Заснована Георгієм Гонгадзе у 2000 році

Шість ексцентричних предметів захоплення Путіним (світова преса)

Анна Шаманська _ Середа, 20 травня 2015, 13:12
Версія для друку Коментарі 1

Бюст Путіна у ролі римського імператора та п’ять інших ексцентричних предметів захоплення російським президентом перераховує журналіст International Business Times. Тим часом, сепаратист Олексій Мозговий попередив журналіста Independent, що режим припинення вогню з Києвом не протримається. Більше подробиць про сліди російського ведмедя у вірусі під назвою "Змія" у Newsweek.

Путін у ролі римського імператора та п’ять інших ексцентричних предметів захоплення російським президентом перераховує журналіст міжнародного інтернет-видання International Business Times Том Портер.

Бюст Путіна в образі римського імператора відкрили у "казацькій станиці" біля Санкт-Петербурга 17 травня. "Ми хочемо увічнити Володимира Путіна як завойовника та державного діяча, який повернув Крим Росії", – сказав лідер "казаків" Андрій Поляков.

Раніше, на святкування 62-го дня народження російського лідера, йому присвятили виставку малюнків, на яких він виступає у ролі грецького героя Геркулеса. На одній із картин Путін бореться з Немейським левом, який символізує собою тероризм, пише журналіст.

А у лютому мешканці російського міста Краснокамськ почали інтернет-петицію, вимагаючи перейменування власного міста у Путін. "Зміна назви, вони стверджували, поліпшила б імідж міста. З таким чудовим ім’ям місто має процвітати, казали вони".

Журналіст також пише про хвилю популярності футболок із зображенням російського президента, одну з яких, зокрема, носив голлівудський актор Мікі Рурк. Портер звертає увагу і на пісні, присвячені Путіну, зокрема "Мой Путин" і "Такого как Путин".

Крім того, журналіст нагадує, що у 2011 році уряд Киргизстану заявив про свої наміри назвати вершину гори заввишки 4,446 метрів, на честь російського президента.

Один із сепаратистських командирів на тимчасово окупованих територіях Донбасу, лідер бригади "Призрак" Олексій Мозговий розповів журналісту британської газети Independent Оліверу Керолу, що він є "готовим до більшої кількості смертей", і попередив, що режим припинення вогню з Києвом не протримається.

"Протягом останніх шести місяців декілька з найбільш неповоротких сепаратистських командирів були усунені. Багато хто припускає, що Мозговий буде наступним. Широко відомо, що він має складні відносини з призначеним Кремлем лідером так званої "ЛНР" Ігорем Плотницьким", – пише журналіст. 

Мозговий передбачає подібний розвиток подій. "Вони не ризикнуть зробити з когось героя, але, скажімо так, ми готові до такого повороту подій", – сказав він.

Стаття у попередньому випуску американського часопису Newsweek про те, що російський президент Володимир Путін контролює всі українські радіохвилі, телефони та комп’ютери, викликає дедалі більше уваги серед інтернет-відвідувачів. Автор статті – науковий співробітник аналітичного центру Atlantic Council Джеймс Койл – наводить дані, як саме хакери постійно використовують різноманітні кібернетичні тактики для просування російських інтересів в Україні.

Зокрема, приблизно від початку 2010 року, експерти з усього світу спостерігають за діяльністю вірусу, який вони назвали "Змія". "Численні цифрові сліди вказують на те, що їх залишив російський ведмідь. Позначки московського часового поясу можна знайти у коді, а російські імена вписані у програмне забезпечення вірусу", – пише експерт.

Від початку 2012 року "Змії" потрапили у десятки комп’ютерів в офісі українського прем’єр-міністра та принаймні 10 українських посольств. "Змію" навіть використали проти Міністерства закордонних справ Бельгії, щоб отримати доступ до документів про українську кризу.

"Поки що російські кібератаки не були дуже інтенсивними. На це є очевидна причина: Кремль вже має доступ до українських телекомунікацій. Росія побудувала українську систему. Навіть система, якою Україна користується, щоб контролювати діяльність власних громадян, СОРМ, була розроблена російським КДБ", – пише Койл.

Отже, вважає експерт, Україна має перебудувати власну мережу телекомунікацій, використовуючи не російські компанії та технології. А у найближчий час, зазначає він, американські дипломати та військові тренери, що перебувають в Україні, мали б уникнути використання місцевих комунікацій.

Радіо СВОБОДА

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
IP: 94.153.233.---
Yaropolk Rusetsky _ 20.05.2015 14:02
Жахливий переклад, вчіть англійську дівчатка

АВТОРИЗАЦІЯ


УВІЙТИВІДМІНИТИ
Ви можете увійти під своїм акаунтом у соціальних мережах:
Facebook   Twitter   Вконтакте