Заснована Георгієм Гонгадзе у 2000 році

Українська влада обманює виборців – конгресмен США

Мирослава Ґонґадзе, Руслан Петричка _ Четвер, 19 грудня 2013, 16:07
Версія для друку Коментарі 1

Україна вийшла не лише на перші шпальти газет, але й стала предметом жвавих дискусій у вашингтонському політикумі. Минулого тижня у Конгресі США з’явилось зразу декілька листів і проектів резолюцій у підтримку України і з закликом не застосування сили проти мирного Євромайдану.

Сенатори Джон Маккейн та Ричард Мерфі, які представляють республіканців та демократів у Сенат, не всидівши у стінах Конгресу, відбули на київський Євромайдан, щоб висловити підтримку США українцям. Їх колеги у Конгресі також не сиділи склавши руки. "Голосу Америки" вдалось поговорити з одним з авторів листа 14 конгресменів до президента Барака Обами Бредом Шерманом.

Виступаючи на морозному Майдані у Києві впливовий сенатор-республіканець, колишній кандидат на посаду президента США  Джон Маккейн пообіцяв, що Конгрес одноголосно ухвалить резолюцію про застосування персональних санкцій проти українських посадовців винних у порушенні прав людини, якщо влада застосує силу проти демонстрантів.

Як уряд, так і законодавці США в один голос попереджають про це владу в Україні, зазначив конгресмен Шерман:

"Члени Конгресу Сполучених Штатів занепокоєні тим, що зараз відбувається в Києві, і загалом в Україні. Ми бачимо мирні демонстрації, які просять уряд зробити те, заради чого цей уряд обирався. Натомість, уряд повернуся до Москви, щоб підписати договір, після якого підписання угоди з ЄС буде неможливим. Але ж саме за угоду з ЄС голосував український народ. Ми хочемо переконатися, що право людей на протест захищене, а це критично важливе рішення для України приймається демократичним шляхом".

Американський законодавець також наголосив, що США та Європа розуміють геополітичну вагомість України. Вони також стурбовані тим, що українська влада обманює своїх виборців:

"Україна - це важлива частина світу з населенням у майже 50 мільйонів. Країна, яка намагається закріпити демократію. Країна, де відбувається серйозна дискусія щодо шляху розвитку. Ми не повинні вважати, що кожна людина в Україні хоче зближення із Заходом.

Є й такі, що віддають перевагу східному напрямку. Але, якби виборчою платформою Януковича були гасла: я полечу в Москву, я приєднаюся до Митного союзу тоді його теперішні рішення були б виправданими. Але насправді ж він балотувався з гаслами євроінтеграції, а тепер він повертається обличчям на Схід. Це занадто важливе рішення, щоб обманювати виборців".

Конгресмен Шерман від імені своїх колег-американських законодавців передав послання президенту Януковичу:

"Поважайте закон. Поважайте право людей мирно протестувати. І якщо Ви приймаєте рішення конституційної ваги, стосовно того куди рухатися Україні, Ви повинні або виконувати обіцяне на виборах, або знайти шлях проконсультуватися з людьми стосовно нового шляху".

"Це складне рішення для України. Але у цій ситуації, як з одруженням, неможливо одружитися одразу на двох жінках, треба вибрати одну. Україна мусить прийняти рішення демократичним шляхом. І тут не можна приймати рішення, яке потім неможливо змінити, всупереч єдиному демократично виявленому бажанню людей", - каже конгресмен Бред Шерман.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
IP: 74.125.181.---
Andrey Krucenko _ 23.12.2013 13:06
И что? Где санкции? Где поддержка? Поболтать у нас самих много всяких, а вот когда народ поддержать, так и нету никого.

АВТОРИЗАЦІЯ


УВІЙТИВІДМІНИТИ
Ви можете увійти під своїм акаунтом у соціальних мережах:
Facebook   Twitter   Вконтакте