"Українська правда" сфотографувала розкладачку у кабінеті Тимошенко

Середа, 11 травня 2005, 19:14
Вперше про неї написала французька газета "Ліберасьйон". Потім про неї кілька разів згадала і сама Тимошенко. Але її ніхто не бачив. Виявляється, що вона насправді існує. Мова іде про дуже дивний предмет в інтер'єрі кабінету прем'єр-міністра України. Про розкладачку.

Місяць тому "Ліберасьйон" у компліментарній статті написала, що у Тимошенко не було жодного вихідного, а у розпал бюджетного процесу в березні вона заснула на місці. "У її кабінеті встановлено похідне ліжко", - зазначило видання.

Спочатку ця історія про "похідне ліжко" викликала скептичну усмішку – черговий піар-прикол Тимошенко. Але перший помічник прем'єра Ольга Федорівна Трегубова подивилася суворим поглядом і сказала: "Це правда. Як і правда те, що Юлія Володимирівна розповідала перед арештом в 2001 році – що вона возить з собою в машині сумку з усім необхідним на випадок запроторення у СІЗО".

Але слова – це одне, а побачити "розкладачку Тимошенко" на власні очі – зовсім інше.

У середу, 11 травня, на прес-конференції після засідання Кабміну Тимошенко сказала, що з нагоди 100 днів уряду влаштує день відкритих дверей. Автор цієї статті тоді кинув питання, чи покаже Тимошенко своє "похідне ліжко". На жаль, ця фраза до прем'єра не долетіла, але її почула та сама Ольга Федорівна, яка запропонувала відразу ж після закінчення піти і переконатися, що спальне місце існує в природі.

І що ви думаєте! Після прес-конференції помічниця Тимошенко супроводила кореспондента "Української правди" до кімнати відпочинку прем'єра, яка сусідить із робочим кабінетом Тимошенко на сьомому поверсі Кабміну.

"Але тільки не кажи, що це ліжко поставили, щоб показувати журналістам. Бо ми до твого приходу не готувалися", - сказала по дорозі Ольга Федорівна.

Кімната відпочинку Тимошенко – це оббите гобеленами приміщення десь у тридцять квадратних метрів. Там стоять дивани, на яких Тимошенко фотографувалася для ELLE, а також шафи, вишитий портрет Шевченка над дверима, бежеве шкіряне крісло і робочий стіл.

Із цієї кімнати відпочинку є двері у ще одне маленьке приміщення – там і стоїть ця сама легендарна "розкладачка", яку дозволили сфотографувати "Українській правді".

 
 
Зовні розкладачка мало схожа на витвір часів радянської епохи з натягнутим між залізними планками брезентом. Це швидше масажна койка, яка, однак, має підвищення в районі голови. Стоїть на висоті 70-80 сантиметрів від підлоги. А поруч з цим спальним місцем – диван, на якому лежить подушка і вовняна ковдра.

 
 
У цьому ж приміщенні також знаходяться холодильник, на якому стоять вітаміни, дошка для прасування, а також двері до ванної кімнати. Все, що треба Тимошенко для життя в похідних умовах?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді