Країна безмежного піару, або "добро пожаловать"

Субота, 13 вересня 2014, 14:02

Грандіозна новина про спорудження комплексу оборотних об'єктів на кордоні з РФ, яку поширив прес-центр АТО, сколихнула Інтернет, а кілька десятків працівників ФСБ втратили свідомість і, можливо, навіть, роботу.

Ні розвідники, ні диверсанти, ні зрадники, а саме керівництво АТО розкрили Путіну таємний план по обороні та захисту кордону.

Лишилося лише вказати координати бліндажів, траншеї та інших оборотних об'єктів, щоб в лічені хвилини російська артилерія поховала українську "стіну", в яку уряд планує закопати немалі кошти.

В умовах посиленої роботи інформаційно-диверсійних російських груп, українські спецслужби мали б засекретити усе, що стосується обороноздатності України.

Це б дало можливість уникати людських жертв і бездумного витрачання бюджетних коштів. Проте, бажання зберегти "хорошу міну при поганій грі", особливо, перед виборами, лише шкодить інтересам національної безпеки.

Комплекс фортифікаційних споруд, навіть, по всій лінії кордону з Росією – ворога не зупинить. Путін воює не лише на Донбасі. Воює через "п'яту колону" всередині країни, здійснює газові атаки на Польщу та інші країни Європи, проводить потужну інформаційну війну проти України в усьому світі.

Треба призначати у владу кваліфікованих спеціалістів, а не використовувати партійно-квотний принцип і дружбу для формування влади.

Треба припинити практику роздачі посад за гроші, якою найкраще користуються "вічні" блюдолизи-пристосуванці.

Нарешті треба зрозуміти, що не лише військовою технікою і мінами ми зупинимо агресора.

Треба навчитися використовувати інформаційну зброю. Бо інформація може бути небезпечною – як, наприклад, повідомлення про "Стіну", або допомагати перемогти ворога – як правда про збитий малайзійський Боїнг.

Для всього світу ми повинні визнати АТО війною Росії проти України, сепаратистів і терористів врешті назвати своїми іменами – російськими загарбниками.

І припинити вести переговори з ДНР-ЛНР, яких, по-суті, не існує, а є загарблені Росією українські міста.

Треба навчитись казати правду. І, в першу чергу, треба чесно сказати людям, чому наше командування допускає численні жертви?

Чому війська на Донбасі не забезпечені належним оснащенням і військовою технікою, яка стоїть на складах Збройних Сил і військових заводах?

Скільки коштів уже витрачено на війну? Скільки посадовців притягнуто до відповідальності за провальні дії на сході і в Криму?

Скільки ще в Україні має загинути невинних людей, щоб можновладці зрозуміли, що Україна здатна відбити агресора не піар-акціями, пустопорожніми заявами і закликами, а цілеспрямованою роботою по створенню в державі справедливого суспільства і відповідальної влади?

А все це можливо тоді, коли політики припинять брехати і зруйнують стіну недовіри власного народу до своєї держави.

Справедливу Україну захищатиме весь народ, а брехливу і олігархічну - ніхто!

Ігор Курус, спеціально для УП

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Як звати невідомого солдата?

Реформа БЕБ: чи зможе бізнес ефективніше захищатися від свавілля в судах?

"Мобілізаційний" закон: зміни для бізнесу та військовозобов'язаних осіб

Чому "Азов" досі не отримує західну зброю? 

Навіщо потрібен держреєстр осіб, які постраждали внаслідок агресії РФ

Чому бізнесу вигідно вкладати кошти в освіту та хто повинен контролювати ці інвестиції