Заснована Георгієм Гонгадзе у 2000 році

Конституційний суд Іспанії зупинив референдум про незалежність Каталонії

Олена Перепадя _ Вівторок, 30 вересня 2014, 11:10
Версія для друку Коментарі 0
Демонстрація у Барселоні щодо Каталонії (11 вересня 2014 року)

Іспанський конституційний суд прийняв до розгляду скаргу уряду країни щодо референдуму про незалежність провінції, оголошеного на 9 листопада у Каталонії.

Конституційний суд Іспанії прийняв до розгляду скаргу на рішення глави уряду Каталонії Артура Маса про проведення 9 листопада плебісциту щодо незалежності регіону. Таким чином, дія декрету, ухваленого Масом у суботу, 27 вересня, про проведення референдуму щодо незалежності від Іспанії, автоматично призупиняється до вирішення конституційним судом справи по суті.

Як відомо, глава уряду іспанської області Каталонії 27 вересня ухвалив рішення провести 9 листопада референдум про незалежність від Іспанії. Цей крок продовжив "сепаратистський тренд" останнього часу у Європі. У вересні референдум про незалежність відбувся у Шотландії, але його учасники більшістю голосів не підтримали ідею відокремлення від Сполученого Королівства.

Сам Мас, очікуючи звернення іспанського уряду до суду конституційної юрисдикції, повідомив, що провінція готуватиметься до проведення референдуму. Водночас оглядачі припускають, що скоріш за все Мас закличе до громадянської непокори та проведе референдум нелегально. Для цього уряд Каталонії, вважають вони, скористається власною поліцією - аби захиститися від силовиків Іспанії. Водночас як варіант також розглядається призначення позачергових виборів у провінції, які, ймовірно, посилять позиції прихильників каталонської незалежності, а самій Каталонії забезпечать перед владою Іспанії більш вигідну переговорну позицію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

АВТОРИЗАЦІЯ


УВІЙТИВІДМІНИТИ
Ви можете увійти під своїм акаунтом у соціальних мережах:
Facebook   Twitter   Вконтакте