Заснована Георгієм Гонгадзе у 2000 році

Про міністра-дипломата Дещицю заговорив світ (світова преса)

Василь Зілгалов _ Вівторок, 17 червня 2014, 10:33
Версія для друку Коментарі 1

Західна преса пише, що "Росія сприяє розпалюванню конфлікту в Україні і гальмує розв’язання української кризи".

Оглядачі називають ситуацію на російсько-українському кордоні "абсурдною", коли Кремль нібито закликає до миру в Україні, а сам тим часом шле туди своїх диверсантів і танки. Газети також констатують, що ЄС не спромігся владнати "газових розбіжностей" між Росією та Україною і нині Києву загрожує зупинка постачання газу з боку російського газового монополіста "Газпрому".

Світові видання інформують також про вимогу, яку Москва висунула Києву щодо усунення з посади українського міністра закордонних справ Андрія Дещицю, який, заспокоюючи протестувальників, повторив слова популярної пісні футбольних фанатів – "Путін – х**ло".
 
Впливова американська The Washington Post пише, що "українці називали останнім часом Володимира Путіна за його дурну славу не лише нацистом, диктатором, а й іншими словами, котрі означають для них те, що Путін є джерелом зла". Але, на думку газети з Вашингтона, ніщо не викликало таку бурю несприйняття в Москві, як використання головним українським дипломатом Андрієм Дещицею "хуліганського школярського епітету", котрий вже раніше гостро характеризував президента Росії устами футбольних фанатів, і не лише в Україні.

Міністр закордонних справ України, як інформує провідне американське видання, у своїх намаганнях заспокоїти минулої суботи розгніваний натовп перед російським посольством у Києві, не зупинився навіть перед тим, щоб заспівати на вимогу протестувальників перед російським посольством рядки відомої пісні футбольних болільників – "Путін – х**ло".

Це викликало бурхливе схвалення натовпу, пише американська газета. "Безумовно, Дещиця показав дружнє ставлення до української поп-культури", як зауважує видання зі США, бо ця співанка фанатів про Путіна, котра прозвучала вперше у березні на стадіоні в Харкові, була підхоплена не лише в Україні, а й у світі і використана у протестах проти поведінки Росії щодо України. Тут також відзначено, що співанка "ла-ла-ла-ла – Путін х**ло" була підхоплена фанатами в барах Японії, в американському Лос-Анджелесі, і вболівальниками на відкритій трибуні Кубка світу в Бразилії.

Газета зі США також цитує американського посла в Києві Джеффрі Пайєтта, котрий назвав дії Андрія Дещиці тієї суботи в Києві гідними "кваліфікованого дипломата", котрий намагався розрядити ситуацію. Однак Москва, як пише The Washington Post, висловлює на весь світ своє відкрите невдоволення вчинком Дещиці і вимагає від Києва його відставки.
 
Німецька Suddeutsche Zeitung наголошує, що "Росія посилює конфлікт в Україні". Газета вважає, що Москва всіляко гальмує розв’язання "української кризи" і нагадує Заходові, що той обіцяв підтримку Києву "посиленням тиску на владу Кремля". Впливове видання з Німеччини також зауважує, що "ситуація є абсурдною, коли Росія посилає через захоплені російськими ж сепаратистами пункти на кордоні з Україною у зону конфлікту свої танки та іншу зброю" і, разом з тим, закликає до миру в регіоні. Німецька газета також вважає, що ЄС не спромігся владнати "газовий конфлікт" між Києвом та Москвою, коли газові переговори провалилися і тепер Москва перевела Україну на газову передоплату й поспішила сама подати позов до Стокгольмського арбітражу на український "Нафтогаз" за понад 4 мільярди доларів газового боргу перед російським "Газпромом".

Видання також вважає, що тепер можуть виникнути проблеми в ЄС, коли "Україна може використовувати для власних потреб транзитний російський газ у ситуації припинення постачання російського газу до Києва".
 
Швейцарська Neue Zurcher Zeitung цитує єврокомісара з енергетики, німця Ґюнтера Еттінґера, котрий сказав журналістам, що "російська сторона відхилила компромісну пропозицію ЄС" на цих газових переговорах України з Росією, коли українська сторона мала заплатити наступних 700 мільйонів доларів за російський газ і продовжити переговори ще на місяць. Видання також цитує українського міністра енергетики Юрія Продана, котрий вважає, що рішення "Газпрому" припинити постачання газу в Україну – це "серйозна загроза". Продан також сказав, що українська сторона готова до продовження переговорів з Москвою. Газета з Цюріха нагадує, що ЄС приблизно на третину залежить від поставок російського газу і половина з цього об’єму проходить через українську газотранспортну систему.
 
Польська Rzeczpospolita запитує, чим загрожує військова ситуація на сході України і розмірковує над тим, чи введе новий президент воєнний стан у цьому регіоні, що має обговорюватися цього понеділка на засіданні РНБО у Києві. Видання цитує з цього приводу міністра оборони України Михайла Коваля, який каже, що "ця тема буде детально обговорена на засіданні у президента, буде ухвалене відповідне рішення". Видання також ставить питання, чому Захід не активізує військової допомоги Україні в умовах посиленого втручання Росії в події на українському сході.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
IP: 93.77.238.---
Ярослав Кондришин _ 17.06.2014 11:26
Дещиці за його поведінку перед посольством треба не виганяти, а орден за мужність дати. не побоявся сказати правду на камеру

АВТОРИЗАЦІЯ


УВІЙТИВІДМІНИТИ
Ви можете увійти під своїм акаунтом у соціальних мережах:
Facebook   Twitter   Вконтакте