Заснована Георгієм Гонгадзе у 2000 році

Українці здатні змінити європейську історію – світова преса

Оксана Цісик _ Четвер, 23 липня 2015, 09:00
Версія для друку Коментарі 1

Якщо через брак підтримки Україна не відбудеться як держава, це переросте в конфлікт між Росією та Заходом і європейці та американці роками розплачуватимуться відсутністю безпеки,  збереженням кримінальних мереж і соціальними потрясіннями. Про це у Wall Street Journal пишуть Стівен Гедлі, колишній радник президента США Джорджа Буша з національної безпеки, та Роберт Зeллік, колишній президент Світового банку та заступник держсекретаря США.

Унаслідок нападу Росії український економічний потенціал скоротився на 20%, і, за оцінками Міжнародного валютного фонду, зменшиться ще на 9% цього року, а інфляція сягне майже 50%.

Під враженням від зусиль українського уряду з реформування корумпованої системи МВФ надав країні 17,5 млрд дол. – однак цього замало, пишуть автори, адже за оцінками самого фонду, протягом наступних чотирьох років Україні знадобиться 40 млрд дол. Вони закликають зменшити борг України та надати їй більше допомоги.

"Україна – не Аргентина. І не Греція. На цю країну напали. Молода демократія перед загрозою війни робить кроки в напрямку реформ, на зразок тих, які робили сміливі поляки 25 років тому. Поляки змінили європейську історію; українці теж на це здатні […] Шанси можуть бути невеликими, але нагорода дуже цінна, і в трансатлантичної спільноти ніколи не буде кращої нагоди інвестувати в успіх України", – пишуть автори.

Натомість у британській газеті The Guardian вийшла стаття під назвою "Нові олігархи? Чому дехто каже, що Україна досі в полоні еліти".

"Прибічники уряду, західні дипломати та представники опозиції в Україні зазвичай відповідають на запитання про те, як відбувається процес "деолігархізації" в країні однаково: щирим сміхом", – пише Шон Вокер.

Петро Порошенко, хоча сам є мільярдером, обіцяв новий стиль політики з відкритим і прозорим урядуванням, і після виборів до парламенту прийшло нове покоління молодих, ідеалістичних постатей, які обіцяли, що Україною більше ніколи не керуватимуть кілька надзвичайно багатих людей.

"Однак Порошенко – з олігархічного класу, і критики кажуть, що він не зміг впровадити новий стиль політики", – пише автор. Водночас дехто вважає, що зважаючи на величезні виклики та війну на сході країни, Україні потрібен час на перетворення, зазначає він, додаючи, що за минулий рік було здійснено певні законодавчі зміни та прийнято низку резонансних кадрових рішень.

Голос АМЕРИКИ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
IP: 93.76.99.---
Евгений Зимагоров _ 31.07.2015 22:41
За період свого правління, теперішній президент України, Петро Порошенко, вимушений буде зробити все можливе, аби завершити гібридну війну та модернізувати застарілу алігархічну систему управління - бо це і є причина і наслідок...
Алігархат та волонтерів не можливо об'єднати тільки в застарілій уяві, або в політиці... На практиці: хто хоче - той ділиться, а хто може - той працює...
А хто не хоче - буде практикувати зі мною...
Кожен, хто хоче щось змінити - бере відповідальність на себе....

АВТОРИЗАЦІЯ


УВІЙТИВІДМІНИТИ
Ви можете увійти під своїм акаунтом у соціальних мережах:
Facebook   Twitter   Вконтакте