На Першому Національному ввели цензуру

Вівторок, 20 березня 2007, 12:34

У вівторок вранці не вийшов в ефір запланований раніше повтор програми "Толока", знятий у прямому ефірі у понеділок ввечері за участі лідерів опозиції.

Як повідомив ІМІ автор програми Віктор Павлюк, про це його поставив до відома президент Першого Національного Віталій Докаленко. Більше того, автора повідомили про те, що програма "Толока" взагалі закривається.

"Толока" - це єдине політичне шоу у прямому ефірі на Першому національному. Програма виходить вже рік, однак, за словами автора, жодного тиску до останнього дня не було. Вчора програма вийшла в ефір за участі лідерів опозиції Юлії Тимошенко та В'ячеслава Кириленка.

Саме з цим автор пов'язує закриття програми: "Очевидно, наступають нелегкі часи для свободи слова в Україні" - заявив Віктор Павлюк.

Президент Першого Національного Віталій Докаленко підтверджує зняття програми з ефіру. Водночас він твердить, що тиску з боку Кабміну не було. За його словами, програму зняли через непрофесійність ведучого.

Зокрема, стосовно останнього випуску Докаленко сказав: "У мене були серйозні претензії до того, як була підготовлена програма, як поводився ведучий, як був організований інтерактив. Я сам намагався подзвонити на обидва телефони, але було неможливо додзвонитися на телефон підтримки дій влади".

Нагадаємо, що раніше представники антикризової коаліції неодноразово критикували державний телеканал за його редакційну політику. Зокрема, такі заяви робив перший віце-прем'єр Микола Азаров та спікер парламенту Олександр Мороз.

У свою чергу голова комітету ВР з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко вважає закриття "Толоки" "безглуздим поверненням в часи темників і цензури".

Депутат вважає аргументи Докаленка про непрофесійність ведучого непереконливими: "Коли так говорять про канал, на якому претензію до професійності можна пред'явити абсолютній більшості програм, мені це звучить як слабка відмазка".

Шевченко вважає рішення про закриття програми політичним і пов'язує його з тим, що "вчора в ефірі "Першого каналу" дуже потужною виглядала опозиція на чолі з Юлією Тимошенко та В'ячеславом Кириленком".

"Я точно знаю, що цей ефір вчора шалено роздратував деяких діячів з Партії регіонів. Для мене тільки питання, хто влаштував за це виволочку Докаленку", - додав депутат.

Інститут масової інформації

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді