Заснована Георгієм Гонгадзе у 2000 році

Прихильники військової допомоги Україні, не знайшли її на карті - огляд ЗМІ

Олексій Кузьменко _ Четвер, 10 квітня 2014, 13:38
Версія для друку Коментарі 0

Девід Ігнатіус на сторінках "Вашингтон пост" припускає, що Путін в Україні працює методами ЦРУ часів Рейгана, який активно використовував спецоперації на периферії зони впливу СРСР.
 
"Замість сутички "лоб в лоб", Рейган надгризав СРСР по краєчках, підтримуючи рухи, які виступали проти Москви у Афганістані, Нікарагуа, Анголі і нарешті - у Польщі та Східній Європі", - підкреслює автор.

Такий підхід гарантує максимальний результат при мінімальному ризику втрат - пише Ігнатіус.

"Спостерігаючи за падінням Радянської імперії, Путін зрозумів, що найбільш ефективною є зброя, яку не помічають - інструменти, які є номінально законними у країнах, де відбуваються спец-операції", - пише Ігнатіус.

"Вся ядерна міць СРСР була безсила проти страйків робітників у Польщі, партизанів у Нікарагуа, чи муджахедінів у Афганістані. СРСР був ніби велетенський звір, якого кололи сотнями крихітних голок"

За таких умов Заходу важко відповісти Росії, тож це мають зробити самі українці, не розколовши при цьому власну країну.

"Тепер перехідному уряду треба розібратись, як побороти ненасильницьке повстання - так щоб дії уряду підтримали громадяни цілої країни".

Військово допомогти Україні найбільше хочуть американці, які найменше про неї знають.

Такими є результати дослідження політологів Кайла Дроппа, Джошуа Керцера та Томаса Зейтзоффа.

"Ми хотіли співставити знання про місцезнаходження України та точку зору на зовнішню політику США", - пишуть дослідники у "Вашингтон пост", - Виявилось, що лише кожен шостий може знайти Україну на мапі, а ті, хто найбільш неточно визначав положення України, найрішучіше виступали за військове втручання".

"Ціна вторгнення на Схід України буде більшою, ніж путч у Криму", - пишуть редактори "Нью-Йорк Таймс".

"Українці не пробачать крадіжку економічно важливого регіону; НАТО отримає нову енергію; у самій Росії посилюватиметься опозиція по мірі того, як через міжнародну ізоляцію та можливу рецесію росіяни втрачатимуть свободу та достаток", - йдеться у матеріалі.

Автори вважають, що кровопролиття на сході примусить Путіна почути заклики "захистити росіян" в Україні.

У такому разі, на думку Нью-Йорк Таймс, відповідь Заходу має бути серйозною.

Видання вважає, що західні уряди мають об'єднатись навколо Вашингтона  та негайно накласти широкі та сильні санкції, включно з обмеженням доступу російських банків та корпорацій на міжнародні фінансові ринки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

АВТОРИЗАЦІЯ


УВІЙТИВІДМІНИТИ
Ви можете увійти під своїм акаунтом у соціальних мережах:
Facebook   Twitter   Вконтакте