…І полетять "міліцейські голови"

Середа, 28 березня 2001, 19:00
На своїй першій же прес-конференції новий міністр внутрішніх справ Юрій Смирнов почав загравати з пресою і опозицією. Він повідомив, що в МВС проводиться службове розслідування за всіма фактами дій співробітників міліції, які "не вписувалися у рамки закону" під час подій у Києві 9 березня.

"Так, є, були питання до міліції. Ми там знайшли для себе проблеми з точки зору, м'яко кажучи, не зовсім законних дій міліції", - зазначив Смирнов, додавши, що оцінка таким діям співробітників міліції "безумовно буде дана" і найближчим часом обнародувана у засобах масової інформації.

У зв'язку з подіями 9 березня чи ні, але у міністерстві очікується (а ніхто і не сумнівався) грандіозна чистка. Швидше за все, буде проведена "мінімізація штатних співробітників", заявив Смирнов журналістам по закінченні засідання уряду, на якому його було представлено іншим членам Кабінету міністрів. "Будемо переходити від кількості до якості", - додав він.

Кормі того, колишній начальник київської міліції заявив, що кадрові зміни відбудуться у керівництві ряду районних відділень міліції Києва, оскільки вони "вже назріли". Ці перестановки будуть проведені після призначення нового керівника київської міліції. Міністр підкреслив, що він, будучи керівником міліції Києва, не встиг сам ухвалити ці кадрові рішення.

Кадрові перестановки пройдуть і загалом у країні. "Життя тече, кадри повинні мінятися також, працювати відповідно до тих задач, які визначаються сьогоднішнім або завтрашнім днем", - упевнений Смирнов.

Перед засіданням Кабміну журналістам Інтерфакс-Україна вдалося дізнатися у нового міністра, що розслідування справи Гонгадзе він вважає одним з головних у своїй діяльності.

Важливими для міністра будуть також й інші питання. "Це питання боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку і, безумовно, посилення кадрового потенціалу в органах внутрішніх справ", - сказав він.

Кажучи про те, чи буде МВС займатися розслідуванням "касетного скандалу", Смирнов зазначив, що цією проблемою "займається" прокуратура.

Читайте також:

Кучма звільнив Кравченка. Новий міністр Смирнов

Правда про генерала Смирнова

Політики коментують призначення нового міністра

Коментарі: частина друга

Кравченко ще послужить Україні

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування