Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

АКЦІЯ "УКРАЇНА БЕЗ КУЧМИ"

Понеділок, 15 січня 2001, 13:52
У Києві наметове містечко на площі Незалежності буде відновлено, можливо, вже 6 лютого. До цього, 21 січня в столиці пройде з'їзд представників всіх наметових містечок, де буде прийняте рішення про подальшу тактику, зокрема про дату і "форми переміщення" акції "Україна без Кучми" з регіонів до Києва. Зараз в різних регіонах країни вже встановлено біля 80 наметів, і всі вони будуть переміщені до столиці.

"Антікучмовці" настроєні рішуче і мають намір поставити палаткове містечко на майдані Незалежності "однозначно, незважаючи на бульдозери і крани". Це відповідь меру Києва Олександру Омельченку, який запланував на кінець січня реконструкцію площі Незалежності і ще як мінімум п'яти різних місць навпроти владних будівель.

Пікети, як очікується, будуть "мирними". "Ми не маємо намір штурмувати СБУ і МВС, оскільки з повагою ставимося до правоохоронних органів, хоч і маємо намір домагатися відставки керівників цих відомств", - цитує одного з координаторів акції Юрія Луценка агентство Інтерфакс-Україна.

Зараз в акції "Україна без Кучми" беруть участь 24 політичних партій і громадських організацій, в тому числі Соцпартія, "Собор", Українська республіканська, Українська консервативна республіканська партія, партія "Реформи і порядок", УНА-УНСО, Партія захисників Вітчизни, СДПУ (лідер Юрій Буздуган), Український комуністичний союз молоді, Всеукраїнська партія трудящих. Ультранаціональна організація "Щит Батьківщини", яку очолює Олександр Корчинський, і яку, за різним даними фінансує віце-прем'єр Юлія Тимошенко, виключена з акції "за провокаційні дії" під часмітингу біля стін Верховної Ради 19 грудня.

Про те, що відбувалося в регіонах напередодні, читайте тут

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...