Факт цензури. До відома президента

Четвер, 12 серпня 2010, 17:24

Президент сказав, Президент зробив?

У середу вдень Віктор Янукович задекларував таке:

"Ще раз заявляю - процес розвитку і розширення свободи преси в Україні є незворотним. І я ніколи не допущу повернення до цензури чи будь-яких інших методів тиску на журналістів".

У середу увечері відбулося наступне:

Генеральний директор телеканалу "1+1", Олександр Ткаченко, зі слів редакторів, о 19.20 (за десять хвилин до ефіру) заборонив показувати мій сюжет про VIP дорогу, яку будують від Києва до Вишгорода. Зрештою, сюжет вийшов в ефір через принципову позицію редактора, хоча і у зміненому вигляді.

Топ-менеджера, зі слів редакторів, найбільше дратували будь-які згадки про те, що це дорога, якою буде їздити президент. Він категорично був проти інтерв'ю людей, які заявили - дорогу будують передусім для президента.

Хоча, фактично, немає сумніву, чому саме з-поміж десятків тисяч кілометрів доріг в Україні так натхненно ремонтують саме 8 кілометрів до Вишгорода. Можливо, безпека керівника країни і справді виправдовує такі витрати.

Зрештою, під заборону потрапило все, що, на думку топ-менеджера, могло зашкодити іміджу президента або, як сказали працівники СБУ блогеру Шинкаренку: "Оставить неприятный след в душе".

Отже, запитую у Вас, Вікторе Федоровичу, - вам потрібні такі помічники?

Хто наказує таким людям різати сюжети журналістів або знімати з ефіру?

Чому працівників ЗМІ і далі ділять на "лояльних" та "нелояльних"?

Вам цікаво знати про себе об'єктивну інформацію, чи Ви готові чути лише добре і ласкаве слово від "придворних" акул пера?

І, зрештою, випадок із сюжетом про VIP дорогу - це чергова ініціатива топ-менеджера, чи виконання вказівок з адміністрації президента?

Вікторе Федоровичу, якщо Ви вірите в те, що заявили, якщо Вам набридли звинувачення в цензурі, якщо Ви справді вважаєте, що свобода слова принесе користь Україні, доведіть, що Ваше слово (сказане в межах Конституції) - закон.

Мирослав Откович, журналіст "1+1"

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Як звати невідомого солдата?

Реформа БЕБ: чи зможе бізнес ефективніше захищатися від свавілля в судах?

"Мобілізаційний" закон: зміни для бізнесу та військовозобов'язаних осіб

Чому "Азов" досі не отримує західну зброю? 

Навіщо потрібен держреєстр осіб, які постраждали внаслідок агресії РФ

Чому бізнесу вигідно вкладати кошти в освіту та хто повинен контролювати ці інвестиції