У тому ж Донецьку в неділю в районі Міжнародного аеропорту ім. Прокоф'єва терористами було скоєно напад на кілька машин, які перевозили бюлетені для президентських виборів.

Кром того, стало відомо, що в Новоайдарському районі Луганської області озброєні люди захопили виборчу дільницю, повідомила Громадянська мережа Опора.

17:19

Голова Донецької обласної держадміністрації Сергій Тарута вважає, що вибори президента в області відбулися

"Вибори в області відбулися. Однак доводиться констатувати той факт, що, на жаль, частина виборців не змогла скористатися своїм правом на волевиявлення", - цитує його тимчасовий сайт Донецької ОДА.

Сам Тарута проголосував за місцем проживання – у Маріуполі.

17:04

У донецькій області вибори проходять у 9 з 22 виборчих округів, у самому Донецьку вибори не проходять. Ахметов мав приїхати, але проголосувати у Донецьку неможливо. Тарута проголосував у Маріуполі і заявив, що у Донецькій області "вибори відбулися"

16:50
 
16:46
  Глава Александровской районной государственной администрации Донецкой области Людмила Борисевич прокомментировала для "Цензор.Нет" результаты голосования на выборах президента Украины:

"В Александровском районе 15159 избирателей, по состоянию на 12.00 проголосовало 3410 граждан - 22,4% голосов. Это нормальная явка на выборах для Донецкой области. К сожалению, ранее выборы всегда делали представители Партии регионов, которые рисовали фиктивную явку и фальсифицировали результаты голосования. А реальный уровень голосования в Донбассе вы можете увидеть сегодня на примере нашего района. Сегодня впервые на части территории Донецкой области выборы проходят без всякого административного ресурса, давления и подкупа. Работают все 19 избирательных участков. Настроение у людей хорошее - на улицах украинская символика. Никаких сепаратистских выступлений, никаких угроз, нападений не происходит. На территории района действует местная самооборона. Обстановка спокойная, мирная. Люди очень воодушевлены, что впервые выборы проходят без насилия и беспредела. Мне кажется, организация выборов в западных районах Донецкой области - это лучшая демонстрация преимуществ жизни в демократической свободной и независимой Украине. Успехи выборов в нашем и в соседних районах дают надежду в нормализации положения во всей области. Я хочу передать благодарность всем украинцам, которые словом и делом поддерживают борьбу донетчан за свободу и единство с Украиной. Мы чувствуем поддержку соотечественников. И мы своей борьбой докажем, что Донбасс - это Украина!"

16:41

 По дороге из аэропорта им.Прокофьева три автомобиля ДНР преследовали автомобили, предположительно перевозившие бюллетни для центрального района города. В то же время связь с сопровождающими прервалась. Есть подозрение, что их захватили и конвоировали в ОДА. Если вы что то видели или сняли - срочно мне сообщайте

16:38
 Щойно якийсь мужик вихопив у другого бюлетені з криком: "ти за кого голосуешь, гнида". Міліції тупо немає. Розборонив спостерігач.
16:29
 
16:12

    Рубрика "І сміх і гріх". В селі Нововодяне Кремінського району Луганської обл. на дільницю прийшли голосувати військовослужбовці української армії, розквартировані біля села. Прийшли оскільки вони несуть службу із зброєю і в повній амуніції. Це неабияк налякало членів комісії і вони дружно покинули приміщення, солдати залишилися на ділянці одні. Знадобився деякий час, поки членів комісії переконали, що небезпеки немає. А військовослужбовці вже включені в списки, і мають право отримати бюлетені

16:04

Добкін проголосував у Харкові. Свій вибір зробив і Михайло Добкін. Проголосував у Харкові. На виборчу дільницю прийшов без рідні, лише в оточенні охорони. Галочку поставив одразу - черги на ДВК не було.

16:01
     Мілан тепер.
 
15:58
  Here is how we voted in Pretoria, South Africa. Вот как мы голосовали в Претории, Южная Африка.
 
15:54
     нічого собі - @SvetaOstapa: ЦВК акредитувало 925 предст іноземн ЗМІ, 346 з них – від Росії. Від 37 держав 579 медійників, а від Росії – 346.
15:54

Явка виборців на позачергових президентських виборах станом на 15:00 становить 40,41%За даними Центрвиборчкому, таку явку зафіксовано на підставі даних із 116 округів.

 
15:42
   А це вже Париж. Станом на обід на цій дільниці проголосувало вже більше 1000 чол., при тому що на минулих виборах тут всього проголосувало 200 чол.
 
15:35
ЦВК: На 15.00 на Львівщині проголосували більше половини виборців (51,15%)
15:26

Кандидат у президенти Анатолій Гриценко простояв 2 години у черзі, щоб проголосувати. Вважає, що у першому турі президентських виборів переможець не визначиться. Розповів, із чого почав би своє президентство 

15:12
 

Ніде так не відчуваєш єднання зі своїми співвітчизниками як в черзі на виборчій дільниці. По- справжньому!

15:03

    Катаються по місту, перевіряю дільниці. Біля кожної другої - стоїть тітка зі списком, яка робить там відмітки. Це - пряма ознака підкупу виборців. Потім по цьому списку в прихованому місці видають гроші. Виявляєш таку скупщицю - одразу приїзджає рятувальна команда биків-тітушок. На Лісовому масиві і Троєщині стоять ті самі тітки і бики, які півтора роки тому стояли за Герегу. Зараз вони вже працюють на інших кандидатів. Здогадатись з трьох разів, на яких. Господи, коли ж ця вся гниль закінчиться...

 
15:00
  США, как известно, так называемые "выборы" Украины уже признали. Хотя, что я говорю, они же их и назначили!

Только что нашел в ФБ интересное фото. На нем избирательный участок, в Киеве. А возле урны для голосования – Мадлен Олбрайт. Ну, мы все знаем роль этой личности в истории Югославии. Вопрос в другом – что она делает на избирательном участке в Киеве? Иностранные дирижеры уже совсем не стесняются?

Законодательство некоторых штатов США, кстати, вообще запрещает иностранным наблюдателям приближаться к участкам.

Я недавно писал, что Украина превратилась в проходной двор. Вот, собственно, очередное подтверждение.

14:51
Люди не  уходят от резиденции Рината Ахметова. Штурма пока нет.  Скандируют "Ахметов, враг народа!", "Ахметов, вон на запад!". По данным местных журналистов, Ахметов в Киеве. Местный как бы премьер Бородай ведет "переговоры" с Ахметовым, чтобы его предприятия и резиденции "работали на республику." А  резиденцию Ахметова собираются открыть для посещения группами в 20-30 человек. Прям как Межгорье
 



14:45
    Чоловік рветься з дитиною іти голосувати. Але там ТАКІ черги, і ТАКА задууха, що я його поки не впускаю, тим паче на інший кінець Києва. Це перші вибори за моєї пам'яті, які проводяться не в холодну пору. Постояла півтори години на дільниці, мрію про душ.
"Давайте Тягнибока пропустимо без черги? Добре?", - звернувся хтось з ДВК до людей. - "Добре!", - відповіли люди. - "Ні, ні! Я постою, дякую" - Разом з ним стояли півтори години нераді журналісти.. . 
Стояла, дивилася і диву дивувалася: як літні люди ледве кульгали до тих дільниць, були такі, кого на руках несли. Оце так віра в силу голосу.. Одна бабця, яка пересувалася на двох палицях, і з нею потоками стікав піт, пояснила, що дома не голосує, бо треба було писати заяву, а вона не змогла. Чоловіка з дитиною таки треба відпускати... Але, думаю, увечері.
14:30

2 години в черзі на дільниці: "Люди на видачі бюлетенів працюють з надзусиллям" http://on.fb.me/SzQLr2  pic.twitter.com/g7aoYNagOG

 
14:26

Явка за даними ОПОРИ на позачергових виборах Президента: Станом на 12 годину - 25% виборців

 
14:21
Петро Порошенко помилився, отримуючи бюлетень на виборах - він проголосував за свою сусідку Онопрієнко Ірину Володимирівну.
 
14:10

Так голосував виконувач обов'язків президента Олександр Турчинов, теж чемно стояв у черзі. Турчинов прийшов із дружиною та 21-річним сином Кирилом. Фото Михайла Марківа.

 



14:09

Поруч з дільницею на Оболоні ДАІ і намет зі спостерігачами в камуфляжі. Всередині небувала активність киян. Відповідно зайняті всі члени комісії. Тому урну 1 для тих, хто голосуватиме вдома, поки з дільниці не виносили. Станом на 14.00 десятеро людей не знайшли себе у списках. Особливо порадував спостерігач у з оселедцем у вишиванці. Так, кожен наш голос за незалежність України.

13:58

У Маріуполі люди об’єднуються в групи, щоб проголосувати. Станом на 11:00 у деяких округах явка становила вже близько 5%. Люди дуже обережні і навіть попереджають один одного через інтернет про те, де безпечно голосувати.

  

13:52
Проголосували з Наталею і Володимиром. На дільницях величезні черги, люди масово йдуть голосувати. Йшов з думкою, що сьогодні - дуже важливий день для України. І кожен голос - особистий внесок в збереження її незалежності. Сьогодні від нас залежить що буде далі з нашою країною. На дивані чи на природі свободу і гідність не відстоюють. Тому, всі, хто ще не проголосував, - на виборчі дільниці!
 
13:50
Явка избирателей на 11:00 превысила 17%

Активнее всего голосуют в Киевской области.

Явка избирателей на выборах президента по состоянию на 11:00 составила 17,09%.

Об этом свидетельствуют данные на сайте Центральной избирательной комиссии по 151 из 225 округов.

Активнее всего голосуют в Киевской области, где явка уже составляет почти 22,5%. Наиболее пассивны избиратели Житомирской области (если не принимать во внимание Крым, Севастополь, Донецкую и Луганскую области).

Крым - данные отсутствуют
Винницкая область - 19,93%
Волынская область - 21,15%
Днепропетровская область - 17,23%
Донецкая область - 5,48%
Житомирская область - 9,73%
Закарпатская область - 10,35%
Запорожская область - 17,69%
Ивано-Франковская область - 16,91%
Киевская область - 22,49%
Кировоградская область - 22,12%
Луганская область - данные отсутствуют
Львовская область - 19,91%
Николаевская область - 16,74%
Одесская область - 12,17%
Полтавская область - 21,09%
Ривненская область - 16,92%
Сумская область - 19,81%
Тернопольская область - 15,15%
Харьковская область - 16,39%
Херсонская область - 19,31%
Хмельницкая область - 20,53%
Черкасская область - 21,23%
Черновицкая область - 15,06%
Черниговская область - 20,63%
Киев - 15,23%
Севастополь - данные отсутствуют

13:31

Луганская область. Сватовский район голосует нормально. Все участки работают и охраняются. Провокаций нет (ттт).

13:14

Около 2 тысяч человек провели митинг против проведения выборов президента Украины на площади Ленина в Донецке

 
13:11

Явка в м. Харкові становить близько 16%, в Харківській області – більше 20%. 

За інформацією #ТВК114 (Луганська обл.) явка на 11 ранку становить 6,9%. 

На дільницях, які відкрилися в Донецькій області, явка станом на 11 год. становить 5%

Луг. обл. На 11 год. ТВО144 (Сватове) проголосувало 5,5%. Місто Біловодськ на 12 год. проголосувало 20%

13:09

З усіх регіонів надходить інформація про рекордну явку. В найбільш проблемних - на Донеччині та Луганщині - відкриті понад тисячу дільниць. В деяких районах, зокрема Добропіллі, Сватово, немає жодноі непрацюючоі дільниці. Хоча терористи ставили завдання цілковито зірвати вибори на Сході. Висока явка - це відповідь украінців тим, хто останні три місяці, не шкодуючи жодних ресурсів, намагався зробити з Украіни failed state і домогтися зовнішнього керування. Відповідь переконлива.

13:04

Явка избирателей в 4 округах на северо-западе Донецкой области, на 11.00 составляла 7-9 процентов.

13:01

Найбільше враження від Донецька - це 4 вантажівки чєчєнців на центральній вулиці Артема. Їдуть так спокійно нам назустріч. Сказати, що я "здивувався" - це нічого не сказати. А водій так спокійно - я вже вдруге їх зустрічаю. А я зранку запитував - чому людей у центрі так мало? - Щоб "шальну" кулю не отримати. ДУмав, яка така "шальна" куля, від кого. Тепер розумію.

Але от яке питання виникло: як вони вільно доїхали від кордону до Донецька? Хто той керівник АТО, який зажав пару ракет для цих вантажівок? Більше 100 вони рухалися по відкритій дорозі - гарна ціль для літака та гелікоптера. Не знищили. А як тепер їх знищити у місті? Ми ж гуманні, ми ж АТО у містах не проводимо...

12:51

Эпическое видео о "выборах" в Алчевске. Респект автору за смелость и гражданскую позицию.

12:48
Площадь Ленина. "Народный фронт" "Юго-восток". Вооруженные люди, называющие себя "фронтом юго-востока" устроили стрельбу в небо в центре города Донецка

 
12:46
Все на выборы!)
 
12:37

Петро Порошенко проголосовал за президента Украины. — в Будинок Офіцерів.
 
12:36

Повідомлення з виборів-2012: каруселі, "тітушки", виганяють спостерігачів. Повідомлення з виборів-2014: черги, черги, черги

12:32

В Донецкой области работают 514 избирательных участков

Сегодня там смогут проголосовать 536967 избирателей. Данные по состоянию на 11.30.
В дополнение к информации о количестве открытых избиркомов, обнародованной облгосадминистрацией ранее, сообщаем, что голосование также осуществляется на 100 % участков в Володарском и Першотравневом районах. В Волновахском районе работают 43 из 59 комиссий, в Новоазовском – 8 из 27, в Старобешевском – 6 из 41. 
По состоянию на 11.30, из общего количества людей, которые сегодня могут проголосовать (чьи избирательные участки открылись), проголосовали 25519. При этом обращаем внимание, что приведены лишь обработанные на указанное время данные.

12:24

#Dokuchaevsk near #Donetsk: all voting stations are closed. ProRussian meeting is in the central sq right now. В Докучаевске рядом с Донецком все участки для голосования закрыты. Сейчас в центре города проходит пророссийский митинг

 
12:21

Проголосував. Таку явку в Києві бачу вперше. Головне тепер - щоб порахували чесно. Контролюємо, як можемо.

12:19

With no polling stations open, #Ukraine election not happening in #Donetsk city - В Донецке выборы не проходят, участки не открылись

 
12:17
Проголосовать я не могу. Участок закрыт наглухо. По двору бегает пацан с громкоговорителем, из которого доносятся песни "за Россию". Остальной двор щяслив, что выборов нет, "потому что мы уже живем в другой стране". Я в бешенстве, и оттого хочу запостить хоть что-то позитивное. Надпись мелом на дорожке возле школы в нашем районе: "Я люблю свою маму украинку". Есть вещи, которые согревают, пусть даже мимолетно.
12:12

Стоїмо з дружиною в черзі. Годину вже відстояли. До приміщення виборчої комісії поки ще не потрапили

 
12:11

@o_tiahnybok разом із дружиною Ольгою та Донькою вже годину стоять в черзі, аби проголосувати Виборча дільниця№800116

 
12:07

Вот так выглядит вход мой избирательный участок в Донецке: права голоса меня лишили.

 
12:05

Усі спроби Росії і фінансованих нею терористів зірвати вибори – приречені на поразку. В Україні буде легітимно обраний Глава держави.

 
11:58
  Vasyl Zhuk
В мене на 37-й дільниці ранкова явка явно безпрецедентна. Були міжнародні спостерігачі, журналісти... Норм в цілому. Надірвали при мені один бюлетень, голова комісії, Соловей, підійшов, розрулив ситуацію. Ніби нормальний такий дядько, явно з досвідом, викликає довіру. 
З несерйозного - на дільниці бачив дві вишиванки - на Литвині (стояв у загальній черзі, цього разу без понтів і охорони, гад) і на малій дівчинці. Ну з дівчинкою ок, але сумно було бачити як вишиванка стала прикриттям для такого чма як Литвин
11:57
На участке в Киеве избиратели окружили Кличко
11:54

Австралия тоже vote. Это Канберра

 
11:51

Сегодня в Праге например

 
11:38

Виявилося, що голосування теж може бути майже подвигом... Це я про Схід.

11:35

В #Донецьку бойовики захопили телеканал ‘ЮНІОН’

11:35

Из Крыма на материковую часть Украины в воскресенье выехали несколько десятков автомобилей с крымскими татарами, которые намерены принять участие в выборах президента.

Около двух десятков автомобилей направились в Херсонскую область Украины.

Утром они собрались у здания Меджлиса крымскотатарского народа.

11:34

Террористы в Снежном похитили кандидата на должность мэра

11:33

В Миколаєві повідомляють про замінування 7 виборчих дільниць 130-го округу

11:19

INFOMAP: how bad is it that Donetsk & Luhansk aren't voting in #UkraineVotes

 
11:15

На всіх дільницях Алчевську розвісили оголешення про відміну виборів від імені так званої ЛНР (Луганської Народної Республіки). 

11:11

Сергей Тигипко проголосовал на избирательном участке №583 в центре Киева

 
11:08

I spent the morning observing polling stations with @NDI as #UkraineVotes. Я провела утро, наблюдая с NDI за выборами на участке 

 
10:53

В Донецке открылся один участок — через 10 минут вооруженные люди в масках его закрыли

 
10:46
 
10:31

Черга вже 40 хв на моєму участку на Нивках в бібліотеці. Такої явки ще не бачив. Черга стояла ще з 7:30.

10:29

так выглядят урны на избирательном участке в Донецке

 
10:27

Пришли проголосовать в Донецке - все закрыто. #Донецк

 
10:26

Юлія Тимошенко: Я голосую за європейську Україну

 
10:25

Якщо Ахметов хоче виборів, то ми побачимо його на дільниці. А його люди забезпечать голосування бодай у #Донецьк. #вибори2014

10:18

Красноармейск, Донецкая область

 
10:05

#вибори2014 #київ 10:05 аншлаг не закінчується, голосують, по 3 бюлетні на місцеві плюс президентські

 
10:02

В Киеве с утра аншлаги на избирательных участках

 
10:00

Ярош голосует

 
10:00

Яценюк стоит в очереди, общается с народом:)

 
09:49

 Андрій Ковальов‏@Andriy_Kovalov

#Патріарх #Філарет проголосував на виборах Президента на простій виборчійдільниці на Пушкінській у Києві

 
09:41

#вибори2014 Варшава. Дууууже багато людей. Шикуються у черги, але все спокійно.

 
09:30

Ранок. Київ. Виборча дільниця переповнена

 
09:30

В Северодонецке Луганской области ни один участок по выборам президента Украины не открылся, так как бюллетени не доставили.

24 мая в окружную избирательную комиссию ТИО-113 (центр – город Рубежное) так и не были доставлены бюллетени.

Соответственно, не получили их и в участковых комиссиях, созданных в городе Северодонецк. Поэтому 25 мая ни один участок из 50 участков по выборам президента в городе не открылся.

Кроме того, выборы городских голов Антрацита и Лисичанска не проводятся.

09:02

Ситуация по выборам в Донецкой области.

 
08:35

Горловка. Школа 16. Обычно здесь работает изб участок.Люди приходят,спрашивают.Но где работают участки,никто не знает

08:33

Станом на 8:00 в Донецьку і Горлівці не відкрилась жодна дільниця

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді