Заснована Георгієм Гонгадзе у 2000 році

"Путін, будь чоловіком", - закликають американські сенатори

Тетяна Ворожко _ Вівторок, 22 липня 2014, 11:47
Версія для друку Коментарі 1

Американські законодавці, незалежно від їхньої партійної приналежності, покладають провину за падіння малайзійського Боїнга на Путіна. Водночас критикують Обаму та європейських лідерів за нерішучість та закликають допомогти українській армії захистити свою країну. Це – лише кілька найбільш репрезентативних цитат американських сенаторів та конгресменів, які пролунали в ефірі американських телеканалів.

Демократ Дайян Файнстайн очолює Сенатський комітет з розвідки. На її думку, доказів провини Росії  у трагедії з літаком малайзійської авіакомпанії  – достатньо.

"Данні розвідки підтверджують тої факт, що ракета була запущена з установки "Бук". Її траєкторія свідчить про те, що через кілька секунд після запуску вона вдарилася в літак чи розірвалася поруч. І я думаю, що зв'язок Росії з сепаратистами був доведений дуже чітко", - заявила вона в ефірі CNN.

Законодавці шоковані не лише тим, що сталося, але і реакцією на цю трагедію президента Росії Володимира Путіна.   

"Ця людина показала, що він не здатний функціонувати в цивілізованому світі. Це така само відповідь на катастрофу, яка була в часи Сталіна, Хрущова і Брежнєва. Він спричинив цю кризу, весь світ про це знає, а він мовчить. Так робить ватажок мафії, а не світовий лідер", - заявив конгресмен-республіканець Пітер Кінґ .

Сенатор Дайян Файнстайн закликала російського президента поводиться як цивілізована людина:  

"Путін, будь чоловіком. Спілкуйся зі світом. Якщо це була помилка – я сподіваюся, що це була помилка – так і скажи. Але навіть якщо це помилка, це - жахлива помилка. За таке має бути покарання. Ця складна техніка може бути лише в руках людей з моральними якостями. А тепер ми бачимо, що її передали сепаратистам, які по суті є бандитами, і вони її використали жахливим чином".    

Законодавці США закликають накласти низку санкцій на Росію.

Путін, будь чоловіком. Спілкуйся зі світом. Якщо це була помилка – я сподіваюся, що це була помилка – так і скажи. Але навіть якщо це помилка, це - жахлива помилка. За таке має бути покарання.
Сенатор Дайян Файнстайн

"Я думаю, що потрібні жорсткі заходи проти Росії з боку США. Президент має стати в цьому лідером. Пам’ятаєте, коли минулого  разу росіяни збили літак, корейський літак, тодішній президент Рональд Рейган підняв проти Росії увесь світ. Президент має зробити теж саме.  Це не Аль Каїда, але це теж загроза грубої сили. Це загроза, яка  може включати використання підводних човнів, іншої зброї. Це загроза для всіх нас", - заявив конгресмен  Майкл Маккол. 

Заморозити рахунки Путіна та його найближчого оточення закликав конгресмен Пітер Кінґ:

"Ми мусимо оприлюднити імена та заморозити банківські рахунки Путіна та його подільників, які переховують вкрадені гроші навколо світу. США та західні лідери мають абсолютно чітко дати знати Путіну, що правила гри змінилися. Він порушив основи поведінки в сучасному світі. Ми мусимо накласти і серйозні санкції, і символічні. Наприклад, відмовити їм у праві проводити Кубок Світу. Чому країни  мусять їхати на Кубок світу в Москву? Чому, наприклад, "Аерофлот" може мати дозвіл сідати в аеропортах світу?"

Конкретні кроки в трьох напрямках запропонував республіканець Тед Круз:

"По-перше, нам потрібні значні санкції. Ми повинні накласти санкції на російський енергетичний сектор, російський фінансовий сектор. По-друге, ми мусимо відновити систему протиракетної оборони у Східній Європі, яку Обама скасував в 2009, намагаючись задовольнити Росію.  По-третє, ми мусимо розпочати поставки зрідженого газу, що допоможе звільнити Україну і Східну Європу від російської газової залежності, завдасть збитків Росії  та допоможе створенню нових робочих місць в США". 

Конгресмен Майк Роджерс закликав надати більш суттєву допомогу українській армії:  

"Вже кілька місяців українці нам кажуть, що їм потрібна допомога. Їм потрібні засоби зв’язку, їжа, пересувні заправки, амуніція, чого ми їм не надаємо. Єдине, що надали США, це – сухі пайки. Якщо ми не хочемо, щоб сепаратисти далі гралися зі складною зброєю, нам потрібно надати значну допомогу українській армії.  Я не закликаю надіслати військових, але їм потрібно тренування, логістика, розвіддані, їжа та багато іншого, чим ми можемо забезпечити".        

Конгресмени та сенатори пропонують не чекати на подальшу поведінку Росії, а діяти невідкладно. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
IP: 94.178.100.---
hahava _ 22.07.2014 17:55
пішла травля... сподіваюся що затравлять цього падонка

АВТОРИЗАЦІЯ


УВІЙТИВІДМІНИТИ
Ви можете увійти під своїм акаунтом у соціальних мережах:
Facebook   Twitter   Вконтакте