Заснована Георгієм Гонгадзе у 2000 році

Путін може піти ва-банк, щоб підняти ціни на нафту – New York Times

Четвер, 29 січня 2015, 09:47
Версія для друку Коментарі 0

Виживання України важливіше, аніж війна з "Ісламською державою", пише Томас Фрідман у New York Times. Адже невідомо, наскільки поділяють союзники США на Близькому Сході демократичні цінності, тимчасом як однозначно ясно, що Україна, яка зараз постає, таки поділяє їх, пише оглядач.

"Якщо Путіну-бандитові вдасться придушити експеримент України зі встановлення демократії та в односторонньому порядку перекроїти кордони Європи, кожна проєвропейська країна біля кордону з Росією буде в небезпеці", – пише він.

Санкції проти Росії, організовані Сполученими Штатами та Німеччиною, діють, але Україні потрібно 15 млрд дол. для стабілізації економіки. За понад 20 років корумпованих урядів українці викопали під собою глибочезну яму, однак нове покоління реформаторів, яке починає приходити до влади після Революції гідності, дає надію на зміни, пише Фрідман.

"Проте, якщо вони виконають свої зобов’язання, то ми повинні виконати свої", – пише він.

"Мета Путіна – посіяти достатньо нестабільності, щоб Захід притримав допомогу, й українські реформатори провалилися та дискредитували себе. Це було б ганебно", – пише Фрідман.

Крім того, події в Україні можуть вплинути на ціни на нафту. Зараз її визначають новий король Саудівської Аравії Салман і російський цар Путін.

"І якщо Путін вирішить повністю завоювати Україну, або, ще гірше, одну з країн Балтії, і випробувати, чи НАТО справді захищатиме будь-яку з цих країн, то ціна нафти знову-таки піде вгору".

Зараз, коли російська економіка в руїнах, путінський режим залежить від експорту нафти й газу. Тож, спричинивши велику геополітичну кризу, Росія може змусити ціни на нафту різко зрости.

"І хоча ризик того, що Путін повністю завоює Україну або балтійські країни, невисокий, виключати цього не можна", – пише Фрідман.

Голос Америки

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

АВТОРИЗАЦІЯ


УВІЙТИВІДМІНИТИ
Ви можете увійти під своїм акаунтом у соціальних мережах:
Facebook   Twitter   Вконтакте