Заснована Георгієм Гонгадзе у 2000 році

Європейська преса: Аби дочекатися сподіваних результатів Майдану, треба набратися терпіння

Олександр Голубов _ Вівторок, 24 лютого 2015, 11:05
Версія для друку Коментарі 1

Німецьке видання Die Welt коментує заходи, які відбулися у Києві на згадку про жертв Майдану:

"Це дуже сильний знак, що федеральний президент Ґаук взяв участь в урочистостях, присвячених загиблим під час протестів на Майдані у Києві. Але постає питання, чому окрім нього, польського президента Коморовського, президента Європейської Ради Туска та литовської президентки Грибаускайте там вчора не було набагато більше провідних представників Заходу? Те, що Берлін не хоче надавати бронетехніку для Литві, союзнику по НАТО, який опинився під загрозою, є згубним сигналом у цьому контексті. В той час як "сепаратисти", керовані з Москви, беруть під приціл Маріуполь, німецькі політики чіпляються за ілюзію, що Путіна можна умиротворити за допомогою доброзичливої стриманості".

Газета Münchner Merkur з Мюнхена наполягає на доцільності європейської допомоги та солідарності з Україною:

"До річниці Майдану однак треба також поставити питання: чого вдалося досягти за цей час? Підсумок виходить гірким. На кону в Україні до того ж стоять цінності та досягнення вільного суспільства. Цінності, які символізують Європу. Тим важливіше надати Україні допомогу та продемонструвати солідарність із її демократичним рухом. Київський "марш гідності" не був маршем проти Москви, а радше запізнілим свідченням західного самоусвідомлення у надзвичайно небезпечні часи".

Газета Stuttgarter Zeitung із Штуттгарта, коментуючи заходи у Києві, радить Європі набратися терпіння:

"Шанс для трансформації є. Громадянське суспільство в Україні стало більшим та активнішим, тепер воно краще взаємодіє між собою. Якщо ЄС насправді зацікавлений у європейській та демократичній Україні, він мусить набратися терпіння. Адже поки цей процес почне приносити сподівані результати, мине ще від 10 до 15 років".

Примарні надії на мир

Газета General-Anzeiger з Бонна не вірить у реальність перемир’я на Сході України:

"Росія веде в Україні гібридну війну, яка тепер прикривається ще й гібридним перемир’ям. Організовуються телефонні конференції та зустрічі міністрів закордонних справ у "нормандському форматі", десь у віртуальній реальності відводиться артилерія, але у реальності продовжується стрілянина у ворога, триває мобілізація, анонсується захоплення нових міст. Як Кремлю, так і повстанцям бракує найменшої політичної волі для мирного розв’язання конфлікту у найближчому майбутньому".

Французьке видання L'Est Républicain також не покладає великих надій на дотримання мінських домовленостей:

"Мінський протокол (…) мусив зменшити напругу на кордоні між Україною та Росією. Але на це немає навіть натяку! Кожного дня цій угоді щодо деескалації завдають нового удару. Найкривавішою провокацією був вчорашній теракт у Харкові, який затьмарив проукраїнську демонстрацію. З одного боку, проросійськи повстанці та українські урядові війська обмінюються полоненими та симулюють відведення важких озброєнь для створення буферної зони. З іншого боку, спорадичні зіткнення заважають мирному процесові. (…) У цій брехливій грі у покер у Володимира Путіна виходить не найгірша партія".

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
IP: 37.115.248.---
Кузя Патриот _ 24.02.2015 11:49
скильки можна чекати? цини ростуть ,як крали так и крадуть роботи нема ,терпить! гнати злодиив!

АВТОРИЗАЦІЯ


УВІЙТИВІДМІНИТИ
Ви можете увійти під своїм акаунтом у соціальних мережах:
Facebook   Twitter   Вконтакте