Ющенківські моржі і людина в теплій шапці. ФОТОРЕПОРТАЖ

Четвер, 19 січня 2006, 18:09

Українські політики сьогодні активно святкували Водохреща.

Так, Віктор Ющенко замість того, щоб переконувати депутатів не влаштовувати кризи в країні, пішов як справжній християнин на ополонку скупатися.

фото Миколи Лазаренка

Заразом прихопив із собою прем’єра Юрія Єханурова, міністра культури Ліхового, міністра з питань надзвичайних ситуацій Балогу, яких теж чекали в парламенті, а також київського мера Омельченка.

фото Миколи Лазаренка
фото Миколи Лазаренка
Дійство затянули на кілька годин – щоб усі охочі змогли скупатися.

По солом’яній доріжці у холодних тапочках державні мужі по черзі окунались у льодяній воді. Незважаючи на мороз, всі були в прекрасному настрої.

фото Миколи Лазаренка

А от Микола Катеринчук купатися в морози побоявся.

"Сьогодні на зустрічі керівництва "Нашої України" нам запропонували скупатися в ополонці. Мені стало цікаво, куди їхати, але я так і не зміг з'ясувати. Сам я купатися не збирався, але хотів подивитися, як це робитимуть інші", - розповів нардеп "Українській правді".

Втім, неосвяченої ополонки побоялись ще й міністр закордонних справ Тарасюк, міністр аграрної політики Баранівський та деякі інші урядовці.

А Вікторові Ющенкові купання виявилось замало. Він продовжив святкування у Київському Гідропарку. Але цього разу президент в ополонку не пірнав.

фото Миколи Лазаренка

Президентський приклад підтримали на Черкащині - більше двадцяти черкаських нашоукраїнців теж скупались у льодяній дніпровській воді. Долучилися до акції і тисяча курсантів Черкаського пожежного інституту імені героїв Чорнобиля. Ректор інституту, "нашоукраїнець" Микола Шкарабура числиться серед найбільших крижаних "моржів" області.

А от лідер Партії Регіонів Віктор Янукович випробувати своє тіло водою не ризикнув. У теплій шапці і в товаристві закутаних у хустки бабусь, Янукович посвятив воду у Києво-Печерській Лаврі. І помолився. За тих, хто в ополонці.

Фото з сайту Януковича
Фото з сайту Януковича
Фото з сайту Януковича
Фото з сайту Януковича

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді