Євроінтеграція умерла? Хай живе пожиттєвий цар? А може ну їх таки нафіг – шанс раз на 360 років!

П'ятниця, 29 листопада 2013, 10:11

Не те щоби у мене колись були якісь сумніви щодо Януковича і його почету.

З ними все ясно. Але у дуже багатьох такі сумніви були. Це як у поліцейського-оперативника: ти точно знаєш, що це організована злочинна група, видно по всьому, але немає поки якогось серйозного задокументованого злочину, це якби і не можна казати – бездоказово, не повірять, презумпція невинуватості, тільки себе дескредитуєш, як хлопчик, який все кричав "Вовк! Вовк!" А всі навколо кажуть: "ну не може ж він бути таким злим і нечесним. Це якось ну…невиховано, навіть непристойно…"

Ну от, злочин таки задокументовано. Пояснення в стилі "ми зігнулись під сильним тиском Росії", або епохальне, сказане вчора президенту Литви "уряд уже прийняв рішення" ("мопєд нє мой, я просто дал обьяву") дуже хитрими здавались тільки самому заколотнику, і тим, хто йому пише текстовки. І збоку виглядали би смішними, якби не було так сумно.

Зірвемо покрови. Не планується ніякого підписання асоціації навесні 2014. І після президентських виборів не планується. І президентських виборів 2015 не планується. Ні, буде трошки движа, якісь ритуальні для вигляду події, трохи плакатів, якісь смішні папірці в урни кидатимуть. Але переможця всі знатимуть заздалегідь. І через ще 5 років нічого не поміняється, забудьте. Цар буде правити Україною вічно, до своєї фізичної смерті від старості. І Азаров умре на роботі, теж від старості, прем’єр-міністром, для нинішнього царя він ідеальний прем’єр.

І не так важливо, яке буде ім’я цього царя – Віктор І чи Владімір І, Азаров боготворить обох. Да хоч Александр І, царь всея Белая Руси. Для простого лоха (це ж ми думаємо, що ми громадяни і від нас з вами щось залежить; це такий же смішний анекдот, як і Конституція чи честь; для царів і бояр, яких зараз чогось по давньогрецьки звуть олігархами, ми з вами – лохи, люмпен, бидло, ну нехай уже "население", якщо у владики хороший настрій).

У нас на очах відбувається повзучий державний переворот. Організована група осіб тихою сапою міняє державний лад з президентсько-парламенської республіки на абсолютну монархію з елементами станового представництва (тих же бояр-олігархів і військово-грабіжницької аристократії, яких зараз прийнято називати "силовики"). Все як положено – двір, монарша сім’я, фаворити.

Громадяни вже зовсім не рівні перед законом, як це і має бути при феодалізмі, причому навіть не на основі багатства, як при капіталізмі, а на основі станової приналежності (цар – духовенство-аристократія-безправне бидло): прокурор може їхати п’яний зі швидкістю 200 км/год, і ДАІшник його не зупинить. Простий п’яний теж може так їхати, і теж не бути покараним (що вже само по собі скотство), але це буде йому коштувати, як домовиться, може з тисячу доларів, може більше. От що насправді страшно. Янукович з почетом просто ведуть нас у темні віки, 8-12 століття, "Трудно быть богом" Стругацьких.

Нескладуха з ЄС просто "спалила" те, що відбувається типу непомітно і що академічні політологи високопарно називають "демонтаж демократичних інституцій". Київ, Чернівці, Черкаси, а тепер і Одеса без легітимних мерів, і без призначених виборів мерів, Київ ще й без депутатів ради. Якісь ліві особи узурпували владу з височайшого монаршого благословіння. А кому не подобається? Правильно – лупить Беркут, це ж так просто!

Ну не беруть в цивілізацію суспільство, правитель якого сповідує поворот історії в зворотньому напрямку. 4 роки зайняло у групи заколотників це процинкувати. А яка складна і неочевидна схема наламується: тут грабуєм, там відмиваєм, там гуляєм, відпочиваєм і все більше живем. А населення тут отримує дві копійки, платить за все втридорога (а інакше який же бізнес?), шибко вумних пресуєм, і розказуєм, що пакращення нелюдське, і у нас свій, особливий шлях і гордість за нього. У багатьох таких країн свій, особливий і гордий шлях, у Північної Кореї найбільш гордий.

Ми стрімко сповзаємо у самодержавство з усім притаманним йому самодурством. Всі чудо-маневри великих донецьких стратегів тільки прискорюють нашу анексію імператором Владіміром І. А там – ядерні ракети і нафта з газом, і ще більше гумових палок і заполярних просторів для шибко вумних. Там уже нема політики, партій і демонстрацій. Там стабільність і пакращення. Звідти вихід – раз на триста шістдесят років, як запер нас туди Хмельницький, тільки зараз от з третьої спроби вже 23 роки виходимо.

Давайте все-таки вирвемось, а? Ми ж все-таки громадяни республіки, носій суверенітету і єдине джерело влади в Україні, а не холопи государєви.

Для довідки: ст. 5, 7, 8 Конституції України. Присяга Президента України В.Ф. Януковича. І хай кожен судить і діє відповідно до своєї честі і совісті.

Стаття 5. Україна є республікою.

Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Народ здійснює владу безпосередньо і через органи державної влади та органи місцевого самоврядування.

Право визначати і змінювати конституційний лад в Україні належить виключно народові і не може бути узурповане державою, її органами або посадовими особами.

Ніхто не може узурпувати державну владу.

Стаття 7. В Україні визнається і гарантується місцеве самоврядування.

Стаття 8. В Україні визнається і діє принцип верховенства права.

Конституція України має найвищу юридичну силу. Закони та інші нормативно-правові акти приймаються на основі Конституції України і повинні відповідати їй.

Норми Конституції України є нормами прямої дії. Звернення до суду для захисту конституційних прав і свобод людини і громадянина безпосередньо на підставі Конституції України гарантується.

Леся Оробець, народний депутат України, секретар комітету ВР у закордонних справах, для УП

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Коли державні банки зможуть продавати проблемні кредити без проблем?

Скільки коштує створити сучасну оперу та за рахунок чого існують незалежні театри?

Росія заплатить за війну: як США зробили важливий крок до конфіскації $300 млрд  російських активів

Чому міста не зацікавлені будувати власні електростанції на своїх територіях?

Чому росте тіньовий ринок тютюнових виробів

Як Україна допомагає удосконалювати американські стандарти тактичної медицини