Заснована Георгієм Гонгадзе у 2000 році

Обама не усвідомлює загрози з Росії, тому і неефективний - ЗМІ

Вівторок, 24 лютого 2015, 13:56
Версія для друку Коментарі 0

Першопричиною нездатності США впливати на перебіг конфлікту в Україні є те, що Барак Обама не усвідомлює, яку загрозу для Америки становить Росія. Про це йдеться у матеріалі видання National Journal під назвою "Паралізований Україною, вражений Росією" присвяченому оцінці міжнародної політики адміністрації президента США Барака Обами.

У виданні переконані, що і неготовність Обама озброїти Україну - чого вимагають "яструби" у Вашингтоні, і його небажання піти на прямі перемовини з Росією та визнати існування її "зони впливу" Східній Європі - чого просять т.з "реалісти" - є наслідком нерозуміння командою президента США рівня загрози, який походить від Росії Володимира Путіна.

"Схоже, що Обама з усіх сил намагається не ставитись до Путіна, як до лідера наддержави, і натомість розглядає його, як релікт давноминулої геополітичної епохи. Обама не намагався організувати переговори високого рівня з Путіним з часу скасування їх зустрічі у Москві у 2013-му році, коли Росія надала притулок Едварду Сноудену", - йдеться у матеріалі.

"Спроби ізолювати Росію та ставитись до неї, як до другорядної єврпейської країни ігнорують той факт, що Москва має ядерну зброю", - пише авто матеріалу Джеймс Оліфант.

Він також наводить слова експерта аналітичного центру "Інститут Брукінґса" Джеремі Шапіро, який переконаний, що "саме Росія є єдиною загрозою існуванню США. І хоча такий конфліктний фініш лишається малоймовірним, це не змінює того факту, що подібний сценарій був би дуже і дуже поганим для всіх. Відтак і говорити про нього необхідно наперед".

Прикметно, що Шапіро, який називає США єдиною загрозою існування США, також виступає проти озброєння України, з огляду на те, що остання "ніколи не належала" до американських зовнішньополітичних пріоритетів.

"Ми буквально ризикуємо Третьою Світовою заради чогось, що нам не потрібне. Ми забули, що не йдеться про щось необхідне Америці. Ось в цьому і полягає реальна небезпека", - наводить слова Шапіро видання.

Голос АМЕРИКИ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

АВТОРИЗАЦІЯ


УВІЙТИВІДМІНИТИ
Ви можете увійти під своїм акаунтом у соціальних мережах:
Facebook   Twitter   Вконтакте