Росія і НАТО: кінець і початок

Четвер, 12 квітня 2012, 11:07

Створення бази НАТО в Росії в місті Ульяновську – надзвичайно показова й знакова геополітична подія початку ХХІ століття. Новообраний президент Росії пан Путін, виступаючи перед парламентом країни, підтвердив це рішення, що легітимізує його як мінімум на найближчі 6 років.

І не має значення, як цю базу називають політикани: логістичним центром, пунктом базування чи перевалочним ядром. Саме всі ці складові й визначають сутність військової бази НАТО в Росії.

Якраз за назвою "логістичний центр", яка є абсолютно не зрозумілою більшості росіян, сором'язливо й ховається сам факт створення першої, але не останньої, військової бази "агресивного, антиросійського, антислов'янського й антиправославного військово-політичного альянсу", – цитую російських же політиків. І деяких "українських" теж.

Пригадую, як років 17 тому я в одній газеті надрукував статтю, де на основі методів такої собі, звичайно ж, "буржуазної лженауки" футурології, щось на кшталт генетики чи кібернетики, пророкував, що в Росії немає іншого виходу, як у майбутньому створювати на своїй території бази НАТО.

Що тут почалося!.. Важко описати. Редакція відмовилася мене надалі друкувати, тому що її завалили листами "мудрагелі", які прямим текстом стверджували, що газета надає свої сторінки для публікацій психічно хворим людям. Мов, швидше росіяни переселяться на Марс, ніж створять на своїй території базу НАТО.

І що ми маємо?

І росіяни залишилися в Росії, і база НАТО народилася.

Цікаво було б послухати думку всіх цих представників "непорушного правлячого блоку комуністів з олігархами-капіталістами" в "нашому" парламенті.

Це ж саме вони всю свою минулу передвиборну кампанію "для лохів" побудували на тому, що, бачте, нам не по дорозі з якимсь там НАТО, американськими "підносами" і "прочєй бєлогвардєйськой сволочью". Тільки в братні обійми, так би мовити, ведмедя.

Так і що з того вийшло, панове-товаріщі?

Що ви тепер будете співати перед цими виборами?!

Бо ж "братня Росія", можливо, об'ївшись українського твердого сиру, абсолютно "неканонічної" квадратної форми, раптом стрункими рядами рушила в обійми НАТО, черговий раз показавши своїм українським прихильникам відому фігуру зі сплетених пальців.

Але про що йшлося в тій моїй пророчій статті, яка просто випередила час? Там писалося, що в Росії в майбутньому не буде іншого виходу, як проситися під парасольку НАТО, скидаючи як непотрібний баланс територію аж по Урал. Якщо Росія й далі очікуватиме, то прийдеться віддати її аж по Волгу.

Схоже, що російське керівництво знає те, чого не знають наші всілякі там політологи й консультанти нинішньої влади України...

Ульяновськ обраний абсолютно не випадково. Як відомо, це місто знаходиться саме на Волзі. Таким чином, опосередковано вже дано сигнал "кому треба", що саме цей "східний вал" і є тим останнім рубежем, який поки що чисто психологічно Росія готова захищати.

Натовська база створюється нібито для обслуговування військ альянсу в Афганістані.

Але давайте поглянемо на карту. Є міста й південніше, і східніше, які краще підходять для цієї місії.

Просто це – дійсно знакове місто. Батьківщина Леніна.

І останній східний форпост Росії перед неминучою експансією китайців і ісламського світу.

Для мене очевидно, що саме через цю базу американські війська будуть проводити евакуацію з Афганістану. У них просто немає іншого виходу. А ось що буде робити Росія з усім цим Євразійським союзом укупі з Митним союзом, коли війська НАТО покинуть Афганістан?

Не знаю, для кого не зрозуміло, що після цього вся Центральна Азія разом із Казахстаном і Північним Кавказом – вибухнуть як атомна бомба. Вважаю, що ще до цього Росія буде вимагати від НАТО створення своїх військових баз не лише в Самарі й Волгограді, але й у Ставрополі й Краснодарі.

І "ненависну" систему ПРО саме по Волзі поставлять.

Якраз у контексті створення бази НАТО в Поволжі й знаходиться для нас вибір, за кого голосувати на майбутніх парламентських виборах.

Або ми ввійдемо до ЄС і НАТО – або будемо втягнуті в чергове протистояння Росії з ісламським світом і Китаєм, і наші діти й онуки стануть у котрий раз гарматним м'ясом для Росії.

Нагадаю тим, з короткою пам'яттю, скільки українців загинуло в російсько-китайській війні в районі острова Даманського чи під час російсько-ісламської війни на Північному Кавказі в ХІХ столітті.

Пам'ятайте про це, люди.

І голосуйте не серцем, а розумом.

Бо "непорушний правлячий блок комуністів і олігархів-капіталістів" – саме на "проклятому Заході" тримає свої гроші, давно купив там квартири й будинки, навчає своїх дітей і онуків.

Вам же – просто морочать голову. І створення бази НАТО в Росії цьому найяскравіше підтвердження.

Петро Масляк, спеціально для УП

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування