Потебенька - у відставку, Кравченка - "на килим"

Середа, 17 січня 2001, 12:43
Прихильники і союзники Тимошенко у парламенті перейшли до наступу. Фракція "Батьківщина" зажадала негайно заслухати звіт генпрокурора України та звільнити з посад всіх у керівництві генпрокуратури, хто "служить інтересам бандократії у вищих ешелонах влади".

Разом із "Лівим центром" фракція буде блокувати роботу парламенту в день, коли відбуваються всі голосування – у четвер, якщо на порядку денному не буде стояти питання про звіт генерального прокурора щодо контролю за діяльністю силових структур.

Представник фракції "Лівий центр" Станіслав Ніколаєнко зажадав "на килим" керівництво Міністерства внутрішніх справ з інформацією про "протиправну" поведінку представників правоохоронних органів відносно учасників акції "Україна без Кучми" в кількох містах України.

"Батьківщина" ж обурена тим, що прокуратура "прямо підконтрольна кримінальному світу" і "відверто обслуговує інтереси мафіозних злочинних структур".

"Досить було Кабінету міністрів почати боротьбу з тіньовиками, які зараз втрачають величезні капітали через реформи віце-прем'єра Юлії Тимошенко у ПЕК, як її розпочали цькувати, влаштовувати полювання. Колишнього народного депутата генпрокуратура не мала права звинувачувати без згоди Верховної Ради протягом 5 років. Це грубе порушення Конституції", - йдеться у заяві фракції.

За даними фракції, генпрокурор виніс постанову про усунення Тимошенко з посади "в обхід прем'єр-міністра".

Нагадаємо, що вже одна спроба притягнути до відповідальності Потебенька закінчилася безрезультатно.