У Миколи Княжицкого серйозні проблеми

Четвер, 22 березня 2001, 12:08
Фракції Народного Руху України і "Реформи-Конгрес" в Верховній Раді мають намір відкликати Миколу Княжіцкого з Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Про це представники фракцій повідомили координатора парламентської більшості Олександра Карпова. Нагадаємо, що Княжицького було обрано до складу Нацради по квоті цих фракцій. Согодні ж Княжицкий, фактично, представляє у Нацраді інтереси Віктора Пінчука, працюючи одночасно на каналі, який де-факто належить пану Пінчуку.

Ротація членів Нацради буде проведена до 1 травня. Верховна Рада ухвалила постанову про звіт Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, в якому міститься пункт про ротацію двох членів Нацради. Хто стане другою жертвою поки не відомо. А процедуру ротації розробить комітет з питань свободи слова та інформації.

Крім того, в постанові парламент звертається до президента з пропозицією проаналізувати діяльність призначених ним членів Нацради і розглянути питання про доцільність проведення ротацій відповідної частини його складу для підвищення професійного рівня цього державного органу загалом.

У пояснювальній записці до постанови сказано, що Нацрада не забезпечила висвітлення діяльності парламенту на державному телебаченні і радіо.

"Деякі з членів Нацради не цураються використовувати своє посадове становище в особистих цілях і для задоволення власних політичних інтересів. Наприклад, Микола Княжіцький, який постійно веде полемічні, острополітичні і досить суперечливі передачі на одному з телеканалів (подібна практика для члена незалежного наглядового органу в системі телерадіомовлення є неприйнятною в зарубіжних країнах)", - йдеться у пояснювальній записці.
За ухвалення постанови проголосували 230, проти - 2 з 411 депутатів, що зареєструвалися у залі.

НРУ і "Реформи-Конгрес" вносять кандидатуру політолога Миколи Томенка для обрання по квоті їх фракцій членом Нацради з телерадіомовлення.

Читай також правду про сьогоднішню ситуацію у Нацраді:

Група каналу ICTV контролює роботу Нацради
Лист члена Нацради до сумління її керівника

Вплив групи каналу ICTV (читай Пінчука) з кожним днем все збільшується. Саме про це пише у своєму листі до голови Нацради Бориса Холода Юрій Покальчук. "Висловлюю Вам свою стурбованість нинішньою ситуацією в Нацраді. Коли в Україні почалася політична криза, як в кривому дзеркалі, все почало відбиватися у нас в Раді", - пише Покальчук. Він звертає увагу свого керівника на те, що на нього чиниться тиск, "який носить і політичне забарвлення"…

Читай про Вчинок Миколи Томенка:

Томенко відповідає президенту
"Як державний службовець, не можу підтримати останні ініціативи президента України відносно держслужбы, які спрямовані на повернення адміністративно-командної системи в її найгірших виявах", - пише Томенко в спеціальній заяві для преси з цього приводу…

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:06
На Полтавщині ТЦК звернулися в поліцію: просять доставити близько 30 тисяч людей до військкоматів
17:05
"Спроба покращити імідж": Комісію ООН з прав жінок очолила Саудівська Аравія
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
Усі новини...