Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комуністи згадують, що вони є опозицією

Четвер, 15 березня 2001, 11:38
У четвер "повноважна опозиція" – комуністи – уперше після 7 листопада з'явилися з протестом у Києві. КПУ разом із ідеологічними сателітами провела марш столичними вулицями і мітинг під Верховною Радою. У самому парламенті в гостьовій ложі праві та ліві трохи відлупцювали один одного.

Ранкове засідання Верховної Ради було перерване через невелику колотнечу в гостьовій ложі на балконі. Два молодих прихильника ідей Леніна вивісили за борт ложі червоне полотнище із зображенням зубра і написом "За союз України, Білорусії і Росії". У їх сусіда лозунг викликав роздратування на ідеологічному грунті, і він вирвав транспарант. Після цього до нього підбігли прихильники лівих, і зав'язався невеликий кулачний бій.

У гостьову ложу піднялися народні депутати фракцій Компартії і Народного Руху України, які спробували навести порядок. Головуючий на сесії Медведчук пообіцяв видалити партійних активістів із залу у разі повторення подібної ситуації.

У четвер вдень фракція Компартії в повному складі залишила сесійну залу через те, що парламент не підтримав їх вимогу надати слово з парламентської трибуни представникам пікетуючих Верховну Раду в рамках акції протесту КПУ.

Вимоги комуністів – відставка Кучми і уряду на чолі з Ющенком. У дощовий день 16 березня колони прихильників КПУ пройшли від залізничного вокзалу вулицями Києва до стін парламенту, де міліція нарахувала прихильників марксизму-ленінізму в кількості 3 тисячі людських душ. Зі слів очевидців, на площі перед Верховною Радою стоїть безладний шум: вигуки з різних сторін з натовпу змішуються з прямою трансляцією засідань парламенту, яка ведеться з репродукторів прямо на площу перед парламентом.

Час від часу в різних частинах пікету співали "Інтернаціонал", революційні пісні, а також вигукували гасла: "Геть режим Кучми і Ющенка!, "Геть режим олігархів!", "Наш президент - Симоненко!". Судячи за змістом плакатів, мітингуючі також вимагають скасування інституту президента. Також комуністи повідомляють: "Ющенко, не милься в президенти, радянська влада – наш президент!" Судячи зі змісту плакатів, в акції беруть участь представники більшості регіонів країни, за винятком Галічини, Буковини і Волині.

В руках у протестуючих – хвилюючі серце гасла "Геть владу буржуазії, вся влада - трудящому народу!", "Народу – владу, суспільству - соціалізм, Україні - союз братських республік!", "Хай живе Українська Радянська Соціалістична республіка!".

У рядах учасників акції прихільники Компартії України, Всеукраїнського союзу трудящих, Всеукраїнського союзу радянських офіцерів, російської общини Києва, Союзу жінок "За майбутнє дітей України".

Мітингуючі комуністи також відвідали площі перед Кабміном і адміністрацією Кучми.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування