Держтаємниці більше не таємниці
І це підтверджує - плівки справжні

Четвер, 12 квітня 2001, 14:17
У діалогах, записаних Мельниченком, виявлена державна таємниця. Генпрокуратура закінчила експертизу компакт-дисків із "задокументованими" майором розмовами, які отримала від слідчої комісії парламенту.

Про наявність держсекретів на плівках Мельниченка повідомив у четвер заступник генпрокурора Олексій Баганець: "На частині цих записів є державна таємниця, а частина відноситься до інформації, конфіденційність якої не підлягає опублікуванню". Тобто заяви прокуратури про "хвальшивки" самі стали фальшивими.

Тепер генпрокуратура призначила фоноскопічну експертизу цих касет – таким чином слідство дізнається, чи монтувалися по буквах держтаємниці або ж їх вимовило вище керівництво країни на чолі з Кучмою своїми голосами в кабінеті на Банковій. Проводитиме експертизу науково-дослідний інститут судових експертиз Міністерства юстиції України.

Зараз однією з проблем для прокуратури став допуск експертів, які по обов'язку служби будуть вимушені дізнатися держтаємниці. "На сьогодні продовжується процес оформлення документів для експертів, які будуть мати право провести експертизу, оскільки на касетах є інформація, що містить державну таємницю", - зазначив Баганец.

При цьому він не виключив, що дана експертиза буде "досить тривалою".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування