Люстрація - чудеса трапляються!

Четвер, 18 вересня 2014, 10:41

Ніколи до кінця не вірив. Сподівався, вимагав, переконував - але не вірив що це можливо.

Слава перевиборам. Слава активістам. Інакше не було жодних шансів, що закон "Про очищення влади" було б прийнято.

Люстрація відбудеться.

Перед ратифікацією Угоди про Європейську Асоціацію я запитав у президента, чи підтримає він цей закон. "Так!" відповів він. "Проголосуйте, і я підпишу".

Тому прийшов час розплати внутрішніх ворогів України.

Українська влада очиститься від корупціонерів, посібників режиму Януковича, продажних суддів, перевертнів у погонах, комуністів та кгбешніків.

Яким чином? Дуже просто: їм буде заборонено на 10 років працювати на державній службі або на службі в органах місцевого самоврядування.

Як це відбудеться?

Ми визначили три етапи люстрації.

Перший, автоматичний. Беззаперечно 10-літню заборону отримають ті особи, які були на високих посадах в часи Януковича та від його імені розкрадали Українську державу та будували тоталітаризм, починаючи з президента Януковича, прем'єра Азарова, міністрів, генерального прокурора, очІльників СБУ, керівників усіх інших центральних органів влади і, закінчуючи обласними прокурорами та міліціонерами.

Сюди ж попадають керівники Компартії часів СРСР та кегебісти і ті, хто працював на іноземні спецслужби.

Другий автоматичний. Ті особи, які в період Майдану  з 21листопада 2013 року по 22 лютого 2014  були на посадах, і своїми діями перешкоджали проведенню мирних акцій. Фабрикували протоколи та приймали неправосудні рішення. Починаючи від керівників держави і закінчуючи суддями, прокурорами, керівниками районних відділів міліції у Києві.

Другий. Неавтоматичний. Судовий. Стосуватиметься не керівників, а тих рядових міліціонерів прокурорів та чиновників, вина яких буде доведена в судовому порядку.

Третій. Перевірка всіх державних службовців, або тих, хто хоче йти на держслужбу. Просто перевірка. Нічого тут боятися. Якщо ти чесна людина і живеш на зарплату то все ок. Відповідні органи перевірять відповідність твоїх доходів рівнню твого майна. Або членів сім'ї, з якими ти проживаєш.

Не хочеш на перевірку -- пиши заяву про звільнення. Проте пам'ятай, що при поверненні на держслужбу перевірку пройти все рівно муситимеш :)

Міністерство юстиції забезпечить організаційну частину проведення люстрації. Буде створений публічний реєстр тих, хто йде на перевірку, і тих, хто її не пройшов.

При мінюсті буде працювати громадська рада з питань люстрації. Якщо суспільство матиме факти, що свідчать про невідповідність люстраційним вимогам тих чи інших осіб, що проходять перевірку, - прошу факти до громадської ради. Анонімки не прокатять, все рівно перевіряти будуть кваліфіковані органи.

Звичайно залишається право в судовому порядку відстояти чистоту мундіра. Це святе право, передбачене Конституцією.

Коротко десь так. Зрозуміло що написати закон ізабезпечити його виконання - це різні частини марлезонського балету. Автоматична частина гарантує, що корупціонери та узурпатори не залишаться при владі. Майнова перевірка вже буде на совісті нової влади та суспільства. Будемо очищатись.

З вірою у перемогу, співавтор закону "Про очищення влади" Леонід Ємець

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Трансплантація органів та рак шкіри: про що мають знати пацієнти

ПДВ для страхових агентів: нерівні умови та невизначений економічний ефект

Фонд культурних/пропагандистських ініціатив: як Росія використовує культуру для війни

Від локального до універсального: як українській культурі стати помітною у світі

Чому Україні необхідний спеціальний банк для відбудови

Тренер, який не встигає, та збірні з міцним захистом: 6 фактів про суперників України на Євро-2024