Правоохоронцям – респект!

Четвер, 28 липня 2016, 17:31

Аплодую правоохоронним органам. Зі своїми обов'язками впорались, безпеку громадян забезпечили.

Завершується святкування хрещення Русі у Києві. Громадяни, маючи права, які їм гарантує українська держава, успішно реалізували їх.

Стаття 39 Конституції України дає право на мирні зібрання, проведення походів і демонстрацій, а також передбачає їх обмеження, у разі, якщо судом встановлена загроза національній безпеці та/або громадському порядку.

Два тижні правоохоронці діяли оперативно й професійно. Було попереджене чимало інцидентів, які могли б статись у разі недопрацювання. Головне – не пролилась кров.

Абсолютно вірним було рішення доправляти вірян до центру Києва на автобусах, після того як з'явилась інформація про можливу наявність вибухівки на шляху пішої ходи. Встановлення рамок у центрі столиці не дало змоги пронести небезпечні предмети у колону, а паркани допомагали упорядковувати рух людей, не допускаючи хаосу.

Останнім часом, особливо після вибуху, від якого загинув Павло Шеремет, ми почали сумніватись у професіоналізмі нових реформованих правоохоронних органів. У суспільстві превалює думка: мовляв, люстрація вимила значну частину професіоналів з органів, і тепер нікому гарантувати безпеку.

Наразі, по завершенню заходів до Дня хрещення, можна стверджувати, що професіонали там є.

До речі, подібні заходи безпеки тепер можна практикувати і під час наступних велелюдних маршів, мітингів, демонстрацій. І право людей на зібрання забезпечується – і їхня безпека теж. Як кажуть, і вівці цілі, і вовки ситі.

А тим, хто наполягав на забороні ходи, нагадую, що Україна є учасником Загальної декларації прав людини і Європейської Конвенції про захист прав людини і основних свобод. Та плюс згадана вже стаття 39 Конституції.

Тож цього разу влада довела, що ми – європейська цивілізована країна, яка здатна гідно забезпечити право своїх громадян на мирне зібрання.

Володимир Манько, політичний експерт, спеціально для УП

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Ринок, який неможливо знищити ракетами

Як безболісно запровадити електронний документообіг

Надія на біопаливо. Чи буде світло і тепло взимку?

7 кроків до енергетичної незламності України

Штучний інтелект у світі мистецтва: проблема, перевага чи недолік часу? Суд снобів

Піти з Telegram (не)можливо? А як щодо переходу у WhatsApp?