Зґвалтування головного мозку та дівчинка Ліза

Вівторок, 02 лютого 2016, 11:09

Подейкують, що зґвалтована дівчинка Ліза з Німеччини та розп'ятий хлопчик зі Слов'янська одружилися, тож відповідно до звичаєвого права східних народів склад злочину відсутній – усі можуть розійтися.

Історія з псевдо-ґвалтом стала ілюстрацією, що німецьке суспільство не може абсорбувати ні турків, ні сірійців, ні росіян.

За різними оцінками, у нинішній Німеччині проживає від 2 до 2,5 мільйонів вихідців з колишнього Радянського Союзу. Радянські "таваріщі" могли легально потрапити в Німеччину тільки на підставі свого єврейського або німецького походження. З огляду на це, термін "російські німці" (Russlanddeutsche) виглядає дивно, але варто пам'ятати, що радянська людина гартувалася з 1917 року.

Нажаль, нинішня німецька влада не змогла перекувати поволжського німця із Казахстану чи Сибіру в добропорядного бюргера.

Російськомовна, точніше радянська, діаспора у Німеччини виявилася примітивною зграєю, якою можна маніпулювати та провокувати. Громадяни Німеччини, а саме такими є у переважній більшості "російські німці", не вірять своїй поліції та газетам, які заявляли про сфабрикованість інформації та потребу проведення слідства.

Вихідці з СРСР блискавично почали самоорганізовуватись через соціальні мережі та sms-розсилку. У Берліні до протестів "російських німців" доєдналася PEGIDA – це третій випадок в історії Росії, коли вона розпочала пряму співпрацю із німецькими націоналістами: першим був Молотов, другим генерал Власов, третіми – "російські німці".

Homo soveticus головного мозку не можна витравити ані інтернетом з його різноманітністю інформації, ані можливістю подорожувати, ані гастрономічним асортиментом, ані буржуйськими паспортом.

Однак, найголовнішою ознакою "совковості" є вибірковість.

21 січня в православному серці Росії в місті-герої Москва охоронець фаст-фуда "Бургер-кінг" зґвалтував дівчину.

Чому про цю буденну подію на Цвітному бульварі мовчать федеральні канали? Чому Нікіта Міхалков не волає про закриття "піндоської" їдальні, яка розтліває та провокує молодь на аморальну та злочину поведінку, а простий російський Ванька не йде громити посольства США?

Радянськість – це страх і плазування перед владою. Адже в Росії я – "тварь дрожащая", а в Німеччині – я маю право.

Євгеній Білоножко, спеціально для УП

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Трансплантація органів та рак шкіри: про що мають знати пацієнти

ПДВ для страхових агентів: нерівні умови та невизначений економічний ефект

Фонд культурних/пропагандистських ініціатив: як Росія використовує культуру для війни

Від локального до універсального: як українській культурі стати помітною у світі

Чому Україні необхідний спеціальний банк для відбудови

Тренер, який не встигає, та збірні з міцним захистом: 6 фактів про суперників України на Євро-2024