Заснована Георгієм Гонгадзе у 2000 році

Щоб вийти з Української війни Путін почне третю Чеченську? - експерт

Понеділок, 27 квітня 2015, 10:51
Версія для друку Коментарі 1
Рамзан Кадыров

У Росії помітні передумови до розв'язання Третьої Чеченської війни, яка зможе допомогти Путіну вийти із тупикової ситуації в Україні та полагодити відносини із Заходом. Про це пише відомий американський експерт з пост-радянського простору Пол Ґобл.

Оглядач вважає : і нещодавня заява Кадирова про необхідність стріляти в силовиків з інших регіонів Росії, які з'являються на території Чечні, і заява міністра закордонних справ Росії Лаврова про те, що головним ворогом Росії є радикальне угрупування "Ісламська держава" - можуть бути прологом до нового конфлікту на території Росії.

На думку Ґобла нова війна з Чечнею дали би Путіну кілька відчутних переваг:

"По-переш вона дозволила би відволікти увагу Заходу від його агресії в Україні та дати міжнародній спільноті сигнал, що Москва займає спільні із Заходом позиції у питанні ісламського радикалізму. Такого переходу може бути достатньо, щоб принаймні пом'якшити нинішній режим санкцій", - пише експерт.

"По-друге, це дозволить Путіну і далі використовувати патріотичну істерію, яку він збурив серед росіян приєднанням Криму та розмовами про "російський мир", - вважає оглядач.

Ґобл також переконаний, що війна у Чечні дозволила би Путіну здійснити згортання агресії проти України та відмовитись від будь-яких войовничих дій за межами Росії взагалі, без створення у російського суспільства враження про слабкість Кремля.

"Нарешті така війна отримала би підтримку з боку російських силовиків чимало з яких прагнуть прибрати Кадирова та його все більш незалежний режим", - вважає Ґобл.

Водночас - відзначає аналітик - війна проти режиму Кадирова, який безупинно заявляє про вірність Путіну, дала би лідерами регіонів сигнал, що Путін не цінує навіть найвідданіших союзників.

"Інший ризик полягає у тому, що у разі війни чеченці будуть воювати і воювати майстерно, отримуючи підтримку не лише з Північного Кавказу, включно з Дагестаном, але і від сил ІДІЛ та інших союзників всередині самої Росії та з колишнього СРСР, зокрема з території країн-сусідів Афганістану", - резюмує експерт.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
IP: 46.185.112.---
Вячеслав Гойдин _ 27.04.2015 11:56
Шо опять экзперт.
Или шо, Обама уже договорился с Путиным, шо экзперт сделал выводы.
За неделю уже третий экзперт и все какие то разные выводы.

АВТОРИЗАЦІЯ


УВІЙТИВІДМІНИТИ
Ви можете увійти під своїм акаунтом у соціальних мережах:
Facebook   Twitter   Вконтакте