Тимошенко звільнено

П'ятниця, 19 січня 2001, 14:17

Ось і сталося те, чого всі так чекали. Кучма звільнив Тимошенко з посади віце-прем'єра з формулюванням "у зв'язку із притягненням її до карної відповідальності". Сама Тимошенко у п'ятницю була в генпрокуратурі, а прес-секретар Ющенка заявляє, що прем'єр не підписував подання про її звільнення.

Указ, який як говорили, був підписаний ще давно, оприлюднений у п'ятницю. У повідомленні президентської прес-служби говориться, що "указ прийнятий у зв'язку з притягненням Ю.Тимошенко до карної відповідальності і постановою Генпрокуратури від 15 січня 2001 року, згідно з якою вона усувається з посади, згідно з пунктом 10 статті 106 Конституції України".

Це пункт передбачає, що президент України призначає за поданням прем'єр-міністра членів уряду, керівників інших центральних органів виконавчої влади, а також глав місцевих державних адміністрацій і припиняє їх повноваження на цих посадах.

Тим часом, як повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-секретаря прем'єра Наталю Зарудну, Ющенко не підписував подання про звільнення Тимошенко.

Прес-служба Тимошенко чекає прибуття "мозкового центра" партії "Батьківщина" Олександра Турчинова і планує провести брифінг для журналістів.

Між тим, як повідомив канал 1+1, журналісти, що супроводжують Кучму в Німеччині, не змогли взяти коментар з його приводу у глави держави у зв'язку з "щільним графіком"його візиту.

Про історію протистояння Тимошенко та генпрокуратури читайте

Потебенько просить звільнити Тимошенко

Тимошенко залишається на свободі. Поки що

Понеділок в Тимошенко точно буде важким

Доля зв'язки "двох Ю" вирішена

Замковенщина і Потебеньщина віце-прем’єра

Юлія Великомучениця

Одного побачення з Тимошенко замало

Парад" кримінальних справ

Тимошенко загрожує до 10 років в'язниці

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування