Заснована Георгієм Гонгадзе у 2000 році

Байден застеріг Україну проти введення надзвичайного стану

Вівторок, 28 січня 2014, 17:39
Версія для друку Коментарі 0

Віце-президент США Джозеф Байден знову подзвонив президенту України Віктору Януковичу, закликавши його уряд не вводити надзвичайний стан і відвести від Майдану підрозділи спецпризначенців.

"Байден підкреслив, що США засуджують застосування насильства з будь-якого боку і попередив, що оголошення надзвичайного стану або введення інших жорстких заходів безпеки спричинить подальше загострення ситуації і закриє можливість для мирного вирішення конфлікту", - йдеться в заяві Білого дому, поширеній увечері в понеділок.

"Підкресливши, що не можна втрачати часу, віце-президент закликав президента Януковича прибрати підрозділи спецназу і працювати з опозицією над виробленням негайних заходів щодо послаблення напруженості між демонстрантами і урядом", - йдеться в заяві.

Віце-президент США також закликав Київ вдатися до конкретних кроків на позачерговому засіданні парламенту у вівторок, щоб "повною мірою відповісти на законні тривоги українського народу, в тому числі скасувати антидемократичні закони, ухвалені 16 січня", вказав Білий дім.

"На закінчення, віце-президент підтвердив непохитну підтримку Сполученими Штатами України, яка відкидає насильство, поважає права людини і гідність своїх громадян відповідно до їх європейських сподівань і бажання повернути їх країну на шлях до економічного оздоровлення", - йдеться в заяві.

Байден також розмовляв з Януковичем по телефону минулого тижня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

АВТОРИЗАЦІЯ


УВІЙТИВІДМІНИТИ
Ви можете увійти під своїм акаунтом у соціальних мережах:
Facebook   Twitter   Вконтакте