Потебенько просить звільнити Тимошенко.
Турчинов знає правду

Вівторок, 16 січня 2001, 17:43
Потебенько виніс дивну постанову – про відсторонення Юлії Тимошенко з посади віце-прем'єра. Документ генпрокурор відправив прямо Кучмі.

Про те, що Потебенько виніс таку постанову, у вівторок стало відомо агентству Інтерфакс-Україна з джерела в генпрокуратурі. Постанова відправлена “гаранту”, який, згідно з чинним законодавством, сам приймає рішення про відсторонення осіб, призначених на свої посади указом президента.

У постанові, зокрема, зазначається, що це рішення генпрокурор прийняв з урахуванням того, що Тимошенко, яка притягнута до кримінальної відповідальності, використовуючи своє службове становище віце-прем'єра, може негативно впливати на хід попереднього слідства.

Невідомо, наскільки є правомірним таке рішення генпрокурора щодо віце-прем'єра. Цікаво також, що це повідомлення агентство Інтерфакс-Україна розіслало за дві хвилини о шостій вечора. Перевірити його достовірність в генпрокуратурі вже було неможливо – тамтешні чиновники люди пунктуальні і йдуть з роботи о 18:00.

Зате на робочому місці у цей "пізній" час опинився соратник Тимошенко, голова фракції "Батьківщина" Олександр Турчинов. Він із задоволенням розповів УП все, що думає з цього приводу: "Кримінально-олігархічні групи нарешті публічно показали свою мету, те, чого вони домагаються. Вони повністю розкрили свої карти – найзаповітнішою їх мрією є звільнення Тимошенко і повернення до тіньових схем". Цей крок Потебенька, як вважає Турчинов, показує, що кримінал-олігархи впали у відчай. Одним словом, всі чекають на останній та вирішальний бій.

Про події, які передували це рішення Потебенька, читайте тут:

Тимошенко залишається на свободі. Поки що

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування