Заснована Георгієм Гонгадзе у 2000 році

Німецька преса: "Чорна тінь" над Брісбеном

Борис Немировський _ Понеділок, 17 листопада 2014, 09:16
Версія для друку Коментарі 1

Німецька преса присвячує коментарі "чорній тіні" української кризи над самітом "Великої двадцятки", який у неділю, 16 листопада, завершився у австралійському Брісбені.

Газета Main-Post з Вюрцбурга зазначає: "Офіційно на саміті G20 йшлось про економічне зростання, створення нових робочих місць, банківське регулювання та дещо про захист клімату. Насправді ж темою була українська криза… Тому що, якщо між Росією та Заходом розпочнуться нові заморозки, якщо ми взагалі не повернемося до холодної війни, - усі інші цілі саміту стануть макулатурою".

З цією точкою зору згодна і газета Mittelbayerische Zeitung. Вона, зокрема, пише: "Такий формат (міжнародного саміту. - Ред.) особливо корисний, коли на кон'юнктурному виднокраї, як зараз, з'являються хмари. Угодами про зростання економіки, жорсткіші правила для фінансових ринків та проти податкових оазів, а також про реальний захист клімату члени G20 зробили дивовижні змістовні кроки вперед. На жаль, саміт було затьмарено негнучкою політикою Путіна по відношенню до України".

"У минулому Захід недооцінював чутливість та інтереси Росії, - вважає, у свою чергу, Mitteldeutsche Zeitung. - І от дитинка провалилась: немає такого рішення, при якому одна зі сторін не втратила б обличчя". Газета зазначає: "Путін порушує в Україні міжнародне законодавство. Його курс користується у власній державі повною підтримкою - під гаслом: "Ми знову маємо вагу!". Захід не може відкинути власні принципи, як от право на самовизначення та територіальну цілісність України. Якби він так вчинив, він не був би більше тим, чим бажає бути: суспільством цінностей".

"Чорна тінь" на саміті у Брісбені

Цю думку продовжує газета Rheinpfalz: "У кризові часи - і це наочно продемонстрували санкції щодо Ірану, прийняті внаслідок його ядерної програми, - нація, до якої їх було застосовано, гуртується навіть навколо непопулярного лідера. Але ж Путін у Росії зовсім не непопулярний: він все ще набирає в опитуваннях понад 80 відсотків підтримки. Й саме це він сприймає як дозвіл на нові "активні дії" в Україні".

"Канцлерка з заклопотанним обличчям, похмурий Володимир Путін та президент США, який несмішними жартами намагається затушувати, що його вдома тепер вважають тюхтієм, - доходить висновку газета Heilbronner Stimme. - По обличчях політичної еліти "Великої двадцятки" вже заздалегідь можна було прочитати, що результати саміту будуть скромними. Ангела Меркель могла спокійно відмовитись від польоту через половину земної кулі. Для купи туманних пояснень вистачило б відеоконференції з Берліна. Це все лише тому, що український конфлікт, мов чорна тінь, накрив зустріч в Брісбені".

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
IP: 159.224.161.---
Vlad Muzithenko _ 17.11.2014 09:48
История всегда показывала, что старушка Европа и при Гитлере и при путлере страдает анарексией, анурезом, атеросклерозом. Но после всего Россия в качестве богатыря с сексуальными расстройствами пристроился сзади к старушке европе и будет она слезы лить от нелюбви к красному богатырю, но акт или пакт уже состоялся

АВТОРИЗАЦІЯ


УВІЙТИВІДМІНИТИ
Ви можете увійти під своїм акаунтом у соціальних мережах:
Facebook   Twitter   Вконтакте