Заснована Георгієм Гонгадзе у 2000 році

Більше санкцій проти Росії, більше допомоги Україні! – Washington Post

Середа, 28 січня 2015, 12:47
Версія для друку Коментарі 0

Захід має запровадити жорсткіші санкції проти Росії у відповідь на посилення нею бойових дій в Україні – про це в редакційній статті пише Washington Post.

"Ракетний обстріл українського міста Маріуполя в суботу мав би розбудити західних лідерів і змусити усвідомити серйозність найновішого прикладу російської агресії в Україні", – пише видання. Однак і Білий дім, і керівники Європейського Союзу повільно реагували на цю трагедію, що сталася саме тоді, коли ЄС міркував, як відновити відносини з Москвою, а Обама у промові похвалився "успішною відповіддю" Путіну.

Ані близький економічний колапс, ані перспектива примирення із Заходом не можуть змусити російського лідера відмовитися від планів захопити ще більшу частину України.

"Тому ключове питання полягає в тому, чи вистачить Заходу сили духа, щоб відповісти Путіну відчутними заходами стримування, а не лише риторикою", – пише газета.

Найменше, що мають зробити ЄС і США, продовжує видання, – це поглибити санкції проти російської економіки, включивши нові галузі, наприклад, видобування корисних копалин. Водночас Захід має збільшити допомогу українському уряду, який перебуває на межі банкрутства, і допомогти йому досягти згоди в переговорах з Міжнародним валютним фондом щодо реформ.  Крім того, Обама повинен нарешті серйозно зважити можливість надання Україні оборонної зброї, пише Washington Post.

"Мета не в тому, щоб перемогти російську армію, а в тому, щоб стримати Путіна. Росіяни вже страждають від економічних негараздів через його авантюризм, тож перспектива погіршення ситуації може вплинути на його розрахунки – або на його становище", – підсумовує газета.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

АВТОРИЗАЦІЯ


УВІЙТИВІДМІНИТИ
Ви можете увійти під своїм акаунтом у соціальних мережах:
Facebook   Twitter   Вконтакте