Парламентські вибори 2012 вже розпочалися

Четвер, 23 лютого 2012, 13:26

Хоча до дня виборів у ВР ще 8 місяців, а виборча кампанія розпочнеться не раніше ніж за 5 місяців – це не перешкоджає кандидатам допомагати своїм гіпотетичним виборцям уже зараз.

При цьому їх навіть не турбує той факт, що на сьогодні офіційно не існує навіть розподілу виборчих округів. Їх ЦВК остаточно затвердить лише у квітні.

У Львівські області влада – мається на увазі не конкретна політична сила, а будь-яка влада на цьому місці – постарається, щоб вони, виборчі округи, були якомога більшими за кількістю виборців, якомога строкатішими та неоднорідними, а їхня кількість якомога меншою.

У даному випадку мова йде про Мостиський район, який, імовірно, разом із Городоцьким та Самбірським районами, будуть об'єднані в один виборчий округ.

Ось із таким листом звертається один із кандидатів до мешканців Мостиського району. Зверніть увагу – підписаний особисто. До речі, даний кандидат раніше обирався депутатом Львівської обласної ради по Городоцькому територіальному виборчому окрузі.

 

 

"Вже сьогодні ми зробили багато" – написано в зверненні. "Ми" – це вони особисто, зрозуміло.

Якщо до недавнього часу про школи, садочки, церкви, народні дома, дороги тощо ніхто не пам'ятав – то на наступні півроку вони стануть місцями електорального паломництва. У садочках та школах відремонтують приміщення, буде закуплено новий інвентар, оснащено нові комп'ютерні класи, у церквах появляться нові ікони, чаші, хрести та каплички, місцеві господарники, священики, учителі та народні колективи їздитимуть на урочистості за кошти спонсора. І так далі й тому подібне...

"Навіть дороги по вул. Гончара та вул. Головній, які давно не бачили ремонту, нам удалося оновити" – зазначено в зверненні до мешканців Мостиського району. Шрифт та орфографія згідно оригіналу, "нам" – це їм персонально...

Формально все це легально й не виходить за межі чинного законодавства, проте надто сумнівно з точки зору принципів демократичного процесу та політичної культури.

Оскільки більшість мешканців району на подібне зауваження дадуть приблизно таку відповідь як "Краще так, аніж нічого" та "А інший, що зробив?" – то говорити із суспільством про нелегітимність таких виборів якось абсурдно та наївно.

Сумно, але так само "прагматично" думають більшість сільських голів, директорів шкіл, священиків, яким гріх відмовитись від грошей, що самі йдуть до них.

І про це прекрасно знають кандидати в депутати.

Слідуючи такій логіці, можна вітати якомога більше позачергових виборів: якщо вони грабують нас, ми будемо грабувати їх.

На завершення слід відзначити, що даний лист-звернення витриманий у відповідності до цільової аудиторії – селянина. Родинні цінності з нотками християнської моралі та тактика малих справ із закликом долучатись до покращення свого життя – покликані створити для ще донедавна не відомого мешканцям Мостиського району кандидата образ "доброзичливої та розуміючої людини".

Особливо це може якісно контрастувати на фоні його конкурентів, які захочуть банально заплатити виборцям за "правильне" голосування чи традиційно задавити волевиявлення потужним адмінресурсом.

Тарас Радь, спеціально для УП

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Як Україна допомагає удосконалювати американські стандарти тактичної медицини

Ринок, який неможливо знищити ракетами

Як безболісно запровадити електронний документообіг

Надія на біопаливо. Чи буде світло і тепло взимку?

7 кроків до енергетичної незламності України

Штучний інтелект у світі мистецтва: проблема, перевага чи недолік часу? Суд снобів