Кучма отримав листа
Стримане благословіння Буша

Середа, 28 лютого 2001, 18:16
Леонід Кучма отримав послання від Джорджа Буша. Президент США висловлює впевненість, що глава української держави зробить все можливе для вирішення політичної ситуації, що склалася у країні.

Американський президент зазначив, що політична атмосфера в Україні є "напруженою", і назвав це ще "одним з багатьох випробувань, які будуть вставати перед Україною і її політичними лідерами щодо їх відданості принципам верховенства права, демократії і прав людини".

Буш висловив упевненість, що Кучма зробить все можливе, щоб Україна пройшла це випробування. "Я прагну працювати разом з людьми України, відповідаючи на випробування, які виникають перед нашими країнами. Якщо ми будемо рухатися разом на принципах загальних цінностей і загальної мети, я впевнений, що наші зусилля досягнуть успіху", - цитує послання Буша агентство "Інтерфакс-Україна", яке, в свою чергу, посилається на прес-службу президента.

Стриманий текст послання завершується черговою констатацією: "Україна посідає важливе місце в американській зовнішній політиці, а також повинна грати важливу роль в будівництві стабільної і процвітаючої Європи". Словосполучення "ключова держава" непомітно зникло з лексики Вашингтону. На компліменти на кшалт "реформатор" або "європеєць" немає і натяку.

А сам Кучма у середу заявив, що зацікавлений у "рівноправному партнерстві і допомозі США в реформуванні економіки та суспільства в цілому". Сказав він це під час зустрічі з керівниками американського інституту "Межі свободи" Малькольмом Воллопом, Western Strategy Group Сандрою Паріно и газети "Новое русское слово" Валериєм Вайнбергом.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування