Заснована Георгієм Гонгадзе у 2000 році

Світ забув про конфлікт в Україні (канадське видання)

Понеділок, 31 серпня 2015, 13:37
Версія для друку Коментарі 0

"Україна: забутий конфлікт" – під такою назвою вийшла стаття в канадському виданні The Globe and Mail. За кризою в Азії світ забув про майже всі інші глобальні питання, але "найбільш забутий з усіх – конфлікт між Україною та Росією", пишуть колишній посол Канади в США Дерек Берні та директор відділу глобальної безпеки при Центрі інновацій у міжнародному урядуванні Університету Карлтона Фен Ослер Гемпсон.

Незважаючи на Мінські угоди, тиск і провокації Москви тривають, економічна ситуація дедалі загрозливіша, і на терезах лежить демократичне майбутнє України, застерігають автори. Однак у тих, хто заявляє про підтримку концепції незалежної України, немає політичної волі та лідерських якостей, щоб належним чином підтримати Київ.

"Що гіршою ставатиме економічна ситуація в Україні, то менш імовірними будуть перспективи здійснення будь-яких реформ. Європа приділяє більше уваги порятунку Греції, радше через політичні сантименти, аніж з міркувань економічної доцільності, а тим часом Україна палає у вогні, й загроза, яку вона становить для довготермінової безпеки та стабільності Європи, набагато більша", – пишуть автори.

"Однак Захід – чи то Вашингтон, чи Євросоюз, чи вони обидва – не дають сигналу про лідерство та рішучість, що включав би суттєвий економічний пакет допомоги та зменшення боргу разом з чітким наміром дотримуватися умов Мінських угод шляхом введення в Східну Україну миротворчих сил. Канада має всі можливості для участі та координування цих зусиль, навіть під час виборчої кампанії. Це відповідатиме нашій сильній риторичній підтримці незалежної України та нашому досвіду проведення миротворчих операцій. Ми та наші західні союзники повинні слідувати власним заявам", – підсумовують автори.

Голос Америки

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

АВТОРИЗАЦІЯ


УВІЙТИВІДМІНИТИ
Ви можете увійти під своїм акаунтом у соціальних мережах:
Facebook   Twitter   Вконтакте