Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма порадив Ющенку поділитися лопатами
Щоб не наступити на граблі

Субота, 21 квітня 2001, 13:45
Кучма, Ющенко і Плющ саджали в суботу дерева - характерно, що ще напередодні останні двоє були в лікарні. Три богатирі одягнулися в стильовому дисонансі: Кучма у футболці, Плющ у спортивному костюмі, Ющенко у піджаку з хустинкою.

Тепер практично немає ніяких сумнівів, що в такому складі це останній вихід в люди трійки керівництва країни. Доля Кабміну знаходиться в руках самого уряду, ще раз заявив Кучма.

Про те, що Кучма на боці більшості в протистоянні з Ющенком, можна судити з короткої фрази: "Треба зібрати всіх депутатів, дати їм в руки лопати, тоді б краще і діалог був". При цьому інструментарій фермера "гарант" згадав невипадково – разом зі спікером і прем'єром вони саджали на Михайлівській площі дерева з нагоди Всесвітнього дня землі. Щоправда, на обличчі Кучми не вгадувався відчай від близької політичної кризи - він уміхався.

 Фото з Нового каналу
 
На відміну від "гаранта", Ющенка продовжує відчайдушно захищати голова Верховної Ради Іван Плющ, який прямо назвав те, що відбувається в парламенті, передднем "пролетарсько-буржуазної революції".

"При всій критиці, на яку заслуговує уряд, треба подивитися, що ми хотіли і що ми дали", - підкреслив Плющ. При цьому він знайшов розходження між офіційними даними уряду і реальним станом бюджету і внутрішнього ВВП, але все одно не погодився з критикою Кабміну за ситуацію у виробництві: "Структура виробництва з 1980 року стоїть на голові. Треба її поставити на ноги".

"У перемоги - багато батьків, у поразки – одна сирота", - пригадав народну мудрість спікер. Щоправда, Плющ нічого не сказав про те, чи не має намір він стати братом "сироти" і піти разом з прем'єром у відставку – а зробити він це обіцяв, якщо більшість, яка функціонувала протягом 2000 року, розвалиться.

 
 
На фоні закликів Кучми братися за лопату і прикриття з боку Плюща сам Ющенко продовжує мовчати – він пообіцяв, що висловиться з приводу ситуації навколо уряду не раніше 11 години ранку понеділка, на спеціальній прес-конференції в Кабміні. Також стало відомо, що зранку у вівторок - в день, коли вирішуватиметься доля уряду - Ющенко їде з офіційним візитом до Греції на три дні.

У єдиному прозрінні від прем'єра, яке почули журналісти в суботу, йшлося про його таланти садовода-аматора. Кучма сказав, що з дерев йому більш за все подобається липа і кісткові дерева – вишня, слива – і він вже прямо в цю суботу посадить дерева у себе на дачі. Ющенко при цьому додав, що також посадить у себе на дачі кілька дерев: "Тую, калину і два дубочки".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...