Заснована Георгієм Гонгадзе у 2000 році

Натхненні заяви західних лідерів про підтримку України не підкріплені фінансово – WP

Четвер, 19 березня 2015, 11:33
Версія для друку Коментарі 1
Чоловік просить милостиню біля пункту обміну валют у Києві, 13 листопада 2014 р.

Сполучені Штати повинні допомогти Україні, пише Washington Post у редакційній статті. Адже Путін не тільки не дотримується перемир’я і, можливо, планує захоплення нових українських територій, а й має менш відверті – фінансові важелі для підриву зусиль прозахідного уряду в Києві, пише видання.

"Слабкий пакет фінансування, запропонований західними урядами та Міжнародним валютним фондом, дають йому "зелене світло" для цього", – пише газета.

За оцінками МВФ, Україна потребує щонайменше 40 млрд дол. Фонд і західні уряди пообіцяли 25 млрд, тож уряду Порошенка потрібно ще 15 млрд, щоб виплатити зовнішні борги, найбільшим з яких є 3 млрд, що їх Україна винна Росії. Не дивно, що путінські міністри зайняли жорстку позицію, наполягаючи на поверненні боргу цього року.

Інші позичальники не згодні на жодні домовленості про відстрочку боргу, яку не включали б Росію. Тому Україна змушена просити про полегшення державу, що розв’язала проти неї війну, пише видання.

"Ці важелі надали Росії західні лідери, чиї натхненні промови про підтримку України не знайшли відображення у фінансових документах", – пише газета. Тим часом майбутнє ліберальних цінностей в Україні та великій частині Європи залежить від того, чи прийде Захід на допомогу Києву.

Голос Америки

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
IP: 95.158.48.---
Владимир Ландин _ 19.03.2015 12:06
Захід нам допоможе) … :( , історія нічому не учіть

АВТОРИЗАЦІЯ


УВІЙТИВІДМІНИТИ
Ви можете увійти під своїм акаунтом у соціальних мережах:
Facebook   Twitter   Вконтакте