Тест на зраду. Чи зможете ви передбачити долю коаліції?

Олександра Гайворонська
п'ятниця, 11 грудня 2015

"Розвалиться коаліція чи ні?" — питання, яке мало цікавить пересічного українця. Однак в політичних колах його активно обговорюють вже три місяці.

Участь у коаліції дає змогу депутатам та їхнім покровителям долучитися до розподілу посад та сфер впливу, а добровільний вихід із неї зазвичай свідчить про початок нових підкилимних перемовин.

1 вересня від участі у парламентському об'єднанні відмовилася Радикальна партія Ляшка. Згодом до ультиматумів почала вдаватися "Батьківщина". Депутати "Самопомочі" теж не приховують, що вихід з коаліції для них — лише справа часу.

Як довго ще триватиме союз "постмайданівських" політичних сил, достеменно знають, мабуть, тільки в "Опозиційному блоці": Юрій Бойко нещодавно заявив, що починає готуватися до позачергових парламентських виборів. Решта політиків у своїх прогнозах не такі впевнені.

"Українська правда" пропонує читачам пройти тест, щоб пригадати, хто кого зраджував у парламентах 2006-2012 років. Чим кращий результат — тим більша ймовірність того, що ви зможете передбачити долю нинішньої коаліції.

Запитання 1 з 7:

Після перемоги помаранчевої революції і парламентських виборів у березні 2006 року Блок Юлії Тимошенко, Наша Україна та Соціалістична партія об'єдналися у коаліцію демократичних сил. Згідно з домовленостями між ними, БЮТ мав отримати крісло голови уряду.

Хто став прем'єр-міністром?