Ті самі й те саме

Середа, 10 квітня 2013, 10:07

Ті самі й те саме

Їхав нещодавно в метро й почув розмову "простих смертних":

– Дивився вчора "ящика". Ці у Верховній Раді вже навпіл розділилися й засідають.

– Ну й що там дивитися? Ті самі й те саме...

Це колись уже було! У новітній історії України почався новий цикл?

Український дім, голосування руками, "закручування гайок" опонентам... Перед цим були вибори в Києві – але тоді був реальний мер-плиточник Омельченко, а не регіональний голова міської адміністрації, якому сьогодні для перемоги підбирають правильний літній день. Тоді президентські вибори вже минули – а зараз вони тільки розпочинаються в головах політтехнологів і в мріях кандидатів на престол.

У 1999 році нас розіграли – і зараз хочуть зіграти цю виставу "на біс".

Але Станіславський би сказав: "Не вірю!" Занадто все дешево і цинічно.

Хоча цинізм зашкалював і тоді, коли "червоний директор" замовив прикрасою для всіх стін і заборів країни образ кривоногого комуніста-пітекантропа Петі. Телебачення тоді розповідало про червоний терор і репресії енкаведістів-кадебістів та злочинну диктатуру ленінців-сталінців, і сміялося з їх наступників.

А тепер прийшла черга "паперєдніков" – і картинка змінилася.

Вивести "тяжолоє наслєдіє красного рєжима" в другий тур неможливо – товар лицем не вийшов, та й грошей йому для цього не дадуть.

Тому потрібна інша жертва. За аналогією з "паперєднім" сценарієм, має з'явитися нова "Канівська четвірка", яка до останнього буде дружити, щоб за місяць-другий до виборів один одного послати... У цьому пункті ми йдемо з випередженням графіку – за півтора роки до виборчої кампанії в нас уже є Холодноярівський трикутник.

Чому трикутник – усі розуміють, а тема вогню з Холодного Яру улюблена в нашої не зовсім Об'єднаної Опозиції.

По колоритності й по зросту наші сьогоднішні три богатирі на голову вищі за "паперєдніков" Марчука, Мороза, Ткаченка й Олійника. Але яке на них чекає майбутнє? І хто буде в другому турі тим "терпілою", карикатурами якого засіють наші міста й села? І чи буде взагалі отой "другий тур"?

А може, як колись, на нас чекає референдум із Х.Болтом з вулиці Наукової? Що там у планах адміністрації президента? З ким сьогодні радиться Льовочкін про долю Ради? Може, зі своїм "паперєдніком" Медведчуком? Чи з тодішнім "директором ВР", нинішнім самовисуванцем від "Батьківщини" Волковим?

Що далі?

Наприклад, захоплення офісу КПУ новою "Самостійною Україною" і виявлення там мішків із грошима – помста "оригіналів" "комікам" за те, що не голосують "за євроінтеграцію".

А потім чудового вересневого вечора проламають арматурою голову нарваному журналісту, чи правдолюбцю-депутату чи Юлиному адвокату. У відповідь – "Україна без Януковича і його сім'ї", де вийдуть на барикади й громадські діячі, і підприємці, і "афганці", і унсовці, і Київ, і регіони. Бо всіх достало, що ми живемо в державі, у якій нам відведена роль "біомаси". Роль, відведена владою, яка вчора була опозицією й відводилась опозицією, що вчора була при владі.

Акцію "УБЯ" підтримають і олігархи, і Росія, і Захід – бо вони всі чекали від донецьких "цяцянки" після "обіцянки".

Усі хочуть бути господарями на нашій землі, де не ми пануємо!

А поки що ми повільно рухаємося до "точки кипіння" і можемо лише здогадуватися, що там "новенького-старенького" придумали в різних кабінетах...

P.S. Мітинг на Благовіщення завершився за 50 хвилин. Мабуть, Арсеній переживав, щоб на аероплані прилетить помилуваний Луценко...

Ігор Мазур, спеціально для УП

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Як звати невідомого солдата?

Реформа БЕБ: чи зможе бізнес ефективніше захищатися від свавілля в судах?

"Мобілізаційний" закон: зміни для бізнесу та військовозобов'язаних осіб

Чому "Азов" досі не отримує західну зброю? 

Навіщо потрібен держреєстр осіб, які постраждали внаслідок агресії РФ

Чому бізнесу вигідно вкладати кошти в освіту та хто повинен контролювати ці інвестиції