Заснована Георгієм Гонгадзе у 2000 році

"США сподіваються, що Україна вирішить проблему вибіркового судочинства"- заступник держсекретаря

Середа, 20 березня 2013, 15:38
Версія для друку Коментарі 0

Заступник держсекретаря США Венді Шерман 19 березня прибула в Україну, аби зустрітися з керівництвом і опозицією.

Як йдеться у повідомленні Держдепу США, мета візиту – "продовжити наш діалог, у тому числі про інтеграцію України до євроатлантичних інституцій, про енергобезпеку, економічні реформи і просування демократії та прав людини". 

"Ми вважаємо, що прямі зв’язки дуже важливі. Саме тому я тут, щоб говорити безпосередньо з українцями про майбутнє вашої країни. Це суверенна країна, яка здатна приймати мудрі рішення сама за себе. А Сполучені Штати як партнер і як друг прагнуть зробити для України все, що можливо зробити.  

Сенат Сполучених Штатів ухвалив резолюцію по Україні  [з питань вибіркового правосуддя]. Ця резолюція не є зобов’язуючою, тобто вона не має сили закону.

Ця резолюція спонукає українську виконавчу владу до дій, але не диктує. Однак я вважаю, що та одностайність, з якою сенатори  проголосували за цю резолюцію, надсилає сигнал про те, що ми серйозно занепокоєні вибірковим судочинством, і ми палко сподіваємось, що уряд вирішить цю проблему", – заявила Шерман по прибуттю у Київ в інтерв’ю  радіо "Свобода" і "Голосу Америки".


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

АВТОРИЗАЦІЯ


УВІЙТИВІДМІНИТИ
Ви можете увійти під своїм акаунтом у соціальних мережах:
Facebook   Twitter   Вконтакте