Заснована Георгієм Гонгадзе у 2000 році

New York Times закликає до "далекосяжних" санкцій проти Росії

Четвер, 17 квітня 2014, 08:11
Версія для друку Коментарі 0

Газета New York Times в середу закликала до запровадження проти Росії торговельних і фінансових санкцій з далекосяжними" наслідками, якщо вона відмовиться відвести війська від кордонів України.
 
Цей заклик пролунав напередодні чотиристоронніх переговорів, покликаних знайти вихід з кризи в Україні.
 
У своїй редакційній статті газета вказує, що президент Росії Володимир Путін, можливо, хоче "посилити напруженість настільки, щоб українська влада разом з її американськими та європейськими прихильниками погодилися з російськими умовами роздроблення України, в яких Росія отримає значний вплив над південно-східними регіонами країни, де висока концентрація промислових виробництв".
 
На думку газети, загроза російського вторгнення також реальна хоча б тому, що сепаратисти, які захопили будівлі в Донецьку та кількох інших містах, можуть з легкістю спровокувати насильство і змусити Путіна застосувати силу.
 
Москва, за всіма ознаками, буде просувати свою політику на переговорах у четвер у Женеві щодо України, участь в яких візьмуть міністри закордонних справ Росії, України, США і голова європейської дипломатії, припускає видання.
 
"Американці і європейці повинні виразно дати зрозуміти, що вони не будуть мовчки погоджуватися з будь-якими спробами розділити Україну на східну і західну частину, - вказує New York Times. - Трансатлантичні партнери повинні бути готовими зайняти жорстку позицію стосовно Росії".
 
Вашингтон і Брюссель розуміють, що час символічних санкцій добігає кінця, пише газета, і Москва буде спостерігати за ними в Женеві, оцінюючи їх серйозність і солідарність.
 
"Це не означає, що Заходу потрібно проводити якісь "червоні лінії" перед початком зустрічі, - вказує New York Times. - Але це значить, що якщо Росія не відведе своїх військ від кордону і не перестане провокувати сепаратистів на південному сході України, трансатлантичні партнери, особливо європейці, які мають більш глибокі економічні зв'язки з Росією, ніж США, повинні прийти до чіткого і зобов'язального взаєморозумінню про наступний рівень санкцій. Їм необхідно включати заходи з далекосяжними економічними та фінансовими наслідками, які будуть болісними і витратними для обох сторін. Важливо, щоб Путін побачив єдиний фронт".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

АВТОРИЗАЦІЯ


УВІЙТИВІДМІНИТИ
Ви можете увійти під своїм акаунтом у соціальних мережах:
Facebook   Twitter   Вконтакте