Реформа чи саботаж?

П'ятниця, 15 березня 2013, 10:15

"У зв'язку з реалізацією заходів із реформування системи освітньої діяльності в навчальних закладах Служби безпеки України, що проводиться в рамках загальної оптимізації структури, організаційно-штатної побудови органів і підрозділів СБУ та імплементації нового КПКУ припиняється набір на денну форму навчання на базі повної середньої освіти за державним замовленням до Національної академії СБ України та Інституту підготовки кадрів для СБУ Національного університету "Юридична академія України імені Ярослава Мудрого" за всіма напрямами підготовки.

На даний час опрацьовуються нові підходи до вдосконалення системи професійної підготовки фахівців для потреб СБ України". Прес-центр СБ України

У народі кажуть: "що занадто, то не здраво". Схоже, що високі чини в захмарних столичних кабінетах вирішили прислухатись до цієї старої приказки – і застосувати її до власної системи безпеки.

Саме такі думки з'являються, коли дізнаєшся про масові скорочення в Службі безпеки України та про припинення набору до навчальних закладів Служби. Це, на перший погляд, дивне рішення пояснюється "реформами системи освіти" та "прийняттям нового Кримінально-процесуального кодексу".

Проте, є ще один комплекс заходів, який зараз активно застосовується. 

Про це не пишуть і не розмовляють поза парканами службових будівель. Але кожен співробітник боїться цього: скорочення кадрів.

Результатом КПК, який мав покращити систему правосуддя та правоохоронних у нашій країні, стало звільнення великої кількості досвідчених кадрів. 

Про реальні цифри судити важко, оскільки дана інформація не підлягає розголосу та суворо охороняється. Та відомо достовірно, що найбільші втрати несуть слідчі відділи та відділи боротьби з економічними злочинами. До всього цього, мінімум п'ять наступних років навчальні заклади СБУ не випускатимуть офіцерів.

Таким чином, постає питання щодо напрямку реформ, що їх провадять у нашій країні – яка в них кінцева мета? 

Адже через певний час доведеться починати з нуля підготовку кадрів для органів безпеки. А це відкине нас назад на десятиріччя.

І саме в цей час працюють комісії, щодо доцільності існування власних навчальних закладів СБ України. 

...Хтось вважає, що у нас забагато офіцерів, які служать на благо Вітчизни. 

Чому ми допустили, що цей Хтось захопив владу?

Володимир Кондрашов, спеціально для УП

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Чому Україні необхідний спеціальний банк для відбудови

Тренер, який не встигає, та збірні з міцним захистом: 6 фактів про суперників України на Євро-2024

Україна бореться за повернення незаконно утримуваних цивільних: перспективи і виклики

Три ключові тенденції ринку нерухомості України в 2024 році

Закупівлі продуктів — лише через Prozorro Market

Треба змінювати систему реабілітації військових: вони заслуговують на гідне ставлення держави